ΕΙΔΗΣΕΙΣ

23/3/19

Θωμάς Σαραφίδης: «Μόνο τα επείγοντα είναι υποχρέωση του ΕΚΑΒ, όχι τα εξιτήρια», Audio


Σάββατο, 23 Μαρτίου 2019
EKABNews

Θωμάς Σαραφίδης: «Μόνο τα επείγοντα είναι υποχρέωση του ΕΚΑΒ, όχι τα εξιτήρια» – 10 ασθενοφόρα ανά βάρδια στη Δ. Μακεδονία για 280.000 κατοίκους
prlogos.gr

Ο Θωμάς Σαραφίδης, πρόεδρος του ΕΚΑΒ Δυτικής Μακεδονίας μίλησε στο Λύσανδρο Ρήγα και το ραδιολόγος, το διαδικτυακό ραδιόφωνο του prlogos για την αποχή του ΕΚΑΒ στις δευτερογενείς διακομιδές, η οποία αναστάλθηκε μέχρι την ολοκλήρωση της διαμεσολάβησης. Αν πάραυτα δεν επιλυθούν τα θέματα, οι κινητοποιήσεις από τις 6 Απριλίου θα συνεχιστούν, γιατί εντελώς παράνομα και παράτυπα οι διασώστες εξυπηρετούν μη επείγοντα περιστατικά εις βάρος της δημόσιας υγείας και με πειθαρχικές κυρώσεις στον κλάδο.

Πέρα από το επείγον ό, τι άλλο ασχολείται ο διασώστης είναι αλλότριο καθήκον ανάφερε ο ίδιος, όπως η γραμματειακή υποστήριξη, το να βγάζει ο διασώστης τα σκουπίδια, να κουβαλάει σεντόνια και κατσαρόλες για τα νοσοκομεία, να πηγαίνει σε ιδιωτικές κλινικές και θεραπευτήρια για θεραπείες, εξετάσεις και να εξυπηρετεί τα εξιτήρια. Ο διαμεσολαβητής έκρινε ότι είναι αναρμόδια η διοίκηση για επίλυση του θέματος σχετικά με την αποχή του ΕΚΑΒ και κάλεσε το υπουργείο Υγείας και Εργασίας για να λυθεί θεσμικά. Ως τότε αναστέλλεται η κινητοποίηση του ΕΚΑΒ, το οποίο απείχε από τις δευτερογενείς διακομιδές ως τις 5 Απριλίου.

Σε επίπεδο περιφέρειας λειτουργούν ως και 10 ασθενοφόρα στη βάρδια, 1 στην Καστοριά, 2 στην Φλώρινα, 3 ή 4 στην Κοζάνη, 1 Πτολεμαΐδα και 1 ή 2 στα Γρεβενά, τα οποία εξυπηρετούν 6 κέντρα υγείας και τέσσερα νοσοκομεία. «Δεν είναι στην αρμοδιότητα του ΕΚΑΒ να αναλάβει τις διακομιδές των νοσοκομείων και των κέντρων υγείας. Το πρόβλημα τίθεται από τη στιγμή που το ΕΚΑΒ επικουρικά εξυπηρετεί αυτές τις καταστάσεις» τόνισε. «Αν σε αυτό το διάστημα προκύψει κάτι επείγον ζωής και εμείς εξυπηρετούμε εξιτήριο, είμαστε εκτεθειμένοι απέναντι στο νόμο, ο εισαγγελέας είναι αμείλικτος. Κάποιοι παίζουν πολιτικά παιχνίδια και εμείς είμαστε εκτεθειμένοι. Αν θέλουν ένα ΕΚΑΒ να κάνει τα πάντα, να αλλάξει ο οργανισμός, το οργανόγραμμα και να αυξηθεί ο αριθμός των διασωστών. Αλλιώς η ΥΠΕ, τα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας είναι υποχρεωμένοι να προσλάβουν προσωπικό».

Ιωάννα Παπαδημητρίου

Ακούστε την συνέντευξη από το 35:00 και μετάΔημοσιεύτηκε 22/3/2019

Πηγή: prlogos.gr


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews