ΕΙΔΗΣΕΙΣ

26/4/19

Θ. Σαραφίδης για το σχέδιο του Δήμου Εορδαίας: «Δώρον άδωρον» το ελικόπτερο – ασθενοφόροΜ. Παρασκευή, 26 Απριλίου 2019
EKABNews

Πρόεδρος Εργαζομένων ΕΚΑΒ Δ. Μακεδονίας: ««Δώρον άδωρον» το ελικόπτερο – ασθενοφόρο
e-ptolemeos.gr

Θ. ΣΑΡΑΦΙΔΗΣ : «ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΚΟΣΤΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΟ ΕΓΧΕΙΡΗΜΑ ΝΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΙ»

Ως ανέφικτο ώστε να εφαρμοστεί στην πράξη, το σχέδιο του Δήμου Εορδαίας για την δωρεά ελικοπτέρου – ασθενοφόρου, με βάση το Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας, το χαρακτηρίζει ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ Δυτικής Μακεδονίας Θωμάς Σαραφίδης. Μάλιστα, ο ίδιος σε δηλώσεις του στον «Π», τονίζει πως είναι ένα πολύ δύσκολο εγχείρημα, θέλει πολύ μεγάλο σχεδιασμό κεντρικά, απαιτείται πρόσληψη προσωπικού και το κόστος είναι δυσθεώρητο και δεν μπορεί να καλυφθεί από τις 400.000 ευρώ  της δωρεάς του Δήμου Εορδαίας.
Αναλυτικότερα, ο κ. Σαραφίδης τονίζει ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει στην πράξη και πρακτικά αυτό που κερδίζει κανείς από μια αεροδιακομιδή είναι ελάχιστος χρόνος, μιας και βρισκόμαστε πάνω στον άξονα της Εγνατίας Οδού και μέχρι να βγει το σχέδιο πτήσης για να πετάξει το ελικόπτερο το ασθενοφόρο μπορεί να έχει φτάσει στη Βέροια. «Είναι πολύ δύσκολο να προγραμματιστεί σχέδιο πτήσης από επαρχιακό νοσοκομείο για άλλο νοσοκομείο. Αν χρειαστεί αεροδιακομιδή την κανονίζουν στα κεντρικά, στην Ελευσίνα. Είναι πέρα από κάθε φαντασία να σκέφτονται ότι μπορούν να έχουν  το δικό τους μέσο και να πηγαινοέρχονται από μόνοι τους», λέει με νόημα.

Επίσης, σημειώνει πως το κόστος είναι τεράστιο και ξεπερνάει το 1.5 εκ. ευρώ! Επίσης, οι διασώστες και το πλήρωμα που θα το επανδρώσει πρέπει να είναι εκπαιδευμένο σε ειδικά πρωτόκολλα, να έχει ώρες πτήσης. Απαιτούνται τουλάχιστον 15 άτομα για να λειτουργήσει κανονικά, με βάρδιες και το απαραίτητο προσωπικό εδάφους, σημειώνει, λέγοντας δεικτικά πως «εδώ δεν επαρκούμε για να κουνήσουμε τα οχήματα». Αυτή τη στιγμή στη Δυτική Μακεδονία, να σημειωθεί, πως υπάρχουν περί τους 100 διασώστες και το ΕΚΑΒ είναι υποστελεχωμένο, όπως τονίζει, τη στιγμή που ο ίδιος σημειώνει πως έχουν ζητήσει υπόστεγα κόστους 10-20.000 ευρώ από τον Δήμο, ένα αίτημα που δεν έχει υλοποιηθεί και καταλήγει, λέγοντας πως πρόκειται για κάτι που θα είναι «δώρον άδωρον».


Πηγή: e-ptolemeos.gr

Δείτε στο EKABNews
About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews