ΕΙΔΗΣΕΙΣ

26/6/19

Απογευματινή βάρδια ΕΚΑΒ-2 σε ένα εργοστάσιο της ΒΙΠΕΘ Σίνδου.....Τετάρτη, 26 Ιουνίου 2019
EKABNews

Facebook Chris V Dimitriadis
24/6/2019

Η απογευματινή βάρδια σε ένα εργοστάσιο της ΒΙΠΕΘ Σίνδου έκρυβε μια δυσάρεστη έκπληξη για μια 50χρονη εργαζόμενη.

Την ώρα που δούλευε ανέφερε στην διπλανή της πως δεν αισθάνεται καλά και αμέσως μετά κατέρρευσε....

Άμεσα φωνάζει τον υπεύθυνο του τμήματος ο οποίος με την σειρά του διαπιστώνει (μιας και είχε εκπαιδευτεί στην ΚΑΡΠΑ) πως η γυναίκα έχει υποστεί καρδιακή ανακοπή.

Στο σημείο καταφθάνει και ο προϊστάμενος με τον απινιδωτή

(Ναι ρε φίλε.....και όμως είχαν απινιδωτή και ΜΠΡΑΒΟ τους)

και αρχίζουν άμεσα Καρδιοπνευμονικη Αναζωογόνηση ενώ ταυτόχρονα καλούν και το ΕΚΑΒ.

Μια μηχανή ταχείας ανταπόκρισης
Ένα ασθενοφόρο και
μια Κινητή Μονάδα κατευθύνονται στο σημείο.

Οι συμπιέσεις και ο αερισμός στόμα με στόμα συνεχίζονται αδιάκοπα από τους συναδελφους της μέχρι και την άφιξη της μηχανής ταχείας ανταπόκρισης η οποία διαπιστώνει μετά από έλεγχο πως το περιστατικό είναι σε μαρμαρυγή και χορηγεί απινίδωση άμεσα.

Αμέσως μετά εξασφαλίζεται ο αεραγωγός της και τοποθετείται φλεβική γραμμή ενώ ταυτόχρονα συνεχίζονται οι θωρακικές συμπιέσεις από το πλήρωμα του ασθενοφόρου που έφτασε και αυτό στο σημείο.

Απινιδώθηκε μόνο μια φορά και με την άφιξη της Κινητής Μονάδας στο σημείο με την χορήγηση φαρμάκων η καρδιά της ξεκίνησε να χτυπά και πάλι.

Αγώνας δρόμου στην συνέχεια για την σωστή τοποθέτηση της στο φορείο και την παραλαβή μέσα στη Κινητή Μονάδα με ελάχιστα λεπτά για τα διαδικαστικά εντός του ασθενοφόρου (ασφάλεια περιστατικού με ταυτόχρονη διατήρηση της φλεβικής γραμμής χορήγηση φαρμάκων μόνιτορ και αναπνευστήρας να καταλαμβάνουν την θέση τους πάνω στο φορείο και στο περιστατικό) και ξεκινάει για το εφημερεύων νσκμο.

Φτάνει στα ΤΕΠ με πολύ καλή αρτηριακή πίεση και ζωτικά και όλοι εμείς που συμμετείχαμε σε αυτόν τον αγώνα δρόμου την ευχόμαστε να πάνε όλα καλά και να επιστρέψει και πάλι σύντομα στην οικογένεια της.

Γιατί τα έγραψα όλα αυτά.

Πρώτον για να διαφημίσω την δουλειά του ΕΚΑΒ σε κάποιους που δεν μας ξέρουν ακόμα καλά ή έχουν κακή γνώμη για εμάς.

Και δεύτερον για να ευχαριστήσω εγώ προσωπικά όλους τους συνεργάτες μου αλλά και τον γιατρό μας για την βοήθεια την αποτελεσματικότητα και την άψογη συνεργασία που είχαμε και που για μια ακόμα φορά αναδεικνύει την ποιοτική και επαγγελματική κατάρτιση που έχουν οι περισσότεροι διασωστες του ΕΚΑΒ που εργάζονται καθημερινά κάτω από δύσκολα πραγματικά συνθήκες αλλά και καταστάσεις.

Οι πρωταγωνιστές:
Nikos Lazaridis
Γιάννης Ιωσηφίδης
Dr Αποστολίδης Κυριάκος
Tasos Grammatikopoulos
Νίκος Κουλακίδης
Τ/Κ και Α/ΚAbout " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews