ΕΙΔΗΣΕΙΣ

23/2/19

Πλάνο ανασυγκρότησης του ΕΚΑΒ εξήγγειλε ο Παύλος Πολάκης, Βίντεο
Σάββατο, 23 Φεβρουαρίου 2019

EKABNews

Παρουσίαση του μηχανοκίνητου τμήματος του ΕΚΑΒ από Παύλο Πολάκη

Πλάνο ανασυγκρότησης του ΕΚΑΒ εξήγγειλε ο Παύλος Πολάκης
onmed.gr

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας έδωσε έμφαση στις μοτοσικλέτες ταχείας ανταπόκρισης.

Το πλάνο παρουσιάστηκε σε εκδήλωση στο υπουργείο, χωρίς την παρουσία του υπουργού Ανδρέα Ξανθού, ενώ δεν είχαν προσκληθεί όλοι οι διαπιστευμένοι συντάκτες του υπουργείου Υγείας, παρά μόνο μερικοί από αυτούς.

Ο Παύλος Πολάκης παρουσίασε τις μοτοσικλέτες ταχείας ανταπόκρισης του ΕΚΑΒ, λέγοντας πως σήμερα κυκλοφορούν στο λεκανοπέδιο Αττικής 8 μηχανές, καλύπτοντας ισάριθμους γεωγραφικούς τομείς, και πως στόχος είναι μέσα στα επόμενα δύο χρόνια να γίνουν 11.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο αναπληρωτής υπουργός, από τα περίπου 850 περιστατικά που διαχειρίζεται καθημερινά το ΕΚΑΒ, το 10% αντιμετωπίζονται από τις μοτοσικλέτες. Στις περισσότερες από αυτές τις περιπτώσεις, δεν χρειάζεται στη συνέχεια να κληθεί και ασθενοφόρο. Το ΕΚΑΒ υπολογίζει ότι με την επέμβαση των μοτοσικλετιστών, «γλιτώνει» έως  60 διακομιδές με ασθενοφόρο.

Εκτός των μοτοσικλετών, η «ριζική αναδιοργάνωση του ΕΚΑΒ», όπως την ονόμασε ο Παύλος Πολάκης επικεντρώνεται στις αεροδιακομιδές ασθενών.

Το υπουργείο σχεδιάζει νέες βάσεις αεροδιακομιδών στο Άκτιο και την Κρήτη, ενώ επιδιώκει να μονιμοποιήσει τη βάση της Χαλκιδικής η οποία λειτουργεί  σήμερα μόνο τους καλοκαιρινούς μήνες.

Επιπλέον, το υπουργείο επιδιώκει να επιταχύνει την επισκευή των ελικοπτέρων που σήμερα μένουν καθηλωμένα λόγω τεχνικών προβλημάτων. Η επισκευή αναμένεται να γίνει με μια ακόμη δωρεά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος», το οποίο έχει επιπλέον προσφερθεί και για την αγορά 2 νέων αεροπλάνων για αεροδιακομιδή και παροχή ενισχυμένης ιατρικής φροντίδας κατά τη διάρκεια της αερομεταφοράς.

Σύμφωνα με το υπουργείο, βρίσκεται σε εξέλιξη διαγωνιστική διαδικασία για την προμήθεια 128 νέων ασθενοφόρων, μέρος των οποίων - όπως αναφέρθηκε - «για πρώτη φορά θα πληρωθεί με ίδιους πόρους».

Δημοσιεύτηκε 22/2/2019

Πηγή: onmed.gr

Παρουσίαση του μηχανοκίνητου τμήματος του ΕΚΑΒ από Παύλο Πολάκη
avgi.gr

Παρουσίαση του μηχανοκίνητου τμήματος του ΕΚΑΒ από τον Παύλο Πολάκη έξω από το υπουργείο Υγείας
Πηγή: avgi.gr


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews