ΕΙΔΗΣΕΙΣ

13/5/19

«Ομπρέλα» η Βάση Αεροδοδιακομιδών του ΕΚΑΒ από το Ακτιο για Ιόνια, Ήπειρο, Δ. Ελλάδα, ΒίντεοΔευτέρα, 13 Μαΐου 2019
EKABNews

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗ ΒΑΣΗ ΑΕΡΟΔΙΑΚΟΜΙΔΩΝ ΤΟΥ ΕΚΑΒ ΣΤΟ ΑΚΤΙΟ
Arttv Channel


Δημοσιεύτηκε στις 13 Μαΐ 2019


Κέρκυρα: «Ομπρέλα» ΕΚΑΒ από το Ακτιο για Ιόνια, Ήπειρο, Δ. Ελλάδα
ert.gr

Τη νέα βάση αεροδιακομιδών του ΕΚΑΒ στο Άκτιο, εγκαινίασε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Η βάση θα καλύπτει τις ανάγκες των ασθενών για επείγουσα αεροδιακομιδή στα Ιόνια Νησιά, την Ήπειρο και τη Δυτική Ελλάδα. Ο Διοικητής του Νοσοκομείου Κέρκυρας Φοίβος Κακαβίτσας, τόνισε τη σημασία της ύπαρξης της συγκεκριμένης βάσης η οποία λειτουργεί ήδη με δύο ελικόπτερα που έχουν δοθεί από τον στρατό στο ΕΚΑΒ ενώ σύντομα θα ενισχυθεί ο στόλος των πτητικών μέσων με ελικόπτερα νυχτερινής πτήσης που θα δωρίσει το ίδρυμα Νιάρχου. 
Εκτός από τους πιλότους, τα ελικόπτερα είναι εφοδιασμένα με γιατρούς και διασώστες του ΕΚΑΒ, γεγονός που απαλλάσσει περιφερειακά νοσοκομεία, όπως αυτό της Κέρκυρας από την παροχή ιατρών για συνοδεία ασθενών έως τα Γιάννενα ή όποιο άλλο νοσοκομείο προορίζονταν το περιστατικό. 
Παράλληλα θα επιτευχθεί οικονομία σε σχέση με τα αεροπλάνα που χρησιμοποιούνταν έως τώρα ενώ το βασικό κέρδος είναι η ταχύτητα στη διακομιδή των περιστατικών, η οποία σε καρδιολογικές περιπτώσεις μπορεί να αποβεί σωτήρια για τον ασθενή.

Ακούστε τον Διοικητή του Νοσοκομείου Κέρκυρας κο Φοίβο Κακαβίτσα ΕΔΩ


Πηγή: ert.gr


Δείτε στο EKABNews
About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews