ΕΙΔΗΣΕΙΣ

31/5/19

Διοικητικό Συμβούλιο Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ 30/05/2019Παρασκευή, 31 Μαΐου 2019
EKABNews

Διοικητικό Συμβούλιο πραγματοποίησε την Πέμπτη 30 Μαΐου 2019 το Σωματείο Εργαζομένων ΕΚΑΒ.

Τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν τα εξής:

Ημερήσια διάταξη

Θέμα 1ο : Αγωγές για τον 13ο και 14ο μισθό μετά την απόφαση του ΣτΕ
Η ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ του ΣτΕ σύμφωνα με δημοσιεύματα του τύπου, κρίνει συνταγματικές τις περικοπές των δώρων. Μόλις τον περασμένο Δεκέμβριο το ΣΤ΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας είχε κρίνει με ευρύτατη πλειοψηφία (6-1) αντισυνταγματικές τις διατάξεις του Ν. 4093/12, που εξαφάνισαν εντελώς τα δώρα των Δημοσίων Υπαλλήλων. Είναι πράγματι απορίας άξιο Πώς, ανετράπη η απόφαση του ΣΤ΄ Τμήματος.
Βαρύτατες ευθύνες για την όλη κατάσταση φέρει η Κυβέρνηση, η οποία αρνήθηκε να χορηγήσει με πολιτική της απόφαση τον 13ο και 14ο μισθό. Από τη μία ισχυρίζεται ότι δήθεν βγήκαμε από τα μνημόνια και από την άλλη αρνείται να ακυρώσει έστω και κατ’ ελάχιστο τις περικοπές των μνημονίων.
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΤΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΟΥ 13ου ΚΑΙ 14ου ΜΙΣΘΟΥ με διαρκή και συντονισμένο αγώνας των εργαζόμενων στο Δημόσιο.
Όσον αφορά τις αγωγές (30/5, 12/6/και 13/6) προτείνεται να ζητηθεί αναβολή. Συνεχίζεται η προετοιμασία των εκδικάσεων με τις εξουσιοδοτήσεις.

Απόφαση
Να ζητηθεί αναβολή των εκδικάσεων. Εξουσιοδοτείτε το προεδρείο να κάνει συνάντηση με τον νομικό σύμβουλο του σωματείου για την διαχείριση του θέματος.
Ομόφωνη απόφαση

Θέμα 2ο : Οικονομική ενίσχυση Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Παιδικού Σταθμού «Γ. Γεννηματάς»

Απόφαση
Να δοθεί οικονομική ενίσχυση στον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων «Η φροντίδα του Παιδιού» του 4ου Παιδικού Σταθμού Δήμου Παπάγου-Χολαργού και στεγάζεται εντός του «Γ. Γεννηματάς» ο οποίος προσφέρει παιδαγωγικό έργο στα παιδιά των εργαζομένων του ΕΚΑΒ που φιλοξενούνται σε αυτό.
Ομόφωνη απόφαση

Θέμα 3ο : Υποστελέχωση Τομέα ΕΚΑΒ Χίου
Η τριμελής επιτροπή του Τομέα ΕΚΑΒ Χίου ενημερώνει για την υποστελέχωση του τομέα λόγων λήξη συμβάσεων διασωστών ΚΕΕΛΠΝΟ και διαφόρων αδειών.

Απόφαση
Να σταλεί επιστολή στον Πρόεδρο του ΕΚΑΒ για την επίσπευση των διαδικασιών πρόσληψης των διασωστών ΚΕΕΛΠΝΟ. Να συμπεριληφθεί ο Τομέας στην πρόσκληση ενδιαφέροντος για εθελοντική μετακίνηση Πληρωμάτων Ασθενοφόρων-Διασωστών από τα Παραρτήματα του ΕΚΑΒ.
Ομόφωνη απόφαση

Θέμα 4ο : Ιατρείο Προληπτικής Ιατρικής ΕΚΑΒ
Μετά από αίτημα στον Πρόεδρο του ΕΚΑΒ παραχωρήθηκε χώρος στο ισόγειο της Κ.Υ. του ΕΚΑΒ για να στεγαστεί, ως δεύτερος χώρος, το Ιατρείο του ΕΚΑΒ.

Απόφαση
Κάλυψη των δαπανών για την ανακαίνιση του χώρου με σκοπό την λειτουργία του ως δεύτερης αίθουσας «Ιατρείου ΕΚΑΒ».
Ομόφωνη απόφαση

Θέμα 5ο : Δαπάνη αμοιβής και εξόδων σε δικηγόρο στην Χίο- Απρόκλητη επίθεση σε διασώστες κατά την άσκηση των καθηκόντων τους.
Στις 15/5/2019 κατά την διάρκεια επείγουσας διακομιδής περιστατικού στην Χίο το πλήρωμα του ασθενοφόρου δέχθηκε απρόκλητη επίθεση. Προκλήθηκαν επίσης και ζημιές στο ασθενοφόρο. Ακολουθήθηκε αυτόφωρος διαδικασία. Η αντίδραση του σωματείου ήταν άμεση. Η νομική υπηρεσία προέβει στις δέουσες ενέργειες.

Απόφαση
Εγκρίνεται η δαπάνη για εκπροσώπηση και υπεράσπιση του μέλους του σωματείου εις βάρος του κατηγορούμενου για επικίνδυνη σωματική βλάβη και διακεκριμένη φθορά που δικάστηκε στις 20/5/2019 ενώπιον του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Χίου.
Ομόφωνη απόφαση

Θέμα 6ο : Σύμβαση παροχής νομικών υπηρεσιών με νομικό σύμβουλο
Λόγω των σοβαρών εκκρεμοτήτων που υπάρχουν σε μέλη μας και στο σωματείο (αγωγές για την διεκδίκηση των δώρων, μηνυτήριες αναφορές, έφεση ΙΔΑΧ, πειθαρχικών υποθέσεων σε εξέλιξη, προκαταρκτικών ερευνών, ΕΔΕ κλπ) προτείνεται η ανανέωση της σύμβασης.

Απόφαση
Ανανέωση της σύμβασης για ένα έτος με τον υπάρχων δικηγόρο από 1/6/2019. Εξουσιοδοτείτε το προεδρείο να υπογράψει την σύμβαση.
Ομόφωνη απόφαση

Θέμα 7ο : Καλοκαιρινές άδειες
Στο συμβούλιο παραβρέθηκε μετά από πρόσκληση μας η Δ/ντρια Νοσηλευτικών Υπηρεσιών, οι Προϊσταμένες ΤΑΕ και Ειδικών Μονάδων και ο υπεύθυνος του γραφείου κίνησης προκειμένου να γίνει αναλυτική ενημέρωση για την χορήγηση των κανονικών αδειών ετών 2018-2019 και αδειών κλειστού χώρου έτους 2018.
Έγινε συζήτηση για τις καλοκαιρινές άδειες.

Απόφαση
Οι Βουλευτικές εκλογές να μην επηρεάσουν τις περιόδους των αδειών. Χορήγηση καλοκαιριών αδειών (Έως 15 εργάσιμες ημέρες μετά από αίτηση του εργαζόμενου) σε τρείς (3) περιόδους από 1/7/2019. Να εξυπηρετηθεί το σύνολο των αιτήσεων αλλαγών περιόδων που θα γίνουν.
Προκειμένου να υλοποιηθεί η πρόταση μας αλλά και για την εύρυθμη λειτουργία του ΕΚΑΒ Αθήνας, οι εργαζόμενοι που θα κάνουν χρήση κανονικής άδειας στις τρείς περιόδους θα πραγματοποιήσουν έως δύο (2) επιπλέον βάρδιες το διάστημα αυτό.
Ομόφωνη απόφαση

Επιμέλεια θέματος: Κιτσόπουλος Αλέξιος – Γενικός Γραμματέας του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒAbout " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews