ΕΙΔΗΣΕΙΣ

8/2/19

Νέος ΠρόεδροςΠαρασκευή, 8 Φεβρουαρίου 2019
EKABNews

Γράφει ο Κυριάκος ΣιδηρόπουλοςΝέος Πρόεδρος.

Παλιός γνώριμος, αλλά επιφυλακτικές οι Συντεχνίες, κρατούν στάση αναμονής. Περιμένουν να δουν τι θα τους προκύψει. Θα τους καλέσει στο πάρτι, ή θα συνεχίσει στα χνάρια του προηγούμενου, με τον οποίο την πάτησαν άσχημα και ενώ πανηγύριζαν για τον δικό μας άνθρωπο που ανέλαβε, ήρθαν τα πάνω κάτω. Έκοψε με τη μία τα προνόμια Μπέηδων και Δραγουμάνων και έφερε Κομισάριους  να κάνουν Διοίκηση, εφαρμόζοντας όχι το Κομμουνιστικό Μανιφέστο, αλλά το Κατά Ματθαίον Ευαγγέλιο "...και οι τελευταίοι έσονται πρώτοι....". Απέτυχαν αυτοί, φάνηκαν λίγοι αντικρίζοντας την Ιστορία, αλλά δεν είναι της παρούσης.
Παραπλανητικός ο τίτλος, δεν θα γράψω για τον κο Παναγιώτη Τζανετή, παρ' ότι οι γνωρίζοντες την δουλειά μου στο ΕΚΑΒ, ξέρουν ότι νιώθω ιδιαίτερη (επαγγελματική) ικανοποίηση για την τοποθέτησή του.
Για τον άλλον θα γράψω, τον προηγούμενο. Στον οποίον έγραφαν λιβέλους καθημερινά και μόλις έφυγε σιωπή. Τίποτα. Καμία κριτική για το έργο, καμία αποτίμηση. Μόνο δύο - τρεις σπόντες για τους λόγους που έφυγε. Έτσι για να υπάρξει σύγχυση. Δεν είμαι κουτσομπόλης και δεν ασχολήθηκα. Αν έφυγε μόνος του, θα είχε λόγο. Αν τον έδιωξαν εξ αιτίας της καταστροφής στο Μάτι, έκαναν λάθος. Επειδή τους δούλεψε σκληρά τρία χρόνια και δεν μπορεί να θυσιαστεί στον βωμό του επικοινωνιακού παιχνιδιού που λέει, διώχνουμε τους επικεφαλείς των εμπλεκόμενων Υπηρεσιών και φεύγουν οι ευθύνες από την Κυβέρνηση. Λάθος βέβαια έκανε και αυτός. Ποιοι είναι υπεύθυνοι των επιχειρήσεων των ασθενοφόρων; Αυτοί στους οποίους υπάγονται τα ασθενοφόρα. Ξήλωμα την επόμενη της καταστροφής. Μα, δεν φταίνε θα μου πεις, γιατί τα ασθενοφόρα υπάγονται σε κάτι Νοσηλεύτριες, οι οποίες δεν γνωρίζουν από επιχειρήσεις ασθενοφόρων. Μπράβο, το ίδιο λέμε.


Κλείνει η παρένθεση. Θα γράψω κριτική για το έργο του κου Καρακατσιανόπουλου. Το είδος της κριτικής όμως, εξαρτάται από την οπτική που το βλέπει κάποιος. Του ΕΚΑΒίτη, ή του Διασώστη.
Κρίνοντας ως ΕΚΑΒίτες, ο πρώην Πρόεδρος παίρνει άριστα και το χειροκρότημα όλων, ανεξάρτητα Παράταξης και ιδεολογίας. Μέσα σε ελάχιστο διάστημα από την στιγμή που ανέλαβε, έσωσε το ΕΚΑΒ από την κατάρρευση. Και πολύ σύντομα, έλυσε τα μισά από τα προβλήματα που είχαν συσσωρευτεί 30 χρόνια και δρομολόγησε την λύση των υπόλοιπων. Τα αναφέρει στην ανοιχτή επιστολή του. Και άλλα τόσα που δεν αναφέρει, σχετιζόμενα με την καθημερινότητα. Η πιο επιτυχημένη Προεδρία όλων των εποχών στο ΕΚΑΒ, από την σύστασή του.
Από την οπτική του Διασώστη, απέτυχε οικτρά.
Τριάντα χρόνια πίσω πήγαν το ΕΚΑΒ οι προηγούμενες Διοικήσεις και δεν έκανε τίποτα για να αναστρέψει αυτήν την πορεία. Κανένα όφελος για τον Πολίτη. Καμία βελτίωση της ανταπόκρισης, σε ταχύτητα και σε ποιότητα. Ώρες περιμένουν τα επείγοντα και όταν φτάσει το ασθενοφόρο, δεν ξέρεις τι θα σου κληρώσει. Αυτοί που ήρθαν μπορούν και θέλουν να σε σώσουν, ή απλώς φορούν μια μπλούζα που γράφει "Διασώστης", επειδή δεν κυκλοφορούν άλλες που γράφουν "άσχετος", ή "επικίνδυνος";
Και πως να αλλάξει κάτι, όταν στα τρία (3) χρόνια της θητείας του δεν είδαμε Οργανισμό. Σύγχρονο, αντίστοιχο των Δυτικών Πολιτισμένων Χωρών; Δεν είδαμε Πρωτόκολλα. Κατηγοριοποίηση περιστατικών. Ασθενοφόρων. Προσωπικού. Ιεραρχία. Εθελοντισμό. Εξωστρέφεια. Τίποτα.
Χρειάζεται να γράψω τι περιμένουμε από τον νέο Πρόεδρο και που θα κριθεί το έργο του; Νομίζω όχι.

Αναρτήθηκε από Κυριάκος Σιδηρόπουλος στις 7/2/2019, 9:06 μ.μ.About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

3 σχόλια :

  1. Κύριε Σιδηρόπουλε πιστεύεις στα αλήθεια ότι μια υπηρεσία σαν το ΕΚΑΒ χρειάζεται πολιτική ηγεσία; Η τουλάχιστον πολιτική ηγεσία αυτού του τύπου που υπάρχει εδώ και τόσα χρόνια στη δημόσια διοίκηση; Μήπως να βλέπαμε ένα ΕΚΑΒ αταλάντευτο σε κάποιες βασικές αξίες με παροχή την επείγουσα προνοσοκομειακή φροντίδα; Μήπως τελικά μας χρειάζεται η πολιτική ηγεσία μόνο για να ελέγχει αν ο οργανισμός εκπληρώνει το σκοπό του; Αλήθεια πόσοι πρόεδροι και αντιπρόεδροι ερχόμενοι στο ΕΚΑΒ είχαν πλήρη εικόνα για το τι είναι το ΕΚΑΒ, ποιο σκοπό εξυπηρετεί; Δεν έχω ακούσει ποτέ - μα ποτέ- ένα πρόεδρο να μιλάει για επείγουσα προνοσοκομειακή φροντίδα, με εξαίρεση τον κ Τζανετή στην επίσημη γιορτή για την ημέρα του Διασώστη. Περάσαν 30 χρόνια και δεν έχουμε καταλάβει τι ακριβώς κάνουμε. Συζητάμε αν πρέπει να έχουμε άδεια ασκήσεως επαγγέλματος. Συζητάμε αν πρέπει να περάσουμε στη τριτοβάθμια εκπαίδευση. Αν πρέπει το ΕΚΑΒ να είναι υπηρεσία εκτάκτου ανάγκης. Ο κόσμος νομίζει ότι στο ΙΕΚ ΕΚΑΒ σε μαθαίνουν δύο χρόνια πως να οδηγείς ασθενοφόρο. Λέμε γιατί υπάρχουν τόσα εμπόδια στη προμήθεια των ασθενοφόρων. Ξέρουμε όλοι γιατί, επειδή απλά δεν είσαι υπηρεσία εκτάκτου ανάγκης. Επειδή ο νόμος το επιτρέπει να γίνονται παρεμβάσεις, ενστάσεις από τις εταιρίες κτλ. Ποιόν προσπαθούμε να κοροϊδέψουμε; Συζητάμε πράγματα που η ίδια η διοίκηση θα έπρεπε να δίνει μάχη για να μας τα επιβάλει. Πιστεύω ότι οι διοικήσεις στο ΕΚΑΒ, με τον τρόπο που διοικούν εδώ και 30 χρόνια, είναι χάσιμο χρόνου. Κώλυμα προκαλούν και όχι πρόοδο. Δεν έχουν διακριτό ρόλο με τις υπηρεσίες και τους προισταμένους, μπορούν ανά πάσα στιγμή να παρέμβουν στο έργο διευθυντών, υπευθύνων, ακόμα και των διασωστών κατά την εξέλιξη του περιστατικού και προκαλούν το χάος. Στο ΕΚΑΒ υπάρχουν άνθρωποι διαμάντια που μπορούν να διοικήσουν πολύ καλύτερα από κάποιον που θα έρθει από το χ κόμμα και θα προσπαθήσει να περάσει τα κομματικά του και πολιτικά ιδεολογίματα. Με μια προϋπόθεση, να καταλήξουμε ότι το ΕΚΑΒ είναι ο κρατικός φορέας της επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας, όπως το εννοεί ο δυτικός κόσμος. Όταν θα εξαλειφθούν θεσμικά τα πεδία της αντιπαράθεσης θα μπορέσουμε να λειτουργήσουμε αποτελεσματικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ καλό το σχόλιο και σε ευχαριστώ. Πρέπει επίσης να αναρωτηθούμε, πόσοι από μας θέλουμε την πρόοδο. Γιατί η πρόοδος, φέρνει ευθύνες, εξέλιξη, έλεγχο επάρκειας, αξιολόγηση. Φέρνει στο Δημόσιο τους καλύτερους και όχι τα περισσεύματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΚΕΙ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟ ΤΟ ΖΟΥΜΙ ΦΙΛΕ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΚΑΝΕΙ ΤΖΙΖ ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΠΟ ΜΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews