ΕΙΔΗΣΕΙΣ

6/3/19

Συμμετοχή του ΕΚΑΒ σε Άσκηση Ετοιμότητας του Κωνσταντοπούλειου Γενικού Νοσοκομείου Νέας Ιωνίας - Πατησίων «Αγία Όλγα»

Τετάρτη, 6 Μαρτίου 2019
EKABNews

Άσκηση ετοιμότητας για την αντιμετώπιση ενδεχόμενου σεισμού πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στο Κωνσταντοπούλειο Γενικό Νοσοκομείο Νέας Ιωνίας - Πατησίων Αγία Όλγα, στο πλαίσιο του πανελλαδικού επιχειρησιακού σχεδιασμού και διαπίστωσης της ετοιμότητας του προσωπικού των Νοσοκομείων, της αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών και διαχείρισης κρίσεων, καθώς επίσης και της βελτιστοποίησης της συνεργασίας με τους εμπλεκομένους φορείς, όπως το Πυροσβεστικό Σώμα, το ΕΚΑΒ και την Αστυνομία.


Σύμφωνα με το σενάριο της άσκησης, το προσωπικό του Νοσοκομείου με την συνδρομή της πυροσβεστικής του ΕΚΑΒ, της Αστυνομίας και του Στρατού, κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν μια κατάσταση εκκένωσης τους νοσοκομείου μετά από σεισμό, συνεχίζοντας παράλληλα την λειτουργία του και την παροχή πρώτων βοηθειών σε πολίτες μέσα σε σκηνές που στήθηκαν στον προαύλιο χώρο.


Η Πυροσβεστική Υπηρεσία κλήθηκε να αντιμετωπίσει περιστατικά απεγκλωβισμού από ορόφους με την χρήση κλίμακας και γερανοφόρου οχήματος βαρέου τύπου, πυρκαγιάς στα μαγειριά και διάσωση ατόμων που είχαν λιποθυμήσει, η τραυματιστεί  εντός του κτηρίου.

Το ΕΚΑΒ καλέστηκε να  αντιμετωπίσει περιστατικό ανακοπής που απεγκλώβισαν οι πυροσβέστες, διακομιδή διασωληνωμένων περιστατικών κατά την εκκένωση της ΜΕΘ και επείγουσα διακομιδή περιστατικού που την ώρα του σεισμού υποβαλλόταν σε  χειρουργικής επέμβασης.

Την άσκηση επέβλεψε κλιμάκιο του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ), με επικεφαλής το διοικητή, κ. Νικόλαο Παπαευσταθίου, ο οποίος στην συνέχεια έκανε και την αποτίμηση της επιτυχίας της άσκησης.
Τον συντονισμό της άσκησης είχε η διοίκηση του νοσοκομείου.


 Διασώστες του ΕΚΑΒ μαζί με τον διοικητή του ΕΚΕΠΥ, κ. Νικόλαο Παπαευσταθίου


Αριστερά ο διοικητής του "Αγία Όλγα" κ. Μιχάλης Κούρτης και 
δεξιά ο Καρδιολόγος - Επιμελητής Ά , Αντωνάτος Διονύσιος.  
About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews