ΕΙΔΗΣΕΙΣ

9/4/19

ΕΚΑΒ Κρήτης: Γιατί καταργήθηκε η Κινητή Μονάδα (Μικρό όχημα ταχείας πρόσβασης) ;
Τρίτη, 9 Απριλίου 2019
EKABNews

Γιατί καταργήθηκε η Κινητή Μονάδα του ΕΚΑΒ;
neadrasis.gr

Μία απόφαση που ελήφθη πρόσφατα, φοβούμαστε ότι θέτει σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία πολιτών που έχουν ανάγκη άμεσης επέμβασης και ιατρικής φροντίδας.

Αναφερόμαστε στην απόφαση του νέου προϊσταμένου του ΕΚΑΒ Κρήτης κ. Ανέστη Κιούλπαλη, να καταργήσει την λειτουργία της Κινητής Μονάδας και του αυτοκινήτου άμεσης επέμβασης, που μετέφερε τον γιατρό άμεσης επέμβασης σε εξαιρετικώς επείγοντα περιστατικά!

Δεν ξέρουμε ποιοι λόγοι επέβαλαν την απόφαση αυτή, η οποία όμως ήδη έχει προκαλέσει σοβαρό προβληματισμό και αντιδράσεις. Απ’ ό,τι πληροφορούμαστε, στελέχη του ΕΚΑΒ  έχουν προσφύγει στον Εισαγγελέα και του εξέθεσαν τους κινδύνους που δημιουργούνται από την παύση λειτουργίας της Κινητής Μονάδας και του αυτοκινήτου άμεσης ανάγκης, που πρόσφεραν σημαντικές   υπηρεσίες σε έκτακτες καταστάσεις όπως λ.χ. τροχαία ατυχήματα, πριν την έλευση του ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ.

Σε αυτές τις περιπτώσεις μετρά κυρίως η ταχύτητα επέμβασης που σώζει ζωές. Τώρα, θα πρέπει τον γιατρό να τον παραλάβει ασθενοφόρο για να τον μεταφέρει στον τόπο που έχει κάποιος επείγουσα ιατρική φροντίδα… Που σημαίνει καθυστέρηση που μπορεί σε κάποιες περιπτώσεις να αποβεί μοιραία!

Δημοσιεύτηκε 8/4/2019

Πηγή: neadrasis.gr
 

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews