ΕΙΔΗΣΕΙΣ

4/5/19

ΕΚΑΒ Δυτ. Μακεδονίας: Αποχή εργαζομένων από δευτερογενείς διακομιδές από 6 Μαΐου – Θα εξυπηρετούν μόνο επείγοντα περιστατικάΣάββατο, 4 Μαΐου 2019
EKABNews

Συνέντευξη ο πρόεδρος του Εργασιακού Σωματείου ΕΚΑΒ Δυτικής Μακεδονίας, Θωμάς Σαραφίδης

ΕΚΑΒ Δυτ. Μακεδονίας: Αποχή εργαζομένων από δευτερογενείς διακομιδές από 6 Μαΐου – Θα εξυπηρετούν μόνο επείγοντα περιστατικά
e-ptolemeos.gr

Σε αποχή από δευτερογενείς διακομιδές προχωρούν οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ Δυτικής Μακεδονίας από τις 6 Μαΐου, στο πλαίσιο συμμετοχής του Εργασιακού τους Σωματείου στην κινητοποίηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προσωπικού ΕΚΑΒ, η οποία έχει ημερομηνία λήξης την 20-05-2019, με αποτέλεσμα καθ’ όλη τη διάρκεια της κινητοποίησης το ΕΚΑΒ να εξυπηρετεί μόνο τα επείγοντα περιστατικά. 

«Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης θα εξυπηρετούνται όλα τα επείγοντα περιστατικά, συμπεριλαμβανομένων των διακομιδών αιμοκαθαρώμενων, καρκινοπαθών και παραπληγικών», τόνισε ο πρόεδρος του Εργασιακού Σωματείου ΕΚΑΒ Δυτικής Μακεδονίας Θωμάς Σαραφίδης με δήλωσή του στο «e-ptolemeos.gr», σημειώνοντας ότι ως ποσοστό ασφαλείας ορίζεται όλη η δύναμη του ΕΚΑΒ και πως όλα τα ασθενοφόρα της κάθε βάρδιας «θα εξυπηρετούν τα επείγοντα περιστατικά, δεν θα γίνονται τακτικές διακομιδές παρά μόνο ό,τι λέει ο νόμος. Δεν θα μεταφέρουμε για παράδειγμα περιστατικά που δεν είναι επείγοντα, όπως εξιτήρια, επανεξετάσεις και τα ραντεβού στα νοσοκομεία. Διότι, υπάρχουν 95 διασώστες που στελεχώνουν τα 9-10 ασθενοφόρα που βγαίνουν όλο το 24ωρο σε όλη την περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. Για να καλυφθεί και το ΕΚΑΒ και οι ανάγκες των νοσοκομείων χρειάζονται άλλα 6-7 ασθενοφόρα και τουλάχιστον άλλοι 60 διασώστες που δεν υπάρχουν. Βάλαμε πλάτη τόσα χρόνια  για να εξυπηρετήσουμε μια κατάσταση, αλλά δεν μπορεί να συνεχίζεται αυτό επ’ αόριστον, εξαντλήσαμε κάθε περιθώριο». 

Ο κ. Σαραφίδης εξήγησε ότι η κινητοποίηση των Εργαζομένων του ΕΚΑΒ είχε προκηρυχθεί από τον περασμένο Μάρτιο με ημερομηνία έναρξης 22-03-2019, αλλά άργησε να ξεκινήσει γιατί ξεκίνησε μια διαδικασία διαβούλευσης της Ομοσπονδίας Προσωπικού ΕΚΑΒ με τη διοίκηση, η οποία όμως απέβη άκαρπη. Με τις από 14-03-2019 εξώδικες δηλώσεις της Ομοσπονδίας, που κοινοποιήθηκαν νόμιμα και εμπρόθεσμα στο ΕΚΑΒ και σε όλα τα εμπλεκόμενα Υπουργεία, γνωστοποιήθηκαν οι λόγοι – αιτήματα, που υπαγορεύουν την κινητοποίηση αυτή και κλήθηκε ο Πρόεδρος του ΔΣ του ΝΠΔΔ με την επωνυμία ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΜΕΣΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ, κ. Παναγιώτη ΤΖΑΝΕΤΗ, σε δημόσιο διάλογο, ενώπιον του ΟΜΕΔ Θεσσαλονίκης. 

Στη σχετική ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού ΕΚΑΒ αναφέρει ειδικότερα ότι πραγματοποιήθηκαν επανειλημμένες συναντήσεις στον ΟΜΕΔ στη Θεσσαλονίκη, στον ΟΜΕΔ στην Αθήνα και στο Υπουργείο Υγείας, στις οποίες συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ κ. Τζανετής, ο Αν. Υπουργός Υγείας, κ. Πολάκης, προκειμένου να βρεθεί λύση στα εξαιρετικής σημασίας προβλήματα (εντολές για εκτέλεση αλλότριων καθηκόντων) που ταλανίζουν τους διασώστες- πληρώματα ασθενοφόρου στο ΕΚΑΒ, σε βάρος του σκοπού του ΕΚΑΒ, που είναι η παροχή άμεσης και επείγουσας προ-νοσοκομειακής φροντίδας. «Για το όλο το διάστημα των συναντήσεων με τους αρμόδιους φορείς, είχαμε αναστείλει την εξαγγελθείσα κινητοποίηση. Δυστυχώς δεν ευδοκίμησε ο δημόσιος διάλογος και δεν επιλύθηκαν τα αιτήματά μας», υπογραμμίζει η Ομοσπονδία Προσωπικού ΕΚΑΒ.


Δημοσιεύτηκε 2/5/2019

Πηγή: e-ptolemeos.gr

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews