ΕΙΔΗΣΕΙΣ

26/3/19

Παναττική Κινητοποίηση ΠΟΕΔΗΝ για την ένταξη μας στα ΒΑΕ Πέμπτη 28.3 – Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας στις 8:30 πμ στο Υπουργείο Εργασίας
Τρίτη, 26 Μαρτίου 2019
EKABNews


Αθήνα 26/03/2019
Αρ. πρωτ.: 090

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΘΕΜΑ: Παναττική Κινητοποίηση ΠΟΕΔΗΝ για την ένταξη μας στα ΒΑΕ – Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας στις 8:30 πμ στο Υπουργείο Εργασίας

Συνάδελφοι,
Η Κινητοποίησή της ΠΟΕΔΗΝ/ΕΚΑΒ που είχε εκτός των άλλων αιτημάτων και την ένταξη στα ΒΑΕ την Πέμπτη 14/3/2019, κατέληξε Σταδίου 29 όπου βρίσκεται η κεντρική είσοδος του Υπουργείου Εργασίας. Ζητήσαμε ραντεβού με την κα Αχτσιόγλου που έχει στην αρμοδιότητά της τα θέματα Κοινωνικής Ασφάλισης για να θέσουμε το αίτημα της ένταξης στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα. Συναντήσαμε κατεβασμένα ρολά και τα ΜΑΤ παρατεταγμένα.
Εξήλθε από τα κατεβασμένα ρολά ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου, ο οποίος δεσμεύτηκε ότι την επόμενη ημέρα θα μας πάρει τηλέφωνο να κλεισθεί ραντεβού με την κα Αχτσιόγλου η οποία έλλειπε στο εξωτερικό.
Ακόμη περιμένουμε. Δεν μπορούν να παίζουν πολιτικά παιχνιδάκια με τους εργασιακά εξουθενωμένους Επαγγελματίες Υγείας και Πρόνοιας που αποδεδειγμένα εργάζονται σε επικίνδυνα και ανθυγιεινά Επαγγέλματα. Πώς είναι δυνατόν να προσφέρουν ασφαλείς υπηρεσίες 67 ετών; Συνταγματική υποχρέωση της Κυβέρνησης είναι η ένταξή μας στα ΒΑΕ.
Έχουμε τον ίδιο φορέα ασφάλισης ΕΦΚΑ και δεν μπορεί ίδιοι επαγγελματίες να αντιμετωπίζονται με διαφορετικό ασφαλιστικό τρόπο.
Όσοι προέρχονται από το ΙΚΑ είναι ενταγμένοι στα ΒΑΕ, εν αντιθέσει με συναδέλφους ιδίων επαγγελμάτων που δεν είναι ενταγμένοι προέρχονται από τον ασφαλιστικό φορέα του Δημοσίου. Κληρονομήσαμε όλες τις δυσμενείς διατάξεις του ΕΦΚΑ εκτός του ενός θετικού μέτρου που προβλέπει την ενιαία ασφαλιστική αντιμετώπιση των εργαζομένων ιδίων επαγγελμάτων. Φτάνουν τα επικοινωνιακά κόλπα.
Πέμπτη 28/3/2019 συμμετέχουμε στην  Παναττική ΚΙΝΗΤΟΠΟΊΗΣΗ της ΠΟΕΔΗΝ και καλούμε τους εργαζόμενους και τα συνδικαλιστικά στελέχη σε συγκέντρωση 8:30πμ στο Υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 29).
Θα απαιτήσουμε συνάντηση με την κα Αχτσιόγλου. Θα απαιτήσουμε  την ένταξή μας στα ΒΑΕ.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                Ο Γ. Γραμματέας


Μαθιόπουλος Γεώργιος         Κιτσόπουλος ΑλέξιοςAbout " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews