ΕΙΔΗΣΕΙΣ

3/5/19

ΠΟΠ ΕΚΑΒ: Αποχή από τις Δευτερογενείς Διακομιδές (Εξιτήρια-Επανεξετάσεις-Επιστροφές από ΤΕΠ)Παρασκευή, 3 Μαΐου 2019
EKABNewsΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ Ή ΑΡΧΗΣ

ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ – ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ

ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΞΑΛΘΕΙΣΗΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ

Της ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΜΕΣΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ (Π.Ο.Π.Ε.Κ.Α.Β.), που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη, οδός Προξένου Κορομηλά 51, όπως εκπροσωπείται σύμφωνα με το νόμο, ΑΦΜ 099907587.

ΠΡΟΣ
1. Το Ν.Π.Δ.Δ. με την επωνυμία «ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΜΕΣΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ», που εδρεύει στην Αθήνα, Τέρμα οδού Υγείας, όπως εκπροσωπείται σύμφωνα με το νόμο, ΑΦΜ 090073326.
2. κ. Αναπληρωτή ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ, κ. ΠΑΥΛΟ ΠΟΛΑΚΗ, κάτοικο Αθήνας, οδός Αριστοτέλους 17.
3. κα ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ, κα ΕΦΗ ΑΧΤΣΙΟΓΛΟΥ, κάτοικο Αθήνας.
4. κ. ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, κ. ΕΥΚΛΕΙΔΗ ΤΣΑΚΑΛΩΤΟ, κάτοικο Αθήνας, οδός Νίκης 5-7.

1.- Οπως γνωρίζετε, δυνάμει της από 14-03-2019 ΟΜΟΦΩΝΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΟΥ Γ.Σ. της ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΜΕΣΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ (Π.Ο.Π.Ε.Κ.Α.Β.), αποφασίστηκε κινητοποίηση με την εξής μορφή, ΗΤΟΙ:

ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΟΓΕΝΕΙΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ
[εξιτήρια, επανεξετάσεις, επιστροφές από ΤΕΠ]

Έναρξη της κινητοποίησης είχε καταρχήν οριστεί η 22-03-2019.

2.- Με τις από 14-03-2019 εξώδικες δηλώσεις μας, που κοινοποιήθηκαν νόμιμα και εμπρόθεσμα στο ΕΚΑΒ και σε όλα τα εμπλεκόμενα Υπουργεία, σας γνωστοποιήσαμε τους λόγους- αιτήματα, που υπαγορεύουν την κινητοποίησή
μας αυτή και καλέσαμε τον Πρόεδρο του ΔΣ του ΝΠΔΔ με την επωνυμία ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΜΕΣΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ, κ. Παναγιώτη ΤΖΑΝΕΤΗ, σε δημόσιο διάλογο, ενώπιον του ΟΜΕΔ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ.

3.- Πραγματοποιήθηκαν επανειλημμένες συναντήσεις στον ΟΜΕΔ στη Θεσσαλονίκη, στον ΟΜΕΔ στην Αθήνα και στο Υπουργείο Υγείας, στις οποίες συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ κ. Τζανετής, ο Αν. Υπουργός Υγείας, κ. Πολάκης, προκειμένου να βρεθεί λύση στα εξαιρετικής σημασίας προβλήματα (εντολές για εκτέλεση αλλότριων καθηκόντων) που ταλανίζουν τους διασώστες- πληρώματα ασθενοφόρου στο ΕΚΑΒ, σε βάρος του σκοπού του ΕΚΑΒ, που είναι η παροχή άμεσης και επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας.
Για το όλο το διάστημα των συναντήσεων με τους αρμόδιους φορείς, είχαμε
αναστείλει την εξαγγελθείσα κινητοποίηση.

4.- Δυστυχώς δεν ευδοκίμησε ο δημόσιος διάλογος και δεν επιλύθηκαν τα αιτήματά μας.

Με την παρούσα και σε συνέχεια της από 14-03-2019 εξώδικης δήλωσης, ΣΑΣ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΟΥΜΕ ότι ενεργοποιούμε την εξαγγελθείσα κινητοποίηση, για τους λόγους που αναφέρουμε στην από 14-03-2019 εξώδικη δήλωσή μας, η οποία συνιστά αναπόσπαστο τμήμα του παρόντος.

H κινητοποίησή μας έχει την ακόλουθη μορφή:

ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΟΓΕΝΕΙΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ
[εξιτήρια, επανεξετάσεις, επιστροφές από ΤΕΠ]

Εναρξη της κινητοποίησής μας ορίζουμε την 06-05-2019 και λήξη την 20-05-2019, συμπεριλαμβανομένης της 20ης-05-2019.

ΡΗΤΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΟΤΙ:
1.- Καθόλη τη διάρκεια της κινητοποίησης θα εξυπηρετούνται ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ, συμπεριλαμβανομένων των διακομιδών αιμοκαθαρώμενων, καρκινοπαθών και παραπληγικών.
2.- ΠΟΣΟΣΤΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ορίζεται όλη η δύναμη του ΕΚΑΒ. Ολα τα ασθενοφόρα της κάθε βάρδιας θα εξυπηρετούν τα επείγοντα περιστατικά.

Με την επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματός μας, αρμόδιος δικαστικός επιμελητής παραγγέλλεται να επιδώσει την παρούσα προς ους απευθύνεται, προς γνώση, συμμόρφωση και για τις νόμιμες συνέπειες, το δε δικαστικό επιμελητή καλούμενο να αντιγράψει ολόκληρη την εξώδικη δήλωση στην έκθεση επίδοσης που θα συντάξει.

Θεσσαλονίκη, 23-04-2019
Η ΠΛΗΡΕΞΟΥΣΙΑ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ
ΟΛΓΑ ΒΛΟΝΤΖΟΥ
ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ
Πηγή: popekab.gr
About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews