ΕΙΔΗΣΕΙΣ

21/1/19

Χ. Μπούκας: «ΕΚΑΒ Κέρκυρας και κυβερνητική πολιτική»


Δευτέρα, 21 Ιανουαρίου 2019
EKABNews

Χ. Μπούκας: «ΕΚΑΒ και κυβερνητική πολιτική».
corfutvnews.gr

Στα προβλήματα του ΕΚΑΒ στην Κέρκυρα με αφορμή και την πρόσφατη επίσκεψη του Διοικητή της 7ης Περιφέρειας αναφέρεται σε ανακοίνωση του ο πρωην Πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Κερκυρας Χ. Μπούκας.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Ο παχυλά αμειβόμενος διοικητής της 7ηςΠεριφέρειας ΕΚΑΒ που έχει έδρα τα Γιάννενα, ήρθε για μια ακόμα φορά και μοίρασε καθρεφτάκια στους ιθαγενείς της Κέρκυρας.

Από το 2015 ο κ. Παπαδιώτης, έρχεται αδιαλείπτως στην Κέρκυρα, συνήθως Γενάρη ή Φλεβάρη μήνα (για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίττας των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ) και κάθε χρονιά πουλάει την ίδια ιστορία:
Διαβεβαιώνει τον Κερκυραϊκό λαό για προσλήψεις, κέντρο ΕΚΑΒ στο Νότο (και αργότερα στο Βορρά, γιατί δεν τα προκάνει όλα μαζί!!) καθώς επίσης και ότι (κάθε) φέτος θα λειτουργήσει κέντρο αεροδιακομιδών στο Άκτιο.
Μας παίρνει ακόμα και το τηλεφωνικό κέντρο του ΕΚΑΒ και το μεταφέρει, μαζί με το προσωπικό του, στα Γιάννενα. Για το καλό μας! Εκσυγχρονισμό τον βαφτίζουνε.
Έχουμε εφτά σύγχρονα και αξιόμαχα οχήματα ασθενοφόρα και κυκλοφορούν τα δύο, λόγω έλλειψης προσωπικού. Είναι εκσυγχρονισμός!
Μας υποχρεώνουν να μεταφέρουμε ασθενή στα Γιάννενα με ασθενοφόρο της Κέρκυρας και έτσι να μένει ολόκληρο το νησί με ένα και μοναδικό ασθενοφόρο. Εκσυγχρονισμός!
Περίμενε ο άλλος χάμω στο οδόστρωμα, ώρες το ασθενοφόρο! Χάθηκε συμπολίτης μας, τρία χιλιόμετρα μακριά από το Νοσοκομείο, περιμένοντας ασθενοφόρο. Εκσυγχρονισμός!
Αρνήθηκαν ασθενοφόρο από τα Γιάννενα για διακομιδή ασθενούς, βαρέως πάσχοντος και εν κινδύνω. Η μεταφορά του ασθενούς από ασθενοφόρο σε ασθενοφόρο μετά μεγάλη καθυστέρηση έγινε μέσα στη βροχή και το αγιάζι, στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας. Σκηνές απείρου κάλλους. Αυτό και αν είναι εκσυγχρονισμός!
Το πήραν στα σοβαρά και θα έκαναν Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) για την ξεφτίλα. Μάλιστα στη σύσκεψη λήψης τέτοιων «σπουδαίων» αποφάσεων (πάλι εργαζόμενοι θα την πληρώσουν) μετείχαν «εξοργισμένοι και αυστηροί» οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ της Κέρκυρας κ.κ. Βάκη και Παυλίδης.
Άγνωστο το πόρισμα. Το έφαγε η μαρμάγκα.
Και εδώ μπαίνουν τα ερωτήματα:
Με πόσα χρήματα αμείβεται μηνιαίως ο κ. Παπαδιώτης; (Ο κάθε κύριος Παπαδιώτης. Δεν είναι προσωπικό το θέμα).
Με τι ακριβώς ασχολείται ο (κάθε) κ. Παπαδιώτης, όταν δεν μπορεί να πράξει το ελάχιστο δυνατό αυτονόητο: να δώσει εντολή να έρθει ασθενοφόρο στην Κέρκυρα; Είναι ο πλέον αρμόδιος. Ή όχι;
Η Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) συμπεριέλαβε τον κ. Παπαδιώτη ως τον πλέον υπεύθυνο, κ. Βάκη, βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, που κάνατε δηλώσεις, δήθεν εξοργισμένη;
Το μαχαίρι θα φθάσει στο κόκκαλο! Το νου σας, μη κοπείτε από το μαχαίρι.
Εμείς, εδώ στην Κέρκυρα, δεν θέλουμε άλλον εκσυγχρονισμό. Χορτάσαμε εκσυγχρονισμό. Δεν θέλουμε άλλο!

Απαιτούμε:
  • ΕΚΑΒ Κέρκυρας με έδρα την Κέρκυρα.
  • Άμεσες προσλήψεις προσωπικού (οδηγών και διασωστών στα ασθενοφόρα), ώστε να λειτουργεί με επάρκεια το ΕΚΑΒ Κέρκυρας.
  • Προσλήψεις ιατρών ΕΚΑΒ
  • Σταθμό ΕΚΑΒ στο Βορρά και στο Νότο.
  • Λειτουργία επιτέλους του κέντρου αεροδιακομιδών στο Άκτιο.

Εσείς, κ. Παπαδιώτη, κάθε χρόνο, για τέσσερα συναπτά έτη που επισκέπτεστε την Κέρκυρα, μας λέτε τα ίδια και τα ίδια. Μας πουλάτε φύκια για μεταξωτές κορδέλες και μας αφαιρείτε δύναμη του ΕΚΑΒ.
Εμείς, για να διαφυλάξουμε στο ελάχιστο δυνατό την αξιοπρέπεια του Κερκυραϊκού Λαού, απαντάμε:
Κύριε Παπαδιώτη, για όλους εμάς, είστε persona non grata για την Κέρκυρα. Ασφαλώς εννοούμε την κυβερνητική πολιτική που εσείς εκφράζετε στο χώρο του ΕΚΑΒ.
Και σεις Δήμαρχε Κερκυραίων, κ. Νικολούζο, γιατί νομιμοποιείτε τέτοιες πολιτικές σε βάρος της δικής σας αξιοπρέπειας, ιδιαίτερα όμως των Κερκυραίων που εκπροσωπείτε;
Ένας απλός υπάλληλος των διοικητικών υπηρεσιών σας μπορεί να διεκπεραιώσει την γραφειοκρατική διαδικασία για την μεταφορά της δωρεάς του ασθενοφόρου στο ΕΚΑΒ Κέρκυρας.
Σας υπενθυμίζω ότι συναντηθήκατε με τον κ. Παπαδιώτη το 2015 με τον οποίο χαιρετηθήκατε εγκαρδίως, και σας πούλησε πάλι φύκια για μεταξωτές κορδέλες.
Έταξε, έταξε, έταξε ο Γκρούεζας της ελληνικής ταινίας «υπάρχει και φιλότιμο».
Γιατί ανέχεστε τον (κάθε) κ. Παπαδιώτη να εμπαίζει τον Κερκυραϊκό Λαό που εσείς εκπροσωπείτε;
Και ένα ακόμα ερώτημα:
Οι Αυστριακοί, πριν χρόνια μας δώρισαν επίσης ένα αξιόμαχο ασθενοφόρο. Μάλιστα ως πολύτιμο  έκθεμα, φωτογραφήθηκε στον προαύλιο χώρο του παλιού Δημαρχείου. Και δώστου χαιρετούρες και δηλώσεις.
Επειδή δεν το βλέπουμε στην κυκλοφορία, μπορείτε να μας πείτε για την τύχη του;
Το γνωρίζουμε ότι δεν είσαστε εσείς Δήμαρχος τότε. Αλλά είστε τώρα. Μπορείτε να μας πείτε πού βρίσκεται αυτό το ασθενοφόρο που (επίσης) μας δωρίστηκε;».

Πηγή: corfutvnews.gr


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews