ΕΙΔΗΣΕΙΣ

7/2/19

Τομέα ΕΚΑΒ στον Δήμο Πύλου Νέστορος ζητά ο Δήμαρχος Δ. Καφαντάρης
Πέμπτη, 7 Φεβρουαρίου 2019
EKABNews

Παράρτημα ΕΚΑΒ στον Δήμο Πύλου Νέστορος ζητά ο Καφαντάρης
messinialive.gr

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΕΚΑΒ

Επιστολή με αίτημα την δημιουργία παραρτήματος Ε.Κ.Α.Β στο Δήμο Πύλου – Νέστορος απέστειλε προς τον Πρόεδρο του Ε.Κ.Α.Β Ε.Σ.Υ. Παναγιώτη Τζανετή, ο Δήμαρχος Δημήτρης Καφαντάρης επικαιροποιώντας την επιστολή που είχε αποστείλει για το ίδιο θέμα στις 10-05-2018.

Ο κ. Καφαντάρης αφού τονίζει τις σοβαρές συνέπειες που έχει για την υγεία των κατοίκων και των επισκεπτών, η έλλειψη παραρτημάτων Ε.Κ.Α.Β. στις Δημοτικές Ενότητες Χώρας και Παπαφλέσσα σημειώνει: «Αναφέρουμε κάποιους από τους πολύ σημαντικούς λόγους που χαρακτηρίζουν απαραίτητη την δημιουργία παραρτήματος Ε.Κ.Α.Β στην Χώρα, στην οποία λειτουργεί περιφερειακό ιατρείο.

Στον δήμο μας βρίσκεται η ξενοδοχειακή μονάδα Costa Navarino η οποία απασχολεί εκατοντάδες άτομα προσωπικό, με αποτέλεσμα η κινητικότητα από και προς το ξενοδοχείο να είναι αυξημένη κατά την διάρκεια όλου του έτους. Επιπλέον, στην δημοτική ενότητα Χώρας βρίσκεται το Ανάκτορο και το Μουσείο του Βασιλιά Νέστορα , όπου πλήθος κόσμου το επισκέπτεται όλο το χρόνο, με αποτέλεσμα να υπάρχει αυξημένη κινητικότητα σε ένα δύσβατο οδικό δίκτυο και συνεπώς να προκαλούνται αρκετά ατυχήματα.

Τέλος, στις δύο δημοτικές ενότητες, υπάρχουν αρκετά ορεινά χωριά τα οποία δεν έχουν πρόσβαση στα πλησιέστερα κέντρα υγείας. Η χιλιομετρική απόσταση δε, από τα πλησιέστερα παραρτήματα είναι 30χλμ από την Πύλο και 40χλμ από τα Φιλιατρά, το οποία ήδη καλύπτουν μεγάλες ανάγκες και πληθυσμιακά και χιλιομετρικά.

Για τους ανωτέρου λόγους θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι ο Δήμος μας δύναται να παραχωρήσει χώρο καθώς και ασθενοφόρο, ενώ προτίθεται να το ενισχύσει και με ένα εξειδικευμένο οδηγό, προκειμένου η Χώρα να αποκτήσει το δικό της παράρτημα.».

Παράλληλα στην επιστολή του ο Δήμαρχος Πύλου Νέστορος, τονίζει και την ανάγκη εξυπηρέτησης της Δημοτικής Ενότητας Κορώνης επισημαίνοντας τα εξής: « Η Δημοτική Ενότητα Κορώνης, η οποία αποτελεί χρόνια τώρα «Αχίλλειο πτέρνα» του δήμου καθώς απέχει 40χλμ από την Πύλο και 55χλμ από την Καλαμάτα, με πλησιέστερο το Κέντρο Υγείας Λογγά το οποίο δεν έχει ασθενοφόρο ούτε μπορεί να εξυπηρετήσει την περιοχή, παρακαλούμε πολύ όπως μεριμνήσετε τουλάχιστον για τους θερινούς μήνες κατά τους οποίους τριπλασιάζεται ο πληθυσμός, με την ενίσχυση Ε.Κ.Α.Β, προκειμένου να διασφαλιστεί η άμεση διακομιδή των περιστατικών, μιας και το περιφερειακό ιατρείο δεν εφημερεύει.»

Δημοσιεύτηκε 6/2/2019

Πηγή: messinialive.gr

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews