ΕΙΔΗΣΕΙΣ

22/4/19

Ήταν στραβό το κλήμα το έφαγε και.. η διοίκηση.Δευτέρα, 22 Απριλίου 2019
EKABNews

Facebook Διασώστης-Πλήρωμα Ασθενοφόρου (ΕΚΑΒ)


Ήταν στραβό το κλήμα το έφαγε και.. η διοίκηση.

Όπως έχουμε αναφέρει και στο παρελθόν το να κρύβουμε τα προβλήματα κάτω από το χαλί δεν βοηθάει στην επίλυση τους. Είναι κοινώς αποδεκτό, σε όσους έχουν εμπειρία από ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης, ότι διαχρονικά το κλίμα δεν ήταν και δεν είναι καλό.

Αυτό επιβεβαιώνεται εύκολα από τους διασώστες που έχουν εργαστεί στο μεγαλύτερο τομέα της Ελλάδος, δηλαδή στην Αθήνα και μετατέθηκαν στη Θεσσαλονίκη οπου συνάντησαν τέτοιο κλίμα που τους έκανε να μνημονεύουν τα χρόνια που πέρασαν στην πρωτεύουσα. Δεν είναι δυνατόν σε έναν τομέα έξι εκατομμυρίων με ατελείωτα σήματα (κλήσεις που λένε οι φίλοι μας οι Θεσσαλονικείς) που απασχολεί τον επταπλάσιο αριθμό διασωστών να υπάρχει συνεργασία και ομόνοια μεταξύ των εργαζομένων και σε έναν τομέα ούτε ενός εκατομμυρίου, των διακοσίων περίπου υπαλλήλων, να συμβαίνει το αντίθετο.

Που οφείλεται αυτό; Υπάρχουν αρκετοί λόγοι με τους βασικούς να φαίνεται ότι είναι το γερασμένο προσωπικό (όλοι γνωρίζουν ότι νεοι διασώστες πολύ δύσκολα προσλαμβάνονται στη Θεσσαλονίκη παρόλο που υπάρχουν κενές οργανικές θέσεις) και δυστυχώς η κακώς εννοούμενη κομματικοποίηση του προσωπικού.

Μέσα σε όλο αυτό το διαχρονικά κακό κλίμα λοιπόν έρχεται και η διοίκηση να πιέζει με κάθε τρόπο τους εργαζόμενους, είτε με παρεμβάσεις στο πρόγραμμά τους, είτε με εξαντλητικές συνθήκες εργασίας, ειτε με "καινοτομίες" που όσο καλοπροαίρετα και να θες να τις δεις δείχνουν ότι υπάρχει μία κόντρα μεταξύ των δύο πλευρών και οτι η διοίκηση λειτουργεί τιμωρητικά. Δεν είναι τυχαίο ότι εφαρμόζονται πειθαρχικά μέτρα εναντίον των εργαζομένων από τη διοίκηση με στερήσεις μισθών που ειδικά στις εποχές που ζούμε είναι κάτι το απαράδεκτο.

Το θέμα όμως είναι ο πολίτης που είναι ο τελικός αποδέκτης όλων αυτών. Αυτό το κακό κλίμα λοιπόν και η γενικότερη κόντρα δεν γίνεται να συνεχιστεί γιατί είναι γνωστό για κάθε υπηρεσία ότι το πολυτιμότερο εργαλείο είναι οι εργαζόμενοι της, που και αυτοί με τη σειρά τους πρέπει να συνεργάζονται με την εκάστοτε διοίκηση ασχέτως αν είναι στην κυβέρνηση το αγαπημένο τους πολιτικό κόμμα. Ούτε λοιπόν η διοίκηση μπορεί να διοικήσει έχοντας απέναντι της τους υπαλλήλους της, ούτε όμως και οι υπάλληλοι μπορούν να αποδώσουν αν δεν συνεργάζονται μεταξύ τους αλλά και με την διοίκηση τους.

Ας βάλουμε πάνω από όλα το εμείς λοιπόν και όχι το εγώ ώστε η υπηρεσία και αυτό που εκπροσωπεί να πάει μπροστά με γνώμονα τον πολίτη τον εργαζόμενο αλλά και την διοίκηση μας.

Ubi concordia, ibi victoria.Δημοσιεύτηκε 20/4/2019 Facebook

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

1 σχόλιο :

  1. Μοιάζει με το περιστατικό του "γορδιου δεσμού" , δεν τον λυνεις απλα τον κοβεις. Θελει @@ ομως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews