ΕΙΔΗΣΕΙΣ

10/4/19

ΑΔΕΔΥ: Επιστολή προς Υπουργούς – Συμμετοχή των Δημοσίων Υπαλλήλων στο πρόγραμμα Εναρμόνιση Επαγγελματικής και Οικογενειακής ζωής
Τετάρτη, 10 Απριλίου 2019
EKABNews


Θέμα: Συμμετοχή των Δημοσίων Υπαλλήλων στο πρόγραμμα «Εναρμόνιση Επαγγελματικής και Οικογενειακής ζωής».

Κύριοι Υπουργοί,

Εν αναμονή της έκδοσης της Κ.Υ.Α. για το «Σύστημα Διαχείρισης, Αξιολόγησης, Παρακολούθησης και Ελέγχου – Διαδικασία Εφαρμογής της Δράσης «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής» έτους 2019-2020, συγχρηματοδοτούμενης από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο στο πλαίσιο του Εταιρικού Συμφώνου για το Πλαίσιο Ανάπτυξης (ΕΣΠΑ) για την Προγραμματική Περίοδο 2014-2020» θεωρούμε αναγκαίο να επισημάνουμε ότι ο αποκλεισμός των υπαλλήλων του Δημοσίου, από τους ωφελούμενους της δράσης, είναι άδικος, αδικαιολόγητος και να απαιτήσουμε σε κάθε περίπτωση να σταματήσει να αναπαράγεται κάθε χρόνο (η σχετική ΚΥΑ για την περίοδο 2018-2019 δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 2128Β/2018).

Το σύνολο των εργαζομένων θα πρέπει να αντιμετωπίζεται με ισότιμους όρους και να διευκολύνεται ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί στους «απαιτητικούς κι αντικρουόμενους ρόλους τους όπως αυτός της οικογενειακής μέριμνας και παιδικής προστασίας» και να έχει τη δυνατότητα πρόσβασης σε «παροχή ποιοτικών υπηρεσιών φροντίδας και φιλοξενίας βρεφών, νηπίων, παιδιών και ατόμων με αναπηρία».

Θα πρέπει να σας υπενθυμίσουμε ότι οι εργαζόμενοι του Δημόσιου Τομέα, όπως αντίστοιχα και του ιδιωτικού τομέα, υφίστανται εδώ και χρόνια τις επιπτώσεις των βάρβαρων πολιτικών λιτότητας, με ληστρική αύξηση της φορολογίας και με μείωση – εξαέρωση των εισοδημάτων τους.
Θα πρέπει να σας υπενθυμίσουμε ότι οι ελάχιστοι δημόσιοι φορείς που διαθέτουν βρεφονηπιακούς σταθμούς για τους υπαλλήλους τους (όπως η Βουλή και ορισμένα Υπουργεία) αποτελούν την εξαίρεση και όχι τον κανόνα.

Θα πρέπει να σας υπενθυμίσουμε ότι οι θέσεις στους δημόσιους – δημοτικούς παιδικούς σταθμούς είναι ελάχιστες και στις περισσότερες περιπτώσεις τα «τροφεία» είναι απαγορευτικά.
Θα πρέπει να σας υπενθυμίσουμε ότι το δημογραφικό πρόβλημα (που ενδεχομένως είναι και μη αναστρέψιμο) αντιμετωπίζεται με πολιτικές στήριξης και παροχές καθολικής βρεφονηπιακής φροντίδας για το σύνολο των εργαζομένων και όχι με ευχές και διαπιστώσεις.

Κύριοι Υπουργοί,

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. απαιτεί στη νέα Κ.Υ.Α που θα αφορά τη δράση «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής» έτους 2019-2020 να μην περιέχονται αποκλεισμοί για κανένα εργαζόμενο και να αυξηθούν οι πιστώσεις της συγκεκριμένης πράξης, ώστε να έχουν τη δυνατότητα και οι υπάλληλοι του Δημοσίου να συμπεριλαμβάνονται στους ωφελούμενους σύμφωνα με τα γενικά κριτήρια επιλογής.

Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ        Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΙΔΑΣ            ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΟΥΤΣΙΟΥΜΠΕΛΗΣ


Πηγή: adedy.gr


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews