ΕΙΔΗΣΕΙΣ

22/6/19

Στην διάθεση του ΕΚΑΒ το ασθενοφόρο που είχε δωρίσει στο Δήμο Κέρκυρας η Μεραρχία Aqui
Σάββατο, 22 Ιουνίου 2019
EKABNews

Κέρκυρα | Πήρε πινακίδες & άδεια κυκλοφορίας το «στοιχειωμένο» ασθενοφόρο που είχε δωρίσει στο Δήμο η Μεραρχία Aqui
startmediacorfu.gr

Έφτασε η στιγμή για να αξιοποιηθεί -επιτέλους μετά αρκετό καιρό!- προς όφελος της κερκυραϊκής κοινωνίας το ασθενοφόρο, το οποίο είχε δωρίσει η Ομοσπονδία της Μεραρχίας Aqui του Δήμου Πάρμας της Ιταλίας στο Δήμο της Κέρκυρας.

Την Παρασκευή 21 Ιουνίου βρέθηκε στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο Υπουργείο Μεταφορών εκπρόσωπος του Παραρτήματος Κέρκυρας του ΕΚΑΒ προκειμένου να παραλάβει τις πινακίδες και την άδεια κυκλοφορίας του ασθενοφόρου.

Μετά από μεγάλη ταλαιπωρία και σημαντικό διάστημα καθυστερήσεων, το θέμα έκλεισε και εντός της ημέρας το ασθενοφόρο -με όλα τα επίσημα έγγραφα να το συνοδεύουν- αναμένεται να βρεθεί στο νησί των Φαιάκων.

Πρέπει να σημειωθεί ότι ο Ιατρικός Σύλλογος Κέρκυρας προσέφερε ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό προκειμένου να γίνει ο απαραίτητος μηχανολογικός έλεγχος και συντήρηση του οχήματος πριν αυτό παραδοθεί προς χρήση στο ΕΚΑΒ Κέρκυρας.

Η εν λόγω δωρεά είχε γίνει σχεδόν δύο χρόνια πριν και συγκεκριμένα τον Οκτώβριο του 2017, μέχρι και σήμερα ωστόσο, το ασθενοφόρο παραμένει παροπλισμένο και δεν αξιοποιείται από το ΕΚΑΒ, στο οποίο το παραχώρησε ο Δήμος της Κέρκυρας στις αρχές του έτους.

Το ασθενοφόρο αυτό δωρίστηκε στοο Δήμο της Κέρκυρας το φθινόπωρο του ’17 ως ένδειξη ευγνωμοσύνης για τη βοήθεια του κερκυραϊκού λαού προς τους Ιταλούς στρατιώτες, το 1943, μετά την κατάληψη του νησιού από τους Γερμανούς.

Αρχικά από τον Δήμο Κέρκυρας υπήρξε η σκέψη να παραχωρηθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας, τελικά όμως προκρίθηκε η λύση της δωρεάς στο ΕΚΑΒ.

Πλέον μετράμε αντίστροφα για την αξιοποίησή του από το Παράρτημα Κέρκυρας του ΕΚΑΒ και τη διάθεσή του στις ανάγκες της κερκυραϊκής κοινωνίας.

Δημοσιεύτηκε 21/6/2019


Δείτε στο EKABNews


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews