ΕΙΔΗΣΕΙΣ

6/3/19

Το Σωματείο ΕΚΑΒ για την Τροπολογία σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας «Κανονισμός Μετακινήσεων/Μεταθέσεων Πληρωμάτων Ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ»Τετάρτη, 6 Μαρτίου 2019
EKABNewsΑθήνα 06/03/2019
Αρ. πρωτ.: 080


ΠΡΟΣ:  Υπουργό Υγείας κο Ανδρέα Ξανθό
            Αν. Υπουργό Υγείας κο Παύλο Πολάκη
            Πολιτικά κόμματα (πλην ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ)
            Βουλευτές

ΘΕΜΑ: Τροπολογία σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας «Κανονισμός Μετακινήσεων/Μεταθέσεων Πληρωμάτων Ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ»

Κύριοι,

Στην σημερινή συζήτηση και ψήφιση του Σχεδίου Νόμου «Εκσυγχρονισμός και Αναμόρφωση Θεσμικού Πλαισίου Ιδιωτικών Κλινικών, Σύσταση Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, Σύσταση Εθνικού Ινστιτούτου Νεοπλασιών και λοιπές διατάξεις» κατατέθηκε τροπολογία  (Αρ.: 2001/156 4.3.2019) με την οποία ρυθμίζονται οι Μετακινήσεις/Μεταθέσεις των Πληρωμάτων Ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ.

Στα κριτήρια των Μεταθέσεων μοριοδοτούνται μόνο τα οικογενειακά κριτήρια  και ο χρόνος υπηρεσίας και δεν αναφέρονται τα υπόλοιπα κριτήρια τα οποία ορίζονται στον δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα (ν.  3528/2007 Άρθρο 67), όπως είναι τα κριτήρια της  συνυπηρέτησης και της εντοπιότητας.

Δεν έχει προβλεφθεί επίσης, όπως πάντα ορίζεται στον δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα, η προσθήκη και άλλων, μέχρι τριών το πολύ, κριτηρίων και ο καθορισμός των συντελεστών αυτών, λόγω των συνθήκων λειτουργίας και τις ειδικότερες ανάγκες μιας υπηρεσίας όπως είναι το ΕΚΑΒ. Θα μπορούσε να προβλεφθεί η υπηρεσία στα ασθενοφόρα (επείγοντα) πράγμα το οποίο θα ήταν προς την σωστή κατεύθυνση.

Οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ έχουν καταθέσει επανειλημμένα αιτιολογημένη πρόταση για την έκδοση Κανονισμού Μεταθέσεων, μετά από εκτεταμένη συζήτηση, αφού προηγουμένως έλαβε υπόψιν και μελέτησε τις ανάγκες και ιδιαιτερότητες της υπηρεσίας μας, την γνώμη και τις απόψεις των εργαζομένων μας μέσα από δημόσια διαβούλευση και μετά από επεξεργασία από τον νομικό μας σύμβουλο, χωρίς αυτή να ληφθεί υπόψη.

Σας καλούμε να αποσύρεται την τροπολογία και να τεθεί σε δημόσια διαβούλευση, προκειμένου να προστεθούν και τα άλλα κριτήρια που ορίζει ο νόμος.


ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                Ο Γ. Γραμματέας
                                

Μαθιόπουλος Γεώργιος     Κιτσόπουλος Αλέξιος

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews