ΕΙΔΗΣΕΙΣ

4/5/19

Ο Π. Δαρειώτης για την αποχή από τις δευτερογενείς διακομιδέςΣάββατο, 4 Μαΐου 2019
EKABNews

Συνέντευξη ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ Μαγνησίας, Παναγιώτης Δαρειώτης

ΕΚΑΒ : θΑ απέχουν από τις δευτερογενείς διακομιδές 03 05 2019
Θεσσαλία Τηλεόραση

Δημοσιεύτηκε στις 3 Μαΐ 2019ΕΚΑΒ: Δεκαπενθήμερη αποχή από δευτερογενείς διακομιδές
magnesianews.gr

Οι εργαζόμενοι ζητούν να μη γίνονται μεταθέσεις ων πληρωμάτων ασθενοφόρων

Απέχουν από τις δευτερογενείς διακομιδές από την Δευτέρα 6 Μαΐου μέχρι και τις 20 του μήνα, οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ ώστε να αλλάξουν οι αποφάσεις του υπουργείου Υγείας και της διοίκησης του ΕΚΑΒ που επιτρέπει σε εργαζόμενους που δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας να παίρνουν μετάθεση σε νοσοκομεία και γραφεία χωρίς να απασχολούνται στα ασθενοφόρα.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ Βόλου Παναγιώτη Δαρειώτη «το υπουργείο και η διοίκηση του ΕΚΑΒ να στρεφόμαστε ο ένας εναντίον του άλλου, γιατί ο σκοπός μας σαν ΕΚΑΒ είναι να εξυπηρετούμε άμεσα τον πολίτη. Το να αργούμε στα περιστατικά, όταν πλέον δεν μπορούμε να προσφέρουμε τη βοήθειά μας, δεν έχει νόημα».

Αρχικά η κινητοποίηση είχε αποφασιστεί για τις 22 Μαρτίου, ωστόσο, ανεστάλη λόγω συνάντησης που έγινε μεταξύ των εργαζομένων, του αναπληρωτή υπουργό Παύλου Πολάκη και της διοίκησης του ΕΚΑΒ, χωρίς όμως να υπάρξει κάποιο θετικό αποτέλεσμα.
«Η θέση του υπουργείου Υγείας είναι ότι το ΕΚΑΒ τα κάνει όλα και συμφέρει, οπότε από τη Δευτέρα μέχρι και τις 20/5 θα ξεκινήσουμε την αποχή που είχαμε αναστείλει, με αποχή από τα εξιτήρια, τις επανεξετάσεις και τις επιστροφές από τα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών. Τα ασθενοφόρα θα είναι στην κίνηση μόνο για τα επείγοντα περιστατικά, τις διακομιδές από Νοσοκομείο σε Νοσοκομείο, τους νεφροπαθείς και τους καρκινοπαθείς» ανέφερε ο κ. Δαρειώτης.

Ο πρόεδρος των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ Βόλου, σημείωσε ότι στο Βόλο εργάζονται 38 άτομα, από τις 56 οργανικές θέσεις που είχαν προβλεφθεί από το οργανόγραμμα του 1996. «Σκοπός της κινητοποίησης είναι να πιέσουμε τον κ. Πολάκη να ξανακαθίσει στο τραπέζι μήπως και τα βρούμε και επιστρέψουν οι υγιείς συνάδελφοι πάλι στα ασθενοφόρα» κατέληξε ο κ. Δαρειώτης.

Πηγή: magnesianews.gr

Δείτε στο EKABNews


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews