ΕΙΔΗΣΕΙΣ

5/3/19

Τροπολογία για τις Μετακινήσεις/Μεταθέσεις στο ΕΚΑΒΤρίτη, 5 Μαρτίου 2019
EKABNews

Νέα τροπολογία για τις μετατάξεις στο ΕΚΑΒ
onmed.gr

Η τροπολογία εντάχθηκε στο υπό ψήφιση πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας.

Σύμφωνα με το σκεπτικό του υπουργείου Υγείας, «η ρύθμιση καθιερώνει ενιαίο και αξιοκρατικό σύστημα για τις μετακινήσεις πληρωμάτων του ΕΚΑΒ, με στόχο να βελτιωθεί η επιχειρησιακή λειτουργία του φορέα».

Όπως προβλέπεται, τις μετακινήσεις αποφασίζει ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ είτε μετά από αίτηση του υπαλλήλου, είτε για να καλυφθούν επείγουσες ανάγκες. Στη δεύτερη περίπτωση, η μετακίνηση μπορεί να γίνει μέχρι δύο φορές το χρόνο για κάθε υπάλληλο και με μέγιστη διάρκεια τους 4 μήνες.

Οι υπάλληλοι που ζητούν μετακίνηση, θα μετακινούνται με τη διαδικασία της μετάθεσης. Προτεραιότητα δίνεται στους υπαλλήλους με δυσίατα νοσήματα ενώ δεν προβλέπεται μετακίνηση πολυτέκνων χωρίς δική τους αίτηση.

Η τροπολογία καθορίζει και τη μοριοδότηση των μετακινούμενων πληρωμάτων, ανάλογα με την περιοχή, την οικογενειακή τους κατάσταση και άλλες παραμέτρους.

Το σωματείο εργαζομένων στο ΕΚΑΒ έχει πολλάκις καταγγείλει αθρόες και «ρουσφετολογικές» μετατάξεις υπαλλήλων - κυρίως από την προηγούμενη διοίκηση - οι οποίες είχαν σαν αποτέλεσμα την επιχειρησιακή αποδυνάμωση του Κέντρου.

Μάλιστα, έχουν προσφύγει σχετικά και στο Συμβούλιο Επικρατείας, του οποίου η απόφαση αναμένεται το επόμενο διάστημα.

Έτσι, σε πρώτη φάση, οι εργαζόμενοι δηλώνουν ικανοποιημένοι με την κατάθεση της τροπολογίας.

Πηγή: onmed.gr

EKABNews
ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑAbout " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews