ΕΙΔΗΣΕΙΣ

20/3/19

Πρωτόκολλο Συνεργασίας μεταξύ του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (Ε.Κ.ΕΠ.Υ.) και του Πυροσβεστικού ΣώματοςΤετάρτη, 20 Μαρτίου 2019
EKABNews


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΥΓΕΙΑΣ (Ε.Κ.ΕΠ.Υ.)
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗ

Δελτίο Τύπου

Αθήνα, 19 Μαρτίου 2019

 Υπογράφηκε σήμερα Τρίτη 19 Μαρτίου 2019 Πρωτόκολλο Συνεργασίας μεταξύ του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (Ε.Κ.ΕΠ.Υ.) και του Πυροσβεστικού Σώματος για τη «Συνεργασία, τον αμοιβαίο Σχεδιασμό Ασκήσεων Ετοιμότητας, την αμφίδρομη Εκπαίδευση Στελεχών και την Ανταλλαγή Τεχνογνωσίας».

Το Πρωτόκολλο Συνεργασίας υπέγραψαν για τα δύο μέρη ο Διοικητής Ε.Κ.ΕΠ.Υ. κ. Νικόλαος Παπαευσταθίου και ο Αρχηγός Π.Σ. Αντιστράτηγος Βασίλειος Ματθαιόπουλος.

Σκοπός της υπογραφής του Πρωτοκόλλου είναι μεταξύ άλλων,
  • η εξασφάλιση της βέλτιστης υποστήριξης από τους υγειονομικούς σχηματισμούς της χώρας σε περιπτώσεις κρίσεων και εκτάκτων καταστάσεων και η υποστήριξη προς τους πρώτους ανταποκριτές του Π.Σ.,
  • η διαπίστωση τυχόν τρωτών σημείων στον κοινό επιχειρησιακό σχεδιασμό και η βελτίωσή τους,
  • η εξασφάλιση συνεχούς επικοινωνίας μεταξύ των δύο υπηρεσιών και
  • ο σχεδιασμός και εκτέλεση ασκήσεων επιχειρησιακής ετοιμότητας
  • η ανταλλαγή τεχνογνωσίας μεταξύ του προσωπικού των δύο μερών.

Η υπογραφή του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας αποτελεί το επιστέγασμα ετών αδιάλειπτης και άρτιας συνεργασίας μεταξύ του Ε.Κ.ΕΠ.Υ. και του Π.Σ. η οποία εξασφαλίζει και στο μέλλον την άμεση ανταπόκριση των κρατικών φορέων, τόσο για την πρόληψη όσο και την αντιμετώπιση κρίσεων, με βασικό γνώμονα την προστασία των Ελλήνων πολιτών.

Πηγή: moh.gov.gr

 

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews