ΕΙΔΗΣΕΙΣ

4/6/19

Το ΙΣΝ αγοράζει 2 αεροπλάνα και επισκευάζει 2 ελικόπτερα για το ΕΚΑΒ-Στη Βουλή η σύμβασηΤρίτη, 4 Ιουνίου 2019
EKABNews

Δύο αεροπλάνα για το ΕΚΑΒ αγοράζει το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος - Στη Βουλή η σύμβαση
iatronet.gr


Γράφει: Καραγιώργος Δημήτρης

Στην αγορά δύο καινούργιων αεροσκαφών για το ΕΚΑΒ και στην επισκευή δύο υφιστάμενων ελικοπτέρων για αεροδιακομιδές, προχωρεί το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Το συνολικό ύψος της δωρεάς ανέρχεται σε 25 εκατομμύρια ευρώ και τα εναέρια μέσα θα διατεθούν στο ΕΚΑΒ βάσει συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος, την ευθύνη του οποίου έχει το Ίδρυμα.

Τα παραπάνω προβλέπονται, μεταξύ άλλων, στη σύμβαση μεταξύ του υπουργείου Υγείας και του Ιδρύματος, η οποία κατατέθηκε την Τρίτη για κύρωση στη Βουλή.

Όπως αναφέρεται στη σύμβαση, τα προς προμήθεια και επισκευή εναέρια μέσα έχουν προσδιοριστεί ως προς το είδος, την ποσότητα και τις τεχνικές προδιαγραφές από το ΕΚΑΒ (περιλαμβάνονται στη σύμβαση).

Η εκτέλεση των αεροδιακομιδών θα γίνεται σε συνεργασία με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, με βάση μνημόνιο συνεργασίας που θα υπογραφεί.


Το ελληνικό Δημόσιο έχει την ευθύνη για τη δημιουργία κατάλληλων συνθηκών (προσβάσεις, προετοιμασία χώρων, χρονικός προγραμματισμός, επάρκεια προσωπικού) για την παραλαβή και λειτουργία των αεροπλάνων και ελικοπτέρων.

Το Δημόσιο και το ΕΚΑΒ οφείλουν να διασφαλίζουν την τεχνική υποστήριξη και συντήρηση των εναέριων μέσων, μέσω της συνεχούς εξασφάλισης ανταλλακτικών και αναλώσιμων. Η συντήρηση θα πραγματοποιείται σύμφωνα με τους όρους που θα συμφωνηθούν στη σύμβαση προμήθειας.

Τα εναέρια μέσα θα φιλοξενούνται σε βάσεις αεροδιακομιδών, τις οποίες λειτουργεί το ΕΚΑΒ σε συνεργασία με την Πολεμική Αεροπορία. Θα βρίσκονται στην πλήρη κυριότητα και χρήση του ΕΚΑΒ, αποκλειστικά για τη διακομιδή βαριά ασθενών σε νοσοκομεία ή τη μεταφορά γιατρών για παροχή πρώτων βοηθειών σε βαριά ασθενείς.

Η διάθεσή τους προς τρίτους ή η αντικατάστασή τους αποκλείεται ρητά στη σύμβαση, πλην της περίπτωσης φθοράς ή απαξίωσής τους και εφόσον έχει προηγηθεί έγγραφη συναίνεση του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.Θύρα
Το ΕΚΑΒ είχε προμηθευτεί δύο αεροπλάνα διακομιδών ασθενών το 2000, μαζί με πέντε ελικόπτερα.

Τα αεροσκάφη είχαν έρθει στη χώρα μας, αλλά δεν είχαν χρησιμοποιηθεί ποτέ! Η Επιτροπή Παραλαβής είχε κρίνει πως ήταν ακατάλληλα, λόγω μικρής θύρας. Είχε επισημανθεί πως το φορείο με τον ασθενή δεν χώραγε να περάσει από τη θύρα φόρτωσης.

Τα αεροπλάνα είχαν πληρωθεί κανονικά, καθώς η θύρα είχε παραγγελθεί στη συγκεκριμένη διάσταση και δεν υπήρχε ευθύνη της κατασκευάστριας εταιρείας...

Πηγή: iatronet.gr

Δείτε την σύμβαση που κατατέθηκε στην Βουλή ΕΔΩ 


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews