ΕΙΔΗΣΕΙΣ

28/6/19

Εκσυγχρονίζεται το κέντρο του ΕΚΑΒ Πάτρας-«Μάθημα» σε διασώστες– τηλεφωνητές για το «112»


Παρασκευή, 28 Ιουνίου 2019
EKABNews

Εκσυγχρονίζεται το κέντρο του ΕΚΑΒ Πάτρας-«Μάθημα» σε διασώστες– τηλεφωνητές για το «112»
gnomip.gr

Εκσυγχρονίζεται το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας της Πάτρας, το οποίο πλέον θα μπορεί να απαντά και στον αριθμό για τις επείγουσες ανάγκες 112, που λειτουργεί στην Ευρωπαϊκή Ενωση από το 1991.

Χθες το πρωί, τα μέλη του τηλεφωνικού κέντρου του ΕΚΑΒ Πάτρας εκπαιδεύτηκαν από στελέχη του ΕΚΑΒ που είχαν on line σύνδεση με άλλα παραρτήματα, μπροστά από την οθόνη του υπολογιστή.

Είναι ένα πρόγραμμα που «τρέχει» με καθυστέρηση στην χώρα μας και στόχος της διοίκησης του ΕΚΑΒ Πάτρας είναι να εφαρμόσει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και αποτελεσματικά τα νέα δεδομένα με «οδηγό» την σύγχρονη τεχνολογία.

Πλέον, από την οθόνη του υπολογιστή από την Πάτρα οι υπάλληλοι του ΕΚΑΒ θα μπορούν να διαχειρίζονται όλα τα συμβάντα της περιφέρειας. Η αρχή έγινε με τον Πύργο, παρά το γεγονός ότι υπάρχουν αντιδράσεις από την περιοχή της Ηλείας και φόβοι για καθυστέρηση στην διαχείριση των συμβάντων.

Σημείο κλειδί επίσης είναι η σωστή και άμεση λειτουργία του ηλεκτρονικού συστήματος, καθώς πλέον όλα τα συμβάντα θα αποτυπώνονται ηλεκτρονικά.

Τέλος, να αναφερθεί πως το 112 λειτουργεί παράλληλα µε τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης (166-ΕΚΑΒ, 100-αστυνοµία, 199-πυροσβεστική) εξυπηρετώντας όλους τους πολίτες της χώρας καθώς και τους πολίτες που επισκέπτονται τη χώρα µας.

H κλήση στο 112 από σταθερό ή κινητό τηλέφωνο, από τηλεφωνικό θάλαµο ή υπαίθρια τηλεφωνική συσκευή µε κερµατοδέκτη ή καρτοδέκτη είναι χωρίς χρέωση.

O αριθµός λειτουργεί εντός της εµβέλειας οποιουδήποτε δικτύου κινητής τηλεφωνίας. Δηλαδή ακόµη κι αν το δικό σας δίκτυο δε λειτουργεί σε συγκεκριµένη τοποθεσία, µπορείτε να καλέσετε το 112, αρκεί να υπάρχει κάλυψη από άλλο δίκτυο. Λειτουργεί µε κάρτα SIM ή χωρίς κάρτα SIM στο κινητό τηλέφωνο.

Πηγή: gnomip.gr


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews