ΕΙΔΗΣΕΙΣ

2/4/19

Θετικές εξελίξεις στο θέμα της Ψυχοκοινωνικής Μέριμνας των εργαζομένων του ΕΚΑΒ.


Τρίτη, 2 Απριλίου 2019 
EKABNews

Αθήνα 2/04/2019
      
Θέμα: Προγράμματα διαχείρισης άγχους και στρες για το προσωπικό του ΕΚΑΒ.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ενημερώσουμε τους συναδέλφους για τις τελευταίες θετικές εξελίξεις που υπάρχουν στο θέμα της Ψυχοκοινωνικής Μέριμνας των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ.

Σύμφωνα με ενημέρωση που έχουμε από τον Πρόεδρο του ΕΚΑΒ έχει αποσταλεί σχετικό αίτημα από το ΔΣ του ΕΚΑΒ, το οποίο και έγινε αποδεκτό, από το Τμήμα Νοσηλευτικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Σκοπός του αιτήματος είναι η υλοποίηση σειράς προγραμμάτων που στόχο έχουν την παροχή γνώσης στους Διασώστες , τους Νοσηλευτές και τους Ιατρούς του ΕΚΑΒ, ώστε να διαχειριστούν καλυτέρα το άγχος και το στρες το οποίο βιώνουν καθημερινά ως αποτέλεσμα της σκληρής και επίπονης εργασίας που επιτελούν.

Παράλληλα έχει γίνει πρόταση προς το ΙΣΝ (Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος) να χρηματοδοτήσει παρόμοια δράση ώστε διαμέσου του Τμήματος Νοσηλευτικής του ΕΚΠΑ, να εκπονηθεί ολοκληρωμένο πρόγραμμα τεσσάρων (4) σημείων το οποίο θα καλύπτει τους εργαζόμενους σε θέματα ψυχικής υγείας και ειδικότερα:

  1. Στην επείγουσα αντιμετώπιση με δημιουργία 24ωρης τηλεφωνικής  γραμμής υποστήριξης.
  2. Στην πραγματοποίηση σεμιναρίων για διαχείριση άγχους και στρες από τον ίδιο τον εργαζόμενο.
  3. Στην ένταξη σχετικών μαθημάτων στη διδασκαλία των σχολών του ΕΚΑΒ αλλά και στη συνεχιζόμενη εκπαίδευση.
  4. Στον εντοπισμό συναδέλφων που παρουσιάζουν προβληματική συμπεριφορά και στην παροχή εξειδικευμένης βοήθειας.

Αυτή την στιγμή, σύμφωνα με την ενημέρωση που έχουμε, το θέμα είναι προς συζήτηση στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Johns Hopkins στη Βαλτιμόρη των Ηνωμένων Πολιτειών το οποίο αποτελεί ένα από τα συμβουλευτικά όργανα του ΙΣΝ(Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος) σε θέματα υγείας.

Ως Επιτροπή Υγείας και Ασφάλειας, χαιρετίζουμε τις παραπάνω ενέργειες και αναμένουμε τις εξελίξεις, οι οποίες μόνο προς όφελος των εργαζομένων μπορεί να είναι.

Σας επισυνάπτουμε την απόφαση του ΔΣ του ΕΚΑΒ ΣΥΝ 2/28/01/2019Για την Ε.Υ.Α.Ε. του ΕΚΑΒ

ο πρόεδρος
 
Χουλιάρας Βασίλειος πηγή:https://166worksafe.blogspot.com/


Δείτε στο EKABNews

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews