ΕΙΔΗΣΕΙΣ

28/2/19

Αύξηση προϋπολογισμού για την προμήθεια ασθενοφόρων στα νησιά από την Περιφέρεια Νοτίου ΑιγαίουΠέμπτη, 28 Φεβρουαρίου 2019
EKABNews
Αύξηση προϋπολογισμού για την προμήθεια ασθενοφόρων στα νησιά
koinignomi.gr

Με τη νέα απόφαση του Περιφερειάρχη, Γιώργου Χατζημάρκου, ανέρχεται σε 37 ο συνολικός αριθμός των ασθενοφόρων, για τα νησιά των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου, την προμήθεια των οποίων έχει χρηματοδοτήσει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, με πόρους του ΕΣΠΑ 2014 – 2020.

Με την υγειονομική θωράκιση των κατοίκων των νησιών, να παραμένει σταθερά στην κορυφή των προτεραιοτήτων της, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, συνεχίζει να χρηματοδοτεί την ενίσχυση των υποδομών υγείας όλων των βαθμίδων στα νησιά της, με σύγχρονο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, επενδύοντας ίδιους πόρους, πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων και ευρωπαϊκούς πόρους του ΕΣΠΑ 2014 – 2020, μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος “Νότιο Αιγαίο”.

Σε συνέχεια των χρηματοδοτήσεων που έχουν διατεθεί μέχρι σήμερα από ευρωπαϊκούς πόρους της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για την προμήθεια 26 συνολικά ασθενοφόρων από την 2η ΥΠΕ και το ΕΚΑΒ, με σκοπό την ενίσχυση του τομέα υγείας στα νησιά και την διαμόρφωση κλίματος ασφάλειας των κατοίκων τους, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος υπέγραψε απόφαση αύξησης του προϋπολογισμού της πράξης με κωδικό ΟΠΣ 5003965 “Προμήθεια εξοπλισμού για τις δομές πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας των μικρών νησιών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου” κατά 700.000 ευρώ, με δικαιούχο την 2η Υγειονομική Περιφέρεια Πειραιώς & Αιγαίου, (2η ΥΠΕ) με σκοπό την προμήθεια επιπλέον 11 ασθενοφόρων μικρού όγκου, κατάλληλων να επιχειρούν σε νησιά με οδικά δίκτυα και οικισμούς που παρουσιάζουν ιδιαιτερότητες, τα οποία θα δοθούν στα μικρά νησιά της Περιφέρειας.

Οι μονάδες υγείας που θα ωφεληθούν είναι το Κέντρο Υγείας Αμοργού, καθώς και τα Πολυδύναμα Περιφερειακά Ιατρεία Αντιπάρου, Δονούσας, Ηρακλειάς, Θηρασιάς, Σχοινούσας, Κιμώλου, Κύθνου, Λειψών, Μεγίστης και Φολεγάνδρου.

Με τη νέα απόφαση του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου να αυξήσει τον προϋπολογισμό της Πράξης ΟΠΣ 5003965 κατά 700.000 ευρώ για την αγορά των 11 ασθενοφόρων, ο συνολικός αριθμός των ασθενοφόρων που έχει χρηματοδοτήσει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου με πόρους του ΕΣΠΑ 2014 – 2020, ανέρχεται σε 37 οχήματα. Συγκεκριμένα:

- Με την Πράξη ΟΠΣ 5003965 χρηματοδοτήθηκε η προμήθεια 6 ασθενοφόρων μικρού όγκου, με δικαιούχο την 2η ΥΠΕ, για τα νησιά Ανάφη, Αστυπάλαια, Σέριφο, Κάσο, Χάλκη, Νίσυρο.

- Με την Πράξη ΟΠΣ 5000208 χρηματοδοτήθηκε η αγορά 8 ασθενοφόρων, με δικαιούχο το ΕΚΑΒ, για την κάλυψη των αναγκών του στα νησιά, Ρόδο (4 οχήματα), Κω, Σύρο, Πάρο και Νάξο.

- Με την Πράξη ΟΠΣ 5010602, με δικαιούχο το ΕΚΑΒ, χρηματοδοτήθηκε η αγορά 12 συνολικά οχημάτων. Ειδικότερα:

2 ασθενοφόρων 4x4 για τα νησιά Ρόδο και Νάξο

1 κινητή μονάδα για το νησί της Σύρου

9 ασθενοφόρα μικρού όγκου για τα νησιά Θήρα, Κάλυμνο, Κάρπαθο, Λέρο, Μύκονο, Πάρο, Τήνο, Σύρο και Ρόδο.

Οι παραπάνω Πράξεις, με αποφάσεις του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργου Χατζημάρκου, εντάχθηκαν και χρηματοδοτούνται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Νότιο Αιγαίο 2014 – 2020», στον Άξονα Προτεραιότητας «Ενίσχυση της περιφερειακής συνοχής», που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014 – 2020.

Δημοσιεύτηκε 26/2/2019

Πηγή: koinignomi.gr


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews