ΕΙΔΗΣΕΙΣ

22/2/19

Επιτάχυνση της επανένταξης πτήσεων τριών ελικοπτέρων του ΕΚΑΒΠαρασκευή, 22 Φεβρουαρίου 2019
EKABNews

Δελτίο τύπου Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας «Σύσκεψη για την επιτάχυνση της επανένταξης πτήσεων τριών ελικοπτέρων του ΕΚΑΒ»

Ταχεία ενεργοποίηση των ελικοπτέρων του ΕΚΑΒ επιδιώκει το υπουργείο
onmed.gr

Τρία ελικόπτερα παραμένουν καθηλωμένα λόγω τεχνικών προβλημάτων.

Το υπουργείο Υγείας έχει στόχο την επιτάχυνση των διαδικασιών για την επισκευή και επανένταξη των ελικοπτέρων στο στόλο του ΕΚΑΒ, ώστε να γίνονται αεροδιακομιδές ασθενών από απομακρυσμένες, νησιωτικές ή δύσβατες περιοχές της χώρας.

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη για το θέμα στο γραφείο του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη, εξετάστηκε και η δυνατότητα περισσότερων βάσεων αεροδιακομιδών ανά την επικράτεια, όπως για παράδειγμα στο Άκτιο, τη Χαλκιδική, την Κρήτη και αλλού.

Στα τέλη του 2018, ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ, Παναγιώτης Τζανετής είχε δηλώσει πως η Κρήτη θα είναι η πρώτη περιοχή της χώρας στην οποία θα εφαρμοστεί το σχέδιο πρωτογενών αεροδιακομιδών. Αυτό σημαίνει οτι θα γίνονται μόνο αεροδιακομιδές από ένα νοσοκομείο σε ένα άλλο - όπως σήμερα - αλλά επιχειρήσεις ελικοπτέρων σε σοβαρά περιστατικά που συμβαίνουν σε περιοχές δύσβατες για τα ασθενοφόρα.

Σε ο,τι αφορά την επισκευή των ελικοπτέρων, αυτή αναμένεται να γίνει με μια ακόμη δωρεά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος», το οποίο έχει επιπλέον προσφερθεί και για την αγορά 2 νέων αεροπλάνων για αεροδιακομιδή και παροχή ενισχυμένης ιατρικής φροντίδας κατά τη διάρκεια της αερομεταφοράς.

Θα είναι η δεύτερη μεγάλη δωρεά του Ιδρύματος προς το ΕΚΑΒ, μετά την αγορά 143 ασθενοφόρων τα οποία ήδη έχουν ενταχθεί στο στόλο του Κέντρου.

Οι αεροδιακομιδές πραγματοποιούνται σήμερα με πτητικά μέσα της Πολεμικής Αεροπορίας (μεταγωγικά αεροσκάφη και ελικόπτερα Super Puma).

Πηγή: onmed.gr


Σύσκεψη για την επιτάχυνση της επανένταξης πτήσεων τριών ελικοπτέρων του ΕΚΑΒ

Γραφείο Τύπου
Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας

ΔEΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 22-2-2019

Ευρεία και πολύωρη σύσκεψη εργασίας πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 21-2-2019 το πρωί στο Γραφείο του αν. Υπουργού Παύλου Πολάκη στο Υπουργείο Υγείας, με σκοπό την επιτάχυνση όλων των νόμιμων διαδικασιών για την επανένταξη των τριών (3) πτητικών μέσων (ελικοπτέρων) του ΕΚΑΒ, που είναι καθηλωμένα για τεχνικούς λόγους, προκειμένου να τεθούν και αυτά στην υπηρεσία του ΕΚΑΒ για τις αερο-διακομιδές ασθενών από απομακρυσμένες, νησιωτικές ή δύσβατες περιοχές της χώρας.

Αξιοποιώντας την δεδομένη για το σκοπό αυτό πρόθεση συμβολής του Ιδρύματος «Στ. Νιάρχος», εξετάστηκε και η δυνατότητα περισσότερων βάσεων αερο-διακομιδών ανά την επικράτεια, όπως για παράδειγμα στο Άκτιο, τη Χαλκιδική, την Κρήτη κ.α.

Στη σύσκεψη, που ήταν υψηλού επιπέδου, εκτός του αν. Υπουργού Υγείας συμμετείχαν μεταξύ άλλων  ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, από την ΕΑΒ ο Πρόεδρος, ο Διευθύνων Σύμβουλος και ο Γενικός Διευθυντής Παραγωγής, ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ, καθώς και αξιωματικοί της Πολεμικής Αεροπορίας. Στη σύσκεψη τέθηκαν προς επίλυση τεχνικά προβλήματα, ζητήματα προμηθειών υλικού, διάθεσης προσωπικού και χρονοδιαγράμματα υλοποίησης.


Πηγή: moh.gov.gr

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews