ΕΙΔΗΣΕΙΣ

3/5/19

ΠΟΕΔΗΝ: Πρόγραμμα Σταθερότητας 2019 – 2022. Η Δημόσια Υγεία στον καιάδα για την επίτευξη των υπερπλεονασμάτων
Παρασκευή, 3 Μαΐου 2019
EKABNews


Πρόγραμμα Σταθερότητας 2019 – 2022
Η Δημόσια Υγεία στον καιάδα για την επίτευξη των υπερπλεονασμάτων

Η κυβέρνηση κατέθεσε στις Βρυξέλες στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού εξαμήνου το Πρόγραμμα Σταθερότητας 2019 – 2022 από το οποίο προκύπτει ότι οι Δημόσιες δαπάνες υγείας μειώνονται χρόνο με το χρόνο.
Προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι τα υπερπλεονάσματα. Αδιαφορεί για τους 1627 ασθενείς που πεθαίνουν κάθε χρόνο από ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις, για τους 50 διασωληνωμένους ασθενείς καθημερινά που βρίσκονται σε λίστα αναμονής για ΜΕΘ, για τα 50 Νοσοκομεία που δεν έχουν Αξονικό Τομογράφο και κινδυνεύει η ζωή εκτάκτων περιστατικών με άσκοπες διακομιδές, για τα ράντζα ειδικά στο ΑΤΤΙΚΟ Νοσοκομείο, για τις λίστες αναμονής στην ακτινοθεραπεία λόγω έλλειψης ακτινοθερπαυτικών μηχανημάτων (οι λίστες ξεπερνούν το προσδόκιμο ζωής), για την διάλυση των υποδομών και του εξοπλισμού των Νοσοκομείων, για την έλλειψη φύλαξης, για το λουκέτο σε Πρωτοβάθμιες Μονάδες Υγείας, για την έλλειψη χειρουργικών και αναλωσίμων υλικών, φαρμάκων στα Νοσοκομεία, για την διαχειριστική ανεπάρκεια του ΕΚΑΒ κ.α.
Δεκάδες φορές Τσίπρας, Τσακαλώτος, Πολάκης, Ξάνθος, Χουλιαράκης δεσμεύτηκαν ότι με τη λήξη των Μνημονίων προοδευτικά οι δημόσιες δαπάνες υγείας θα συγκλίνουν με το μέσο όρο των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (7,5% του ΑΕΠ).
Όχι μόνο δεν το έπραξαν αλλά με βάσει το Πρόγραμμα Σταθερότητας που κατέθεσαν από 5,2% του ΑΕΠ που είναι σήμερα οι δημόσιες δαπάνες υγείας μειώνονται στο 4,7% του ΑΕΠ το έτος 2022.
Τα μόνα που αυξάνονται σε αυτή τη χώρα είναι τα υπερπλεονάσματα τα οποία προοδευτικά από 0,4% του ΑΕΠ διαμορφώνονται στο 1,1% του ΑΕΠ το έτος 2022.
Δείχνει την πολιτική αντίληψη της κυβέρνησης ότι για το μόνο που νοιάζονται είναι να μοιράζουν επιδόματα σε όλο και πιο πολλούς πολίτες που ζουν κάτω από το όριο φτώχιας καθημερινά.
Δεν νοιάζονται για τους ασθενείς που κινδυνεύει η ζωή τους.


ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

Πηγή: poedhn.gr

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews