ΕΙΔΗΣΕΙΣ

23/4/19

Το Σωματείο Εργαζομένων ΕΚΑΒ συμμετέχει στην ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΤρίτη, 23 Απριλίου 2019
EKABNews


Αθήνα 22/04/2019


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΘΕΜΑ: ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

Το Σωματείο Εργαζομένων ΕΚΑΒ συμμετέχει στην ΑΠΕΡΓΙΑ – ΑΠΟΧΗ κατά της ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ για το έτος 2018 που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ και η ΠΟΕΔΗΝ.
Η ΑΔΕΔΥ εξέδωσε και απέστειλε προς όλα τα Υπουργεία, ΕΞΩΔΙΚΗ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ (https://adedy.gr/khryjiapergiaajiologikoetos2018/), με την οποία κηρύσσεται ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ όλων των υπαλλήλων, που καλύπτονται συνδικαλιστικά από την ΑΔΕΔΥ σε όλα τα Υπουργεία, μεταξύ των οποίων και το Υπουργείο Υγείας,  όσο και στα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου που εποπτεύονται από το Δημόσιο, σε όλα τα επίπεδα αυτής και συγκεκριμένα από κάθε ενέργεια που συνδέεται με την περιγραφόμενη στα άρ.14 επ. του ν.4369/2016 διαδικασία, όπως οι διατάξεις αυτές ισχύουν τροποποιημένες από τα άρθρα 36 ν.4489/2017, 9 ν.4533/2018 και 43 ν.4590/2019.
Σημειώνεται ότι, η ως άνω αποχή των υπαλλήλων που εκπροσωπούνται από την ΑΔΕΔΥ και την ΠΟΕΔΗΝ  από συγκεκριμένα καθήκοντα, προβλέπεται από τις διατάξεις του ν.1264/1982, όπως αυτές έχουν ερμηνευθεί από τα αρμόδια δικαστήρια (βλ. ΔΕφΑθ 486/1995 κ.α.) και συνιστά απολύτως νόμιμη μορφή συνδικαλιστικής δράσεως, αναγνωριζόμενη ως μορφή ΑΠΕΡΓΙΑΣ. Δηλαδή παρέχεται με τον τρόπο αυτό πλήρη κάλυψη στο σύνολο των δημοσίων υπαλλήλων. 
Με την Αξιολόγηση κατηγοριοποιούνται οι υπάλληλοι και καθίσταται το σοβαρότερο εργαλείο εφαρμογής δυσμενών υπηρεσιακών και μισθολογικών μεταβολών, εγκαθιδρύοντας μάλιστα κανόνες κοινωνικού αυτοματισμού.
Όπου έσπασε η Απεργία – Αποχή που είχαμε κηρύξει για το έτος 2018 (Αξιολόγηση 2017) διαπίστωσαν οι συνάδελφοι μεγάλες αδικίες στη βαθμολογία που έλαβαν.
Οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο μπορούμε να δώσουμε για μία ακόμη φορά μαζικά και δυναμικά την απάντησή μας. Θα είμαστε και εφέτος νικητές.


ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος  Ο Γ. Γραμματέας

Μαθιόπουλος Γεώργιος     Κιτσόπουλος Αλέξιος

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews