ΕΙΔΗΣΕΙΣ

24/2/19

Με μοτοσυκλέτες θα ενισχυθεί το καλοκαίρι το ΕΚΑΒ Κέρκυρας!Κυριακή, 24 Φεβρουαρίου 2019
EKABNews

Με μοτοσυκλέτες θα ενισχυθεί το καλοκαίρι το ΕΚΑΒ Κέρκυρας!
enimerosi.com

Πρόκειται για διασώστες καταρτισμένους για να παράσχουν πρώτες βοήθειες, χωρίς να χάνεται πολύτιμος χρόνος μέχρι το Νοσοκομείο

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με δύο μοτοσυκλέτες ταχείας ανταπόκρισης πρόκειται να ενισχυθεί ο στόλος του ΕΚΑΒ Κέρκυρας τη θερινή περίοδο, σύμφωνα με απόφαση του διευθυντή της 7ης περιφέρειας ΕΚΑΒ, Βασίλη Παπαδιώτη, ο οποίος βρέθηκε την περασμένη βδομάδα στο νησί. Η ύπαρξη των μοτοσυκλετιστών, είναι καθοριστικής σημασίας, καθώς πρόκειται για διασώστες επαρκώς καταρτισμένους ώστε να παράσχουν πρώτες βοήθειες, σε περίπτωση περιστατικού που χρήζει άμεσης αντιμετώπισης, χωρίς να χαθεί πολύτιμος χρόνος μέχρι το Νοσοκομείο

Ήδη έγιναν τα πρώτα απαραίτητα βήματα ώστε να εξασφαλιστεί η στέγαση, η οποία ήταν και το ζητούμενο για την φιλοξενία των ΕΚΑΒιτών. Θα στεγαστούν σε ακίνητο ιδιοκτησίας του Νοσοκομείου, δίπλα στο ΚΟΙΣΠΕ και το ψυχιατρείο ημέρας (στην περιοχή των Φυλακών) το οποίο ανακαινίστηκε από το Επιμελητήριο Κέρκυρας. Όπως είπε στο enimerosi.com ο Στράτος Ταγκατίδης, μέλος του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου, με αποφαση της διοικητικής επιτροπής, ανέλαβαν την πρωτοβουλία να προσφέρουν τα έξοδα της συντήρησης του χώρου με βάψιμο, υδραυλικά και κλιματισμό. Ο αντιπεριφερειάρχης Πρόνοιας Αλέκος Μιχαλάς και ο Περιφερειακός σύμβουλος Τάσος Σαλβάνος φρόντισαν ώστε να εξοπλιστεί η κατοικία, με έπιπλα από τη δωρεά των ξενοδοχείων πρώην Χανδρή, ενώ η σίτιση των εργαζομένων θα γίνεται από το Νοσοκομείο και άλλες συνεργαζόμενες επιχειρήσεις.

Οι πρώτες μηχανές θα έρθουν τον Απρίλιο για την κάλυψη της περιόδου του Πασχα, ενώ για το καλοκαίρι, οι πρώτες βάρδιες θα έρθουν από 20 ή 25 Ιουνίου, μέχρι τέλος Αυγούστου.

Επίσης με την οικονομική συνδρομή του Ιατρικού Συλλόγου Κέρκυρας έγινε συντήρηση των παλιών ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ, αλλά και του νέου που δωρίστηκε από το Δήμο της Πάρμα και την ιταλική μεραρχία Aqui.

Αυτά είναι τα καλά νέα για το ΕΚΑΒ Κέρκυρας, όσον αφορά μια πρώτη προετοιμασία για τις αυξημένες ανάγκες του καλοκαιριού. Ωστόσο, η έλλειψη σε ανθρώπινο δυναμικό παραμένει, όπως κατ' επανάλειψη έχουν επισημάνει οι εργαζόμενοι και έχει δυστυχώς αποδειχθεί και στην πράξη. Ο πρόεδρος των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ Κέρκυρας, Σπύρος Πουλής, μάλιστα, μιλώντας στο enimerosi.com, υπενθύμισε ότι πρόσφατα, το ΕΚΑΒ ανακάλεσε μία εργαζόμενη, που είχε στείλει για την ενίσχυση του προσωπικού στην Κέρκυρα.

Εκκρεμές εξάλλου παραμένει το αίτημα για δημιουργία βόρειου και νότιου τομέα, για την κάλυψη των δύο απομακρυσμένων άκρων του νησιού, αν και υπάρχουν ελπίδες, ότι φέτος θα λειτουργήσει, για το καλοκαίρι τουλάχιστον, ένα παράρτημα στο Νότο. 

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Πηγή: enimerosi.com

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews