ΕΙΔΗΣΕΙΣ

2/4/19

Το Σωματείο ΕΚΑΒ Πιερίας για τα Οχήματα-Ασθενοφόρα του Τομέα
Τρίτη, 2 Απριλίου 2019
EKABNews


Με αφορμή το μείζον θέμα που αντιμετωπίζουμε σχετικά με την παλαιότητα των ασθενοφόρων οχημάτων στο ΕΚΑΒ Πιερίας θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε αναλυτικά για την κατάσταση τους. Ο στόλος του τομέα μας απαρτίζεται από δώδεκα(12) οχήματα εκ των οποίων μόνο ένα(1), κινητή μονάδα, από δωρεά συμπολίτη μας, είναι σε καλή κατάσταση. Τα υπόλοιπα έντεκα(11), οχήματα ηλικίας, από είκοσι ένα(21) έως έντεκα(11) ετών, τα νεότερα, με χιλιόμετρα από 300.000 έως 650.000, χωρίς υπερβολή είναι σε τραγική κατάσταση, ακατάλληλα και επικίνδυνα να ανταπεξέλθουν στις απαιτητικές ανάγκες της υπηρεσίας μας. Οι βλάβες του απαρχαιωμένου στόλου μας είναι σχεδόν καθημερινές, πολλές από αυτές χρονοβόρες και σε κάποιες περιπτώσεις μόνιμες.
Επιπλέον αντιμετωπίζουμε σοβαρότατο πρόβλημα υγιεινής και ασφάλειας καθώς για τα ασθενοφόρα του νομού μας δεν έχει προβλεφθεί η αναγκαία απολύμανση, βιολογικός καθαρισμός, τουλάχιστον της καμπίνας των ασθενών, αλλά και ολόκληρου του οχήματος, σε τακτά χρονικά διαστήματα, αφού όπως γνωρίζετε συχνά καλούμαστε να μεταφέρουμε  φορείς μεταδοτικών μολυσματικών ασθενειών (AIDS, ηπατίτιδες), με αποτέλεσμα να εγκυμονεί κίνδυνος μόλυνσης για τους ασθενείς και τους  Διασώστες.
Η υπομονή μας έχει εξαντληθεί, και το αίσθημα της αδικίας έχει κυριαρχήσει στον τομέα μας, καθώς τα παραπάνω προβλήματα τείνουν να γίνουν διαχρονικά. Οι υποσχέσεις Διοικήσεων και Διευθύνσεων της Υπηρεσίας μας, δεν έχουν υλοποιηθεί ούτε στο ελάχιστο καθώς είμαστε πιθανότατα ο μοναδικός νομός στην Ελλάδα που δεν ενισχύθηκε ο στόλος των ασθενοφόρων, ούτε από την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, αλλά ούτε από την σημαντική δωρεά του ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.
Κλείνοντας θέλουμε να επισημάνουμε ότι είναι απαίτηση όλων των Διασωστών του ΕΚΑΒ Πιερίας, η άμεση αντικατάσταση του πεπαλαιωμένου στόλου, με καινούργια, σύγχρονα και ασφαλή ασθενοφόρα καθώς και μέριμνα για απολύμανση, βιολογικό καθαρισμό, σε τακτά χρονικά διαστήματα αυτών, ευελπιστώντας αυτή τη φορά οι προσπάθειες μας να μην πέσουν στο κενό και με τις πράξεις σας να σταθείτε αρωγός στην καθημερινή μάχη που δίνουμε, να προσφέρουμε εγκαίρως και με αίσθημα ευθύνης  προς τους πολίτες του νομού Επείγουσα Προνοσοκομειακή Φροντίδα.Με εκτίμηση για το Δ.Σ

Ο  Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ          Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΠΟΙΚΙΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ     ΒΑΙΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ


ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ 21 – ΚΑΤΕΡΙΝΗ – Τ.Κ. 60100
ΤΗΛ:6951831101 - ΦΑΞ.:2351046767
E-mail:seepolympos@gmail.com- https://www.facebook.com/groups/seepolympos/
Πηγή: popekab.gr

 

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews