ΕΙΔΗΣΕΙΣ

8/5/19

Με προβλήματα τα ασθενοφόρα οχήματα του ΕΚΑΒ στην Ζάκυνθο


Τετάρτη, 8 Μαΐου 2019
EKABNews

Ξεκινά η τουριστική σεζόν και παραμένουν σε αχρηστία δυο οχήματα του ΕΚΑΒ
ermisnews.gr

Καθώς μπαίνουμε για τα καλά στην νέα τουριστική περίοδο, παραμένει ζητούμενο η ενίσχυση του ΕΚΑΒ σε ένα νησί που δυστυχώς τα περιστατικά, ιδιαίτερα την περίοδο του Καλοκαιριού είναι συχνότατα. Τα τελευταία χρόνια, υπάρχει μια ραγδαία ανάπτυξη από ιδιωτικές μονάδες παροχής υπηρεσιών υγείας, που καλύπτουν και τις ανάγκες διακομιδής ασθενών, ωστόσο ένα μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να τις χρησιμοποιήσει και στηρίζεται αποκλειστικά στις παροχές που το Κράτος οφείλει να έχει διασφαλίσει.

Σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες πληροφορίες, το Νοσοκομείο σήμερα διαθέτει ένα πλήρες επανδρωμένο όχημα του ΕΚΑΒ που κάνει τις διακομιδές μετά το μεσημέρι λόγω έλλειψης προσωπικού και ένα ακόμη ενεργό όχημα, που καλύπτει όλο το νησί καθόλη τη διάρκεια της ημέρας. Ουσιαστικά το νησί μας καλύπτεται με ένα όχημα το πρωί, δύο το απόγευμα και ένα το βράδυ.

Αν και το νησί μας διαθέτει   δύο ακόμη ασθενοφόρα, τα οποία ανήκουν στον εξοπλισμό του Νοσοκομείου, αυτά παραμένουν παροπλισμένα λόγω παλαιότητας: Αν και από την πλευρά της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων είχαν καταβληθεί προσπάθειες για την επισκευή τους, το εγχείρημα έχει μείνει στον… πάγο. Σύμφωνα με πληροφορίες απαιτούνται ειδικά ανταλλακτικά αρκετά παλιάς τεχνολογίας που είναι δύσκολο να εξασφαλιστούν και αποτέλεσμα είναι τα οχήματα να παραμένουν σε αχρηστία, παρά το γεγονός ότι το Νοσοκομείο καλύπτει την ασφάλεια τους.

ΤΗΣ ΜΑΡΙΛΕΝΑΣ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥΠηγή: ermisnews.gr


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews