ΕΙΔΗΣΕΙΣ

21/2/19

Μ. Γιαννάκος: Δίνουν ασυλία στους διοικητές ΕΚΑΒ που έλειπαν διακοπές κατά τη φωτιά στο ΜάτιΠέμπτη, 21 Φεβρουαρίου 2019
EKABNews

Μ. Γιαννάκος: Δίνουν ασυλία στους διοικητές ΕΚΑΒ που έλειπαν διακοπές κατά τη φωτιά στο Μάτι
liberal.gr

Του Αλέξανδρου Διαμάντη

Μια σοβαρότατη καταγγελία έκανε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος μιλώντας σήμερα στη Βουλή. Ειδικότερα, αναφέρθηκε σε μια διάταξη του νομοσχεδίου του Υπουργείου Υγείας, σύμφωνα με την οποία οι διοικητές του ΕΚΑΒ απολαμβάνουν νομικής ασυλίας. Ο ίδιος, μάλιστα, το συνέδεσε με την φονική πυρκαγιά στο Μάτι!

«Το άρθρο 127, θα πρέπει να αποσυρθεί! Αν είναι δυνατόν να παρέχει το κράτος αστική ασυλία αλλά και νομική κάλυψη στους διοικητές του ΕΚΑΒ. Αυτό είναι ασέβεια στους νεκρούς στο Μάτι, γιατί εκεί στρέφεται αυτό το άρθρο και ταυτόχρονα, δεν μπορούν να έχουν νομική ασυλία οι διοικητές του ΕΚΑΒ, όταν εκείνες τις μέρες που γινόταν χαμός έλειπαν με άδεια για τέσσερις ή πέντε μέρες, και να μην έχουν οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία, οι οποίοι "τρώνε ξύλο" και για κάθε άτυχο περιστατικό πρέπει να πληρώνουν μόνοι τους δικηγόρους», τόνισε χαρακτηριστικά. Υπενθυμίζεται ότι ο Πρόεδρος των Εργαζομένων του ΕΚΑΒ εκείνη την ημέρα είχε προειδοποιήσει ότι στο Μάτι υπήρχαν από νωρίς νεκροί, την ώρα που ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ βρισκόταν σε διακοπές και επέλεξε να μην επιστρέψει! Πλέον φυσικά ο ίδιος έχει μεταταχθεί.

Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Γιαννάκος εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στο Υπουργείο και για την απόκρυψη στοιχείων σχετικά με τη γρίπη και την κατάσταση των νοσοκομείων. «Θέλουμε να καλέσουμε τον Υπουργό Υγείας, επιτέλους, να δοθούν αξιόπιστα στοιχεία, τα οποία να δημοσιεύονται, καθότι είμαστε η μοναδική χώρα της Ευρώπης που δεν δίδονται στατιστικά στοιχεία τακτικά στη δημοσιότητα, προφανώς, για να μην τακτοποιείται η κατάσταση του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Υπάρχει το πληροφοριακό σύστημα στο Υπουργείο Υγείας, το ΕΣΥΝΕΔ, άλλα στοιχεία έχουμε να πούμε πάρα πολλά χρόνια αφού περισσότερα μαθαίνουμε από το facebook του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας, πάρα από το ΕΣΥΝΕΔ. Έφτανε η εποχική γρίπη για να αναδείξει τις παθογένειες των δημοσίων νοσοκομείων. Πολλές ώρες αναμονή, πάνω από δέκα ώρες, επειδή ουσιαστικά δεν υπάρχει πρωτοβάθμια περίθαλψη, ράντζα, φορεία στους διαδρόμους των νοσοκομείων, γιατί δεν υπάρχουν οι απαραίτητες κλίνες και πολλοί διασωληνωμένοι ασθενείς, πάνω από 50 κάθε φορά, επειδή δεν υπάρχουν οι κατάλληλες κλίνες ΜΕΘ», είπε.

Δημοσιεύτηκε 20/2/2019

Πηγή: liberal.gr

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews