ΕΙΔΗΣΕΙΣ

3/5/19

Δελτίο τύπου του Σωματείου ΕΚΑΒ Καβάλας για τις κινητοποιήσεις
Παρασκευή, 3 Μαΐου 2019
EKABNews


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πρώτα σε αγνοούν, μετά σε κοροϊδεύουν, μετά σε πολεμούν, μετά τους νικάς. Στην παραπάνω φράση του μεγάλου Μαχάτμα Γκάντι, περικλείονται όλα όσα έχουμε ζήσει τα τελευταία 4 χρόνια οι διασώστες στο ΕΚΑΒ. Οι άνθρωποι που κάποτε από άλλη θέση βρισκόταν σχεδόν σε καθημερινή επικοινωνία μαζί μας, συζητούσαν τα προβλήματα μας, αναγνωρίζανε  τον τεράστιο  ρόλο μας στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, και μας υπόσχονταν ότι θα αλλάξουν τον οργανισμό του ΕΚΑΒ κάνοντας τον πιο σύγχρονο, με βάση τα ευρωπαϊκά και κατ’ επέκταση τα παγκόσμια πρότυπα, είναι οι ίδιοι που σήμερα μας απαξιώνουν και μας αγνοούν. Είναι αυτοί, που κάποτε μιλούσαν για την αναγκαιότητα  αναβάθμισης της επείγουσας προ νοσοκομειακής φροντίδας στην Ελλάδα, είναι αυτοί, που ήταν σφόδρα αντίθετοι στην μετακίνηση των τότε οδηγών των Νοσοκομείων στο ΕΚΑΒ, είναι αυτοί, που μας αντιμετωπίζουν και μας αμείβουν ως πληρώματα ασθενοφόρου, αλλά μας τιμωρούν ως εξειδικευμένους διασώστες.
 Η εμμονή της διοίκησης να τοποθετεί Διασώστες-πληρώματα ασθενοφόρου σε διοικητικές ή άλλες ειδικότητες, με αποτέλεσμα να μειώνεται η δυναμική των ασθενοφόρων και να διακινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές. Η εμμονή της διοίκησης να δίνει εντολές σε Διασώστες να εκτελούν αλλότρια καθήκοντα άλλων ΝΠΔΔ (νοσοκομεία) και όχι του ΕΚΑΒ, με αποτέλεσμα να μειώνεται η επιχειρησιακή δυναμική του ΕΚΑΒ και να απειλούνται ανθρώπινες ζωές. Η εμμονή της διοίκησης να δίνει εντολές σε Διασώστες για να εκτελούν αλλότρια καθήκοντα προς όφελος ιδιωτικών κλινικών, με αποτέλεσμα το οικονομικό όφελος ιδιωτών με κρατικά μέσα, αλλά  και η προσπάθεια της διοίκησης να περάσει έναν νέο οργανισμό έκτρωμα, που μας γυρίζει 30 χρόνια πίσω, μας βρίσκουν αντίθετους ,διότι έτσι απαξιώνεται  ο ρόλος και ο σκοπός του ΕΚΑΒ και των διασωστών, με αντίκτυπο στις υπηρεσίες μας προς τους πολίτες.
Για τους παραπάνω λόγους ,θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, ότι ύστερα από απόφαση  γενικής συνέλευσης του σωματείου μας, θα συμμετέχουμε σε κινητοποίηση που προκήρυξε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού Ε.Κ.Α.Β  (ΠΟΠΕΚΑΒ), με την μορφή της αποχής από δευτερογενείς μεταφορές ( εξιτήρια –επανεξετάσεις –επιστροφές από τα ΤΕΠ ). Έναρξη της  κινητοποίησης έχει οριστεί η Δευτέρα 06-05-2019 και ώρα 07:00, και η λήξη της 20-05-2019 και ώρα 23:59.
Σκοπός της κινητοποίησης μας αυτής, είναι η αναβάθμιση της επείγουσας προ νοσοκομειακής φροντίδας και των διασωστών, και παράλληλα η ανάληψη επιτέλους από τα νοσοκομεία όλης της χώρας, των καθηκόντων που τους αναλογούν. Ελπίζουμε μέσα από τον αγώνα μας αυτό, να τα καταφέρουμε προς όφελος πάντα των πολίτων, που σήμερα ταλαιπωρούνται ,αλλά και της δημόσιας υγείας.

                Ο Πρόεδρος Δ.Σ.                                 Ο  Γ. Γραμματέας
          
             Τσιτσιλικάκης Κων/νος                             Τσικνάκης Παύλος  


Δείτε στο EKABNews

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews