ΕΙΔΗΣΕΙΣ

9/4/19

Επίσκεψη Περιφερειάρχη Κ. Μακεδονίας Απ. Τζιτζικώστα σε ΕΚΑΒ και Πυροσβεστική Θεσσαλονίκης
Τρίτη, 9 Απριλίου 2019
EKABNews

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑ ΣΕ ΕΚΑΒ ΚΑΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
voria.gr

Στο κέντρο επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής Θεσσαλονίκης και στο συντονιστικό κέντρο του ΕΚΑΒ βρέθηκε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας.

Τις υπηρεσίες του ΕΚΑΒ και της Πυροσβεστικής στη Θεσσαλονίκη επισκέφτηκε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, όπου συναντήθηκε με τις διοικήσεις και τους εργαζόμενους.

Ο κ. Τζιτζικώστας συζήτησε με τη διοίκηση και τους εργαζόμενους του ΕΚΑΒ τα ζητήματα, που παραμένουν σε εκκρεμότητα από την κεντρική διοίκηση και δυσχεραίνουν το έργο τους, ενώ επισκέφτηκε το συντονιστικό κέντρο του ΕΚΑΒ και επιθεώρησε το στόλο των ασθενοφόρων.

«Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έχει αποδείξει εμπράκτως τη στήριξή της στο έργο του ΕΚΑΒ. Όλα αυτά τα χρόνια η διοίκησή μας ήταν και θα παραμείνει αρωγός και συμπαραστάτης των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ. Γι’ αυτό άλλωστε επενδύσαμε στην ενίσχυση του απαρχαιωμένου στόλου των ασθενοφόρων παρέχοντας 15 νέα οχήματα, πλήρως εξοπλισμένα, διαθέτοντας τους απαραίτητους ευρωπαϊκούς πόρους. Στόχος μας είναι να ενισχύσουμε τις δομές υγείας και ειδικά τις δομές εκείνες που είναι κρίσιμες για την προνοσοκομειακή φροντίδα, αναγνωρίζοντας τη σπουδαιότητα του έργου των τραυματιοφορέων, των διασωστών και των άλλων ειδικοτήτων του ΕΚΑΒ, όσο όμως και τις μεγάλες ελλείψεις που υπάρχουν, με ευθύνη της κεντρικής διοίκησης», τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας.

Στην Πυροσβεστική, ο κ. Τζιτζικώστας επιθεώρησε τα νέα οχήματα που προμηθεύτηκε το Σώμα με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, επισκέφτηκε το κέντρο επιχειρήσεων και συζήτησε με τους επικεφαλής και πυροσβέστες για τα θέματα της υπηρεσίας, καθώς ήδη άρχισε η φετινή αντιπυρική περίοδος.

«Με την Πυροσβεστική Υπηρεσία έχουμε στενή συνεργασία και η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας, όπως και άλλες υπηρεσίες είναι σε απόλυτο συντονισμό, τόσο σε περιπτώσεις πυρκαγιάς, όσο και πλημμυρικών φαινομένων. Παρά το μειωμένο προσωπικό, οι πυροσβέστες της Κεντρικής Μακεδονίας έχουν αποδείξει ότι επιτελούν με αυταπάρνηση το έργο τους. Ως ελάχιστη αναγνώριση στις θυσίες που κάνουν ενισχύσαμε αποτελεσματικά τα μέσα και τον εξοπλισμό τους διασφαλίζοντας σημαντικούς ευρωπαϊκούς πόρους για 19 νέα πυροσβεστικά οχήματα, αλλά και για ατομικό εξοπλισμό προστασίας τους και διασωστικά μέσα», επισήμανε ο κ. Τζιτζικώστας.

Πηγή: voria.gr


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews