ΕΙΔΗΣΕΙΣ

1/4/19

Κέρκυρα: Επάνδρωση του ΕΚΑΒ ζητούν Επιμελητήριο, Εμπορικός και Ιατρικός σύλλογοςΔευτέρα, 1 Απριλίου 2019
EKABNews

Κέρκυρα | Επιμελητήριο , εμπορικός και ιατρικός σύλλογος ζητούν επάνδρωση του ΕΚΑΒ
startmediacorfu.gr

Επιστολή με αίτημα την επάνδρωση του ΕΚΑΒ στην Κέρκυρα έστειλαν στο Διοικητή της 6ης ΥΠΕ Παναγιώτη Νικολόπουλο , οι πρόεδροι  του Επιμελητηρίου , του εμπορικού και του ιατρικού συλλόγου του νησιού.

Η επιστολή:

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

HELLENIC REPUBLIC
KERKYRA CHAMBER OF COMMERCE AND INDUSTRY

ΤΜΗΜΑΤΑ:
ΕΜΠΟΡΙΚΟ – ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗΣ
ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ – ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑ 26/3/2019
Αριθμ. Πρωτ:

ΠΡΟΣ: Διοικητή 6ης ΥΠΕ κ. Παναγιώτη Νικολόπουλο, Διεύθυνση: Yπάτης 1 & Ν.Ε.Ο. Πατρών-Αθηνών, Πάτρα τ.κ.: 26 441, Τηλέφωνο: 2613600500, Fax: 2610 423573Email:6ype@dypede.gr

ΘΕΜΑ: Αίτημα του Επιμελητηρίου Κέρκυρας για επάνδρωση του ΕΚΑΒ Κέρκυρας.

Αξιότιμε κ. Διοικητά,

Κρίνουμε αναγκαίο ως διοίκηση του Επιμελητήριο Κέρκυρας, να σας γνωστοποιήσουμε το σημαντικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει το νησί μας και δεν είναι άλλο από αυτό της διακομιδής ασθενών λόγω της έλλειψης προσωπικού σε διασώστες πληρώματος ασθενοφόρου.

Στην επικράτεια του Δήμου Κέρκυρας πέραν του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας, λειτουργούν δύο ακόμη Κέντρα Υγείας, ένα στο Νότο στη Λευκίμμη και ένα στον Βορρά στον Άγιο Αθανάσιο.

Στα δύο αυτά Κέντρα υγείας δεν υφίσταται νοσοκομειακή μονάδα, συνεπώς τα σοβαρά περιστατικά μεταφέρονται με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας και δεδομένης της μεγάλης χιλιομετρικής απόστασης λόγου χάρη από το Κέντρο Υγείας του Βορρά προς την Κέρκυρα που χρειάζεται να διανύσεις 20χλμ και από το Κέντρο Υγείας Λευκίμμης προς το Νοσοκομείο της Κέρκυρας 42χλμ αντίστοιχα, αντιλαμβάνεστε ότι η μεταφορά ασθενών και ιδιαίτερα των επειγόντων περιστατικών είναι αρκετά χρονοβόρα υπόθεση και σε πολλές περιπτώσεις ενέχει κινδύνους για την ανθρώπινη ζωή.

Δεν δικαιολογείται οποιαδήποτε καθυστέρηση ασθενών ειδικά σε μία περιοχή όπως η Κέρκυρα όπου είναι ένα από τα μεγαλύτερα νησιά της Ελλάδος με πληθυσμό άνω των 100.000 μόνιμων κατοίκων.

Αν συμπεριλάβουμε και τον αυξημένο εποχικό πληθυσμό, λόγω της ιδιαίτερης τουριστικής-παραθεριστικής δυναμικής του νησιού, καθώς επίσης και το εγκαταλελειμμένο σε πολλά σημεία οδικό δίκτυο, συμπεραίνουμε ότι το ΕΚΑΒ δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες που δημιουργούνται λόγω της έλλειψης προσωπικού.

Λαμβάνοντας υπόψη τα ανωτέρω, ζητούμε να μεριμνήσετε όπως επανδρωθεί με το απαραίτητο προσωπικό και συγκεκριμένα με επικουρικούς οδηγούς ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ στην Κέρκυρα, με προτεινόμενο αριθμό διασωστών πληρώματος ασθενοφόρου τουλάχιστον 4 άτομα, έτσι ώστε να καλυφθούν στο ελάχιστο οι αυξημένες ανάγκες που προκύπτουν κυρίως την θερινή περίοδο.

Με εκτίμηση

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου. Γ.ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗΣ
Ο Προεδρος του Εμπορικου Συλλογου. Κ.ΜΟΥΖΑΚΙΤΗΣ
Ο Προεδρος του Ιατρικου Συλλογου¨.Δ.ΚΑΛΟΥΔΗΣ

Δημοσιεύτηκε 30/3/2019
About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews