ΕΙΔΗΣΕΙΣ

18/3/19

Η Εθελοντική Ομάδα Διάσωσης στο ΕΚΑΒ ΛάρισαςΔευτέρα, 18 Μαρτίου 2019
EKABNews

Η Εθελοντική Ομάδα Διάσωσης στο ΕΚΑΒ
eleftheria.gr

ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Η Εθελοντική Ομάδα Διάσωσης και Υγειονομικών Αποστολών (ΕΟΔΥΑ) συμμετείχε πρόσφατα σε Εκπαιδευτική – Ενημερωτική επίσκεψη στην έδρα του ΕΚΑΒ Λάρισας στο Π.Γ.Ν.Λ.

Οι Εθελοντές της ΕΟΔΥΑ ενημερώθηκαν αναλυτικά από έμπειρους και καταρτισμένους Διασώστες για τον σκοπό του ΕΚΑΒ, τη διάρθρωση, τη στελέχωση, τα μέσα διακομιδών που διαθέτει, τον ειδικό εξοπλισμό, την επιχειρησιακή και εκπαιδευτική του δράση.
Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε στους Εθελοντές η ενημέρωση που έγινε κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στο Συντονιστικό Επιχειρησιακό Κέντρο του ΕΚΑΒ, όπου ενημερώθηκαν για τις ιδιαιτερότητες που αφορούν στη διαχείριση Επειγουσών Κλήσεων σε πραγματικές συνθήκες και χρόνο. Οι Εθελοντές είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την Τηλεφωνική διαχείριση Επειγόντων περιστατικών όπως: Λήψη κλήσης, Καταγραφή στοιχείων, Διαβίβαση κλήσης, Οδηγίες προς το Ασθενοφόρο, Άφιξη Ασθενοφόρου, Παραλαβή Ασθενούς, Άφιξη Ασθενοφόρου και Παράδοση ασθενούς στο ΤΕΠ, Λήξη συμβάντος. Μέσα από αυτή τη διαδικασία κατανόησαν πλήρως την Αλυσίδα της Επιβίωσης – Διάσωσης, κάτι για το οποίο έχουν Εκπαιδευτεί κατά τη διάρκεια της Βασικής τους Εκπαίδευσης στην ΕΟΔΥΑ. Ακολούθησε επίδειξη Ειδικού Διασωστικού εξοπλισμού Ακινητοποίησης και Μεταφοράς Τραυματιών και Ασθενών, που διαθέτει το ΕΚΑΒ Λάρισας. Στη συνέχεια Διασώστες του ΕΚΑΒ ενημέρωσαν τους Εθελοντές για τους τύπους των Ασθενοφόρων που διαθέτει το ΕΚΑΒ Λάρισας και έγινε αναλυτική παρουσίαση του τύπου και του εξοπλισμού των Ασθενοφόρων και των Κινητών Ιατρικών Μονάδων. Τονίστηκε ιδιαίτερα ότι οι Εθελοντικές Ομάδες έχουν σκοπό να συνδράμουν τις κρατικές υπηρεσίες. Δεν επιτρέπεται μία εθελοντική ομάδα αυτοβούλως να παρέχει υπηρεσίες, στο πλαίσιο της Πολιτικής Προστασίας, εκτός αν της το αναθέσει μία κρατική υπηρεσία, όπως η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, το Πυροσβεστικό Σώμα, το ΕΚΑΒ, η Ελληνική Αστυνομία, το Λιμενικό Σώμα. Επίσης συμφωνήθηκε η συνεργασία ΕΚΑΒ και ΕΟΔΥΑ, σε επίπεδο κοινής εκπαίδευσης και διεξαγωγής Ασκήσεων ετοιμότητας για τον καλύτερο συντονισμό και αποτελεσματικότητα σε περιπτώσεις Εκτάκτων Αναγκών.
Οι εθελοντές εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους στη διευθύντρια του ΕΚΑΒ Λάρισας κ. Βασιλική Αυγέρη και στους διασώστες – πληρώματα Ασθενοφόρων κ. Δήμητρα Μιχαλοπούλου και Κουτσογιάννη Στυλιανό για την άψογη και υποδειγματική ενημέρωση που τους παρείχαν.

Δημοσιεύτηκε 17/3/2019

Πηγή: eleftheria.gr

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews