ΕΙΔΗΣΕΙΣ

8/5/19

Γέννησε με την βοήθεια των διασωστών του ΕΚΑΒ Πιερίας
Τετάρτη, 8 Μαΐου 2019
EKABNews

Συγχαρητήρια στους Διασώστες του ΕΚΑΒ Πιερίας και συγκεκριμένα στο νυχτερινό πλήρωμα του Α2 Τηλέμαχος Πάνου (Telemaco Panus) και Christina Palla οι οποίοι με την ανάληψη της βάρδιας έζησαν με τον ποιο έντονο τρόπο ίσως το μεγαλύτερο θαύμα της ζωής, τον ερχομό ενός μωρού!!!
Παραθέτω την περιγραφή του πληρώματος για το περιστατικό. 
Περίπου 23:00 και το σήμα από το Τ.Α.Κ. αναφέρει έντονο κοιλιακό άλγος σε γυναίκα με προχωρημένη εγκυμοσύνη. Καθ οδόν για το περιστατικό και νεότερες πληροφορίες μέσω ασυρμάτου ότι «σπάσανε τα νερά» της εγκυμονούσας. Η άφιξη στο σημείο άμεσα , η εγκυμονούσα στο πίσω κάθισμα του ι.χ. αυτοκινήτου, ο τοκετός έχει ήδη ξεκινήσει, το κεφαλάκι του εμβρύου είχε ήδη προβάλλει, κοιταζόμαστε με τη συνάδελφο και χωρίς δεύτερη σκέψη ξεκινάμε το έργο μας με συντονισμένες κινήσεις και βοηθάμε την εγκυμονούσα να ολοκληρώσει τον τοκετό στο σημείο... Παραλαμβάνουμε με ασφάλεια νεογνό και μητέρα, αμέσως γίνονται προσπάθειες ανάνηψης του νεογνού, μέχρι να φτάσουμε στο Κ.Υ. Λιτοχώρου έχουμε ζωτικά σημεία, αναπνοή, σφυγμό και το παραδίδουμε στους εφημερεύοντες ιατρούς Αριστοφάνης Παγανάς και George Garatzioulas, οι οποίοι και μας περίμεναν. Αφού προσφέρθηκε ιατρική βοήθεια σε μητέρα και νεογνό συνεχίσαμε με την συνοδεία ιατρού για το Γ.Ν.Κατερίνης.
Απίστευτα, ανεκτίμητα συναισθήματα η ανταμοιβή μας για το έργο που επιτελούμε...!!!

 


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews