ΕΙΔΗΣΕΙΣ

5/3/19

Διοικητικό Συμβούλιο Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ 04/03/2019Δευτέρα, 4 Μαρτίου 2019
EKABNews

Διοικητικό Συμβούλιο Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ 04/03/2019

Διοικητικό Συμβούλιο πραγματοποίησε την Δευτέρα 4 Μαρτίου  2019 το Σωματείο Εργαζομένων ΕΚΑΒ.

Τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν τα εξής:

Ημερήσια διάταξη

Θέμα 1ο : Εκσυγχρονισμός του Εσωτερικού Κανονισμού Λειτουργίας

Με απόφαση ΔΣ του ΕΚΑΒ ορίστηκε επιτροπή για τον «Εκσυγχρονισμό του Εσωτερικού Κανονισμού Λειτουργίας» με ιδιαίτερη έμφαση στην ενσωμάτωση σε αυτόν του καθηκοντολογίου των πληρωμάτων ασθενοφόρων.

Ενημέρωση από το μέλος της επιτροπής Βασίλη Χουλιάρα: Έχει συσταθεί επιτροπή για τον  εκσυγχρονισμό του Εσωτερικού Κανονισμού Λειτουργίας. Έχουν γίνει μέχρι σήμερα δυο συνεδριάσεις. Το σχέδιο που θα προκύψει θα κατατεθεί σε όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία και την ΠΟΠ ΕΚΑΒ για διαβούλευση.

Θέμα 2ο Εξωτερικές Δομές ΕΚΑΒ
Συστάθηκε τριμελής επιτροπή με απόφαση Προέδρου ΔΣ ΕΚΑΒ αποτελούμενη δύο μέλη των αρμόδιων Δ/νσεων Νοσηλευτικών Υπηρεσιών (Νοσηλεύτρια) και Οργάνωσης και Συντονισμού (Τεχνική Υπηρεσία)  καθώς και έναν εκπρόσωπο από την Επιτροπή Υγείας και Ασφάλειας (πρόεδρος Χουλιάρας Βασίλης-γραμματέας Μπαχτής Κων/νος) με σκοπό την καταγραφή όλων εξωτερικών δομών του ΕΚΑΒ Αθήνας.

Ενημέρωση από το μέλος της επιτροπής Βασίλη Χουλιάρα:
Μέχρι σήμερα έγινε επιτόπου έλεγχος και καταγραφή των προβλημάτων σε 50 εξωτερικές δομές (32 σημεία αλλαγής ασθενοφόρων, 6 σταθμοί ανεφοδιασμού και 12 στεγάσεις-σταθμοί αναμονής και ετοιμότητας).
Η επιτροπή καταγραφής αλλά και η Επιτροπή Υγείας και Ασφάλειας θα καταθέσουν αναλυτικές εκθέσεις.

Απόφαση:
Μετά τις διαπιστώσεις για την προβληματική και απαράδεκτη  κατάσταση των εξωτερικών δομών θα σταλεί έγγραφο στην Διοίκηση του ΕΚΑΒ με την πρόταση του Σωματείου.
Ομόφωνη απόφαση

Θέμα 3ο : Στάση Εργασίας ΠΟΕΔΗΝ/ΑΔΕΔΥ (12:00 έως την λήξη του ωραρίου) και Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας την Τρίτη 5 Μαρτίου 2019 για Δώρα και ΒΑΕ
Απόφαση:
Το Σωματείο Εργαζομένων ΕΚΑΒ συμμετέχει στην ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ της ΑΔΕΔΥ/ΠΟΕΔΗΝ με Στάση Εργασίας την Τρίτη 5 Μαρτίου 2019 από τις 12.00 μ.μ. έως τη λήξη του ωραρίου και καλεί τους εργαζόμενους να δώσουν το «παρών» στη συγκέντρωση που θα γίνει την ίδια μέρα στις 12.30 μ.μ. στο Υπουργείο Οικονομικών (Νίκης 5-7, Αθήνα).

Διεκδικούμε:
•        Χορήγηση του 13ου και του 14ου μισθού από 01/01/13 σε όλους τους Δημοσίους Υπαλλήλους με πολιτική απόφαση της κυβέρνησης. Δεν μπορεί η χώρα να γίνει ένα απέραντο δικαστήριο για τη διεκδίκηση του αυτονόητου.
•        Άμεση επανανομοθέτηση του 13ου και του 14ου μισθού στα επίπεδα του 2010 (ένας μισθός τα Χριστούγεννα, ½ μισθού το Πάσχα, ½ μισθού επίδομα αδείας), πριν τις περικοπές των μνημονίων.
•        Άμεση ρύθμιση για τα Β.Α.Ε. και το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας ΤΩΡΑ, με βάση τις προτάσεις μας. Καμία παράταση της εκκρεμότητας για τη μετεκλογική περίοδο.
Αξιολόγηση έτους 2017

Ομόφωνη απόφαση

Θέμα 4ο : Δικαστικές Αγωγές Διεκδίκησης των Δώρων (13ος – 14ος μισθός) για τα έτη 2014-2015-2016 (Εξουσιοδοτήσεις-Εργολαβικό δίκης)

Απόφαση:
1.    Να βγει ανακοίνωση και ενημέρωση στην ιστοσελίδα του σωματείου.
2.    Τα έξοδα των δικάσιμων της διεκδίκησης των δώρων σε πρωτόδικο βαθμό να καλυφθούν από το ταμείο του σωματείου.
3.    Να υπογράψουν οι εργαζόμενοι εξουσιοδοτήσεις και ιδιωτικό συμφωνητικό-εργολαβικό δίκης  με τον νομικό σύμβουλο.

Ομόφωνη απόφαση

Θέμα 5ο : Προβλήματα στην χορήγηση αδειών και κόψιμο ρεπό στο ΕΚΑΒ Αθήνας και ΕΚΑΒ Μυτιλήνης (ΕΚΑΒ Πάρου και Σύρου).

Έγινε ενημέρωση από τον υπεύθυνο του Γραφείου Κίνησης Θεόδωρο Κωνσταντίνου για τις 10ημέρες άδειες κλειστού χώρου και ρεπό.
Κατατέθηκε έγγραφο από τους εργαζόμενους του Τομέα ΕΚΑΒ Πάρου με θέμα: Ρεπό μηνός Μαρτίου.
Έγινε ενημέρωση από τον υπεύθυνο του Γραφείου Παραρτημάτων Σπύρο Πλουσή για τους Τομείς Πάρου και Νάξου.

Απόφαση:
1.   Να σταλεί έγγραφο και να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για ομαλοποίηση του προγράμματος στο ΕΚΑΒ Πάρου.
2.    Να σταλεί έγγραφο στην Διοίκηση του ΕΚΑΒ: «Καμία μετακίνηση από το ΕΚΑΒ Αθήνας στα νησιά και σε άλλες περιοχές λόγω αυξημένων υπηρεσιακών αναγκών στο ΕΚΑΒ Αθήνας. Πάγια και διαχρονική θέση του σωματείου είναι η ενίσχυση με μετακινήσεις από το ΕΚΑΒ Αθήνας στα νησιά του Αιγαίου να γίνονται μόνο την καλοκαιρινή περίοδο με συγκεκριμένο αριθμό υπαλλήλων ανά περίοδο άδειών (8 άτομα σε κάθε μία από τις τρείς περιόδους καλοκαιρινής άδειας)».

Ομόφωνη απόφαση

Θέμα 6ο : 24ωρη Απεργία ΑΔΕΔΥ στις 14/3/2019
Απόφαση:
Το Σωματείο συμμετέχει στην Απεργιακή Κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ στις 14/3/2019. Να βγει ανακοίνωση.

Ομόφωνη απόφαση

Θέμα 7ο : Οικονομικά ζητήματα (Πρόσθετες αμοιβές Δεκεμβρίου 2018-Δαπάνη για την προμήθεια στολής 2019-ΕΕ)

Έγινε ενημέρωση από τον Προϊστάμενο Οικονομικών Υπηρεσιών Σταύρο Καραγιάννη.
Ζητήθηκε συνάντηση με τον Πρόεδρο ΔΣ του ΕΚΑΒ προκειμένου να ενημερωθούμε για τις ενέργειες για την άμεση καταβολή των πρόσθετων αμοιβών Δεκεμβρίου 2018, την δαπάνη για την προμήθεια στολής και τα εκτός έδρας.

Έκτακτο θέμα: Τροπολογία σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας «Κανονισμός Μετακινήσεων/Μεταθέσεων πληρωμάτων Ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ»
Απόφαση:
Να ζητηθεί ενημέρωση από τον Πρόεδρο ΔΣ του ΕΚΑΒ.

Ακολούθησε συνάντηση με τον Πρόεδρο ΔΣ του ΕΚΑΒ Π. Τζανετή.

Οι πρόσθετες αμοιβές Δεκεμβρίου 2018 θα καταβληθούν μέχρι τις 13/3/2019.

Μετά την συζήτηση και ενημέρωση που έγινε από τον Πρόεδρο του ΕΚΑΒ, το Διοικητικό Συμβούλιο διακόπτεται και θα συνεχιστεί την Τρίτη 5 Μαρτίου και ώρα 08:00 με θέμα τον «Κανονισμό Μετακινήσεων/Μεταθέσεων πληρωμάτων Ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ»Επιμέλεια θέματος: Κιτσόπουλος Αλέξιος - Γενικός Γραμματέας του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews