ΕΙΔΗΣΕΙΣ

15/5/19

Το Σωματείο ΕΚΑΒ για την νέα απρόκλητη επίθεση σε διασώστες (Τομέας ΕΚΑΒ Χίου)Τετάρτη, 15 Μαΐου 2019
EKABNews

Το δημοσίευμα και η ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ για το περιστατικό βίας σε βάρος των διασωστών στην Χίο.

Αθήνα 15-05-2019
Αρ. πρωτ. 117

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Νέα απρόκλητη επίθεση σε Διασώστες του ΕΚΑΒ στην Χίο

Νέα απρόκλητη σωματική και λεκτική επίθεση δέχθηκε πλήρωμα του ΕΚΑΒ (Τομέας ΕΚΑΒ Χίου) κατά την διάρκεια επείγουσας διακομιδής περιστατικού σήμερα το μεσημέρι στην Χίο. Ένα ακόμη δυσάρεστο περιστατικό το οποίο έρχεται να προστεθεί στις συνεχιζόμενες επιθέσεις, προπηλακισμούς και απειλές σε διασώστες του ΕΚΑΒ. Η αντίδραση του σωματείου και της διοίκησης ήταν άμεση. Η νομική υπηρεσία του ΕΚΑΒ προέβει στις δέουσες ενέργειες.
Το Σωματείο Εργαζομένων ΕΚΑΒ καταδικάζει τέτοιες απαράδεκτες συμπεριφορές. Είναι αδιανόητο να αποτελούμε θύματα απρόκλητων επιθέσεων κατά την εκτέλεση των καθηκόντων μας, με άμεσο κίνδυνο της ζωής μας και της σωματικής μας ακεραιότητα.
Απαιτούμε για μια ακόμη φορά να ληφθούν τα αναγκαία άμεσα μέτρα για να μπορούμε να ασκούμε τα καθήκοντά μας υπό συνθήκες ασφαλείας.
Ζητάμε να υλοποιηθεί άμεσα η πρόταση νομοθετικών μέτρων για την πρόληψη της άσκησης βίας κατά υπαλλήλων του ΕΚΑΒ (Διασωστών και Ιατρών) κατά την άσκηση των καθηκόντων τους. Το Σωματείο έχει καταθέσει πρόταση στους συναρμόδιους Υπουργούς από τις 19/12/2017. Η διοίκηση του ΕΚΑΒ έχει καταθέσει ανάλογη πρόταση το τελευταίο διάστημα.
Περιμένουμε από τους υπουργούς Υγείας να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να υλοποιήσουν την υπόσχεση που έδωσαν.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                Ο Γ. Γραμματέας

Μαθιόπουλος Γεώργιος     Κιτσόπουλος Αλέξιος


Κοινοποίηση: Υπουργό Υγείας κο Α. Ξανθό
                     Αν. Υπουργό Υγείας κο Π. Πολάκη
Γονέας έσπασε τζάμι ασθενοφόρου & τραυμάτισε διασώστη!

chiosin.gr

Απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε σε δημοτικό σχολείο της Χίου. Όλα συνέβησαν λίγο μετά τις 1:00 το μεσημέρι όταν κλήθηκε το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για να παραλάβει μαθητή που λιποθύμησε στο σχολείο.
Εκείνη τη στιγμή και χωρίς κάποιο προηγούμενο γονέας μαθητή επιτέθηκε στο ασθενοφόρο σπάζοντας τους παρμπρίζ του και όρμησε χτυπώντας και έναν από τους δύο διασώστες προκαλώντας του μώλωπες. Άμεσα επενέβη η αστυνομία και τον συνέλαβε όπου και ανακρίνεται. Τα αίτια της πράξης του ερευνώνται.

Πηγή: chiosin.gr

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews