ΕΙΔΗΣΕΙΣ

1/2/19

Εργαζόμενοι ΕΚΑΒ 7ης Περιφέρειας: «Μείζον πρόβλημα η στελέχωση Τομέων από Διασώστες και Ασθενοφόρα..... και Όχι το Κτιριακό..Παρασκευή, 1 Φεβρουαρίου 2019
EKABNews

Εργαζόμενοι ΕΚΑΒ 7ης Περιφέρειας: "Μείζον Πρόβλημα Η Στελέχωση Τομέων Από Διασώστες&Ασθενοφόρα .....Και Όχι Το Κτιριακό ..
epirus-tv-news.gr

Τι είπε στο epirus-tv-news.gr ο  γ.γραμματέας του Σωματείου Εργαζομένων κ. Πέτρος Βασιλείου


Την έκπληξη  του Σωματείου  Εργαζομένων ΕΚΑΒ 7ης Περιφέρειας προκάλεσε πρόσφατη δήλωση του Διευθυντή ΕΚΑΒ της ανωτέρω  Περιφέρειας αναφορικά με τα προβλήματα που ταλανίζουν το ΕΚΑΒ.
Ειδικότερα όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε το Σωματείο Εργαζομένων, ο Διευθυντής  του ΕΚΑΒ 7ης Περιφέρειας χαρακτήρισε ως μείζον πρόβλημα για την Υπηρεσία το κτιριακό, με το Σωματείο ωστόσο των εργαζομένων να υπογραμμίζει ότι το μείζον πρόβλημα  δεν είναι αυτό, αλλά η στελέχωση  Τομέων από διασώστες, ασθενοφόρα κ.λπ.
Το epirus-tv-news.gr επικοινώνησε τηλεφωνικά  με τον  γ. γραμματέα του Σωματείου,  κ. Πέτρο Βασιλείου, ο οποίος  περιέγραψε την κατάσταση που επικρατεί σε διάφορους Τομείς  αναφορικά  με τις ελλείψεις σε ασθενοφόρα και προσωπικό.
Σε κάποιες μάλιστα περιπτώσεις   το " καθεστώς" των ελλείψεων   επικρατεί  αρκετά χρόνια, όπως στην περίπτωση του Τομέα Παραμυθιάς όπου από το 2013  τέσσερα  άτομα καλούνται να εξυπηρετήσουν μια μεγάλη περιοχή.
Η εικόνα είναι παρόμοια, σύμφωνα με τον κ. Βασιλείου και σε Τομείς που δημιουργήθηκαν πρόσφατα, όπως αυτός στο Βουργαρέλι  όπου δύο άτομα καλούνται να καλύψουν 1 βάρδια για 5 μέρες την εβδομάδα.
Στον Μεσοπόταμο , 4 άτομα με 2 ασθενοφόρα και 2 βάρδιες  καλούνται να  είναι στο πλευρό όσων χρήζουν επέμβασης του ΕΚΑΒ σε μια επίσης μεγάλη σε εύρος περιοχή  με αυξημένες ανάγκες ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες, αφού τα παράλια της Πάργας και της Πρέβεζας, σφύζουν από ζωή .
Στο  πολυσύχναστο νησί της Λευκάδας  η μάχη των διασωστών είναι ακόμη πιο  δύσκολη  έπειτα και από τη μετακίνηση εργαζομένων  από τον εν λόγω Τομέα για την κάλυψη  του Μεσοπόταμου  και με  1 ασθενοφόρο  οι άνδρες και οι γυναίκες της Υπηρεσίας  υπερβάλλουν εαυτούς στη  Λευκάδα  για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις αυξημένες απαιτήσεις με την έναρξη της τουριστικής περιόδου.
Παρόμοια  είναι η εικόνα και στην Κέρκυρα, όπου με  2 ασθενοφόρα   για όλο το νησί δίνεται και εκεί ανάλογος  σκληρός αγώνας από τους εργαζομένους.
Εκτός  όμως από τα προβλήματα  στελέχωσης Τομέων από διασώστες  και  ασθενοφόρα,  το Σωματείο Εργαζομένων ΕΚΑΒ 7ης Περιφέρειας    μέσω της σχετικής ανακοίνωσης που εστάλη στα ΜΜΕ  εκφράζει την απορία του  για τη διακοπή εκπαίδευσης των πολιτών, χωρίς να έχει προκύψει κάποια  απολύτως αλλαγή στο κτίριο από την προηγούμενη εκπαίδευση του Ιανουαρίου.


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews