ΕΙΔΗΣΕΙΣ

28/5/19

Απινιδωτές σε τρία σημεία του νησιού από τον Δήμο ΠάρουΤρίτη, 28 Μαΐου 2019
EKABNews

Facebook Κ.Π.Π.Α Δήμου Πάρου

ΑΠΙΝΙΔΩΤΕΣ σε τρία σημεία του νησιού .
Ο Δήμος Πάρου μέσω του Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνικής Προστασίας Πρόνοιας & Αλληλεγγύης Δήμου Πάρου, και του πρόεδρου κ. Λεοντή Μικέ, έχοντας ως γνώμονα την ασφάλεια όλων των πολιτών προχωρά σε υπογραφή σύμβασης προκειμένου να προμηθευτεί Αυτόματους Εξωτερικούς Απινιδωτές.
Ο Αυτόματος Εξωτερικός Απινιδωτής είναι σχεδιασμένος για την αντιμετώπιση της καρδιακής ανακοπής, η οποία παραμένει βασική αιτία θανάτου, παρά τις προόδους στην επείγουσα καρδιακή φροντίδα. Στους δημόσιους χώρους η ανακοπή αφορά κυρίως νεαρά άτομα, χωρίς να έχουν προηγηθεί προειδοποιητικά σημεία. Οι απινιδωτές θα τοποθετηθούν σε Δημόσιους χώρους (εξωτερικούς χώρους των ΚΑΠΗ ή αγροτικών Ιατρείων, Παροικίας, Αλυκής και Μάρπησσας) άμεσα προσβάσιμους, προστατευμένοι σε ειδικά κουτιά φύλαξης εξωτερικού χώρου , εμφανώς ορατοί με την απαραίτητη σήμανση και άμεσα διαθέσιμοι όλο το εικοσιτετράωρο.
Τον Αυτόματο Εξωτερικό Απινιδωτή χειρίζεται οποιοσδήποτε πολίτης είναι παρών στο επεισόδιο καρδιακής ανακοπής, ο οποίος έχει εκπαιδευτεί και εφαρμόζει τις οδηγίες του κατασκευαστή. Το έργο της εκπαίδευσης θα αναλάβουν οι πιστοποιημένοι από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση, εκπαιδευτές του Κέντρου Υγείας Πάρου και της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Παραρτήματος Κυκλάδων.
Σε επόμενο χρόνο σκοπός του Δήμου είναι η χορήγηση Αυτόματων Εξωτερικών Απινιδωτών και σε υπόλοιπους χώρους και κοινότητες του νησιού μας.
Μόνο με δυο χέρια και τη χρήση του Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή όλοι μας μπορούμε να σώσουμε μια ανθρώπινη ζωή. Ο Δήμος Πάρου πάντα πρωτοπόρος με έργα και πάντα κοντά στους πολίτες του νησιού μας .
Ο Πρόεδρος ΚΠΠΑ Δήμου Πάρου
Λεοντής Μικές


Δημοσιεύτηκε 24/5/2019

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews