ΕΙΔΗΣΕΙΣ

26/4/19

Με επιτυχία η δοκιμαστική πτήση από την βάση στο Άκτιο με τον πρόεδρο του ΕΚΑΒ, Βίντεο-ΦωτογραφίεςΜ. Παρασκευή, 26 Απριλίου 2019
EKABNews

ME EΠΙΤΥΧΙΑ Η ΠΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟΥ ΤΟΥ ΕΚΑΒ ΑΠΟ ΤΟ ΑΚΤΙΟ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ
Start tv Kerkira

Δημοσιεύτηκε στις 25 Απρ 2019

Βάση του ΕΚΑΒ στο Άκτιο – Δοκιμαστική πτήση
lefkadapress.gr

Παρακολουθήσαμε σήμερα το μεσημέρι την πρώτη δοκιμαστική πτήση του ελικοπτέρου της πολεμικής αεροπορίας τύπου Agusta Bell 212 από την βάση του Ακτίου η οποία και επισφραγίζει την παρουσία του ΕΚΑΒ στο Άκτιο και ως φαίνεται θα το εγκαινιάσει, ίσως 3 Μαΐου ο πρωθυπουργός.   

Η πτήση πραγματοποιήθηκε σε πραγματικές συνθήκες περιστατικού με κατεύθυνση την Κέρκυρα και επιβάτες τον πρόεδρο του ΕΚΑΒ, Παναγιώτη Τζανετή , γιατρό και διασώστη του ΕΚΑΒ, γιατρό της πολεμικής αεροπορίας αλλά και τους έμπειρους χειριστές , σμηναγό Παχατίδη και  επισμηναγό Κάλτσο αλλά και το μηχανικό υποσμηναγό Τζούχα.
Από το πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου στο Άκτιο θα βρίσκεται μόνιμα και διασώστης αλλά και γιατρός του ΕΚΑΒ ώστε να καλύπτουν αεροδιακομιδές  ασθενών της περιοχής στα μεγάλα νοσοκομεία της Ηπείρου και της Αχαΐας. Φυσικά το Agusta Bell 212 βρίσκεται έτσι κι αλλιώς στο Άκτιο και μετέχει σε αεροδιακομιδές όταν χρειαστεί. Ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ κ. Τζαννετής μας ενημέρωσε για τα δύο αεροπλάνα του ΕΚΑΒ που θα κάνει δωρεά το ίδρυμα Νιάρχου και που θα βοηθήσουν τα μέγιστα στο έργο του.
Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο πλάνο να υπάρχει δηλαδή πανελλαδικό δίκτυο βάσεων του ΕΚΑΒ όπου σε συνεργασία με την πολεμική αεροπορία να καλύπτουν όλη την Ελλάδα σε ότι αφορά την άμεση διακομιδή ενός ασθενούς. “, θα μας πει ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ , Παναγιώτης Τζανετής. Ο κ. Τζανετής τόνισε ότι θα μπορούν να καλυφθούν όλα τα Ιόνια νησιά αλλά και ο ορεινός όγκος.

Για τους ανθρώπους του ΕΚΑΒ είναι μία μεγάλη ημέρα. Εκπονούμε το επιχειρησιακό πρόγραμμα που είχαμε καταρτίσει πριν περίπου μία δεκαετία. Ένα έργο που χρωστάμε στους συμπολίτες μας. Εμείς οι άνθρωποι του ΕΚΑΒ μαζί με την πολιτική ηγεσία τις περιφέρειες Ηπείρου και Ιονίων Νήσων προγραμματίζουμε ώστε να μπορέσουμε να καλύψουμε τα Ιόνια νησιά και τον απέναντι ορεινό όγκο με ένα Μέσον εναέριο ώστε να μειώσουμε το νεκρό χρόνο. Άμεσα δηλαδή ο ασθενής της περιοχής να καταφέρει να φτάσει σε ένα από τα μεγάλα νοσοκομεία, είτε της Ηπείρου είτε της Πάτρας. Οι Ηπειρώτες και τα Ιόνια νησιά παίρνουν το κομμάτι της επείγουσας προνοσοκομειακής που τους ανήκει”, θα πει στο lefkadapress ο ο Βασίλης Παπαδιώτης, διευθυντής της 7ης Περιφέρειας ΕΚΑΒ Ηπείρου – Νήσων λίγο πριν την δοκιμαστική πτήση.ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΔΩ

Πηγή: lefkadapress.gr
About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews