ΕΙΔΗΣΕΙΣ

16/6/19

Η Aπάντηση του Κέντρου Υγείας Αίγινας στον ιατρό κ. Σωκράτη Δούκα με αφορμή περιστατικό ασθενούςΚυριακή, 16 Ιουνίου 2019
EKABNews

Η Απάντηση του Κέντρου Υγείας Αίγινας στον ιατρό κ. Σωκράτη Δούκα στην Επιστολή-Διαμαρτυρία με αφορμή περιστατικού ασθενούς

Aπάντηση Κέντρου Υγείας Αίγινας στον ιατρό κ. Σωκράτη Δούκα.
aeginaportal.grΔιοικούσα Επιτροπή Κέντρου Υγείας Αίγινας. Δελτίο Τύπου.
Με πρόσφατη επιστολή του, ο κ Δούκας, και με αφορμή ένα έκτακτο περιστατικό υγείας, συμπολίτισσας μας, επαναλαμβάνει και εστιάζει με ιδιαίτερη εμμονή, τη χρήση ελικοπτέρου, σαν λύση αντιμετώπισης έκτακτων περιστατικών. Σχετικά έχουμε να παρατηρήσουμε τα παρακάτω.

-Δεν αμφισβητούμε την αναγκαιότητα χρήσης ελικοπτέρου, όπου αυτό κρίνετε αναγκαίο, όπου ο χρόνος μετάβασης στο νοσοκομείο με συμβατά μέσα μεταφοράς, είναι κατά πολύ μεγαλύτερος, όπως συμβαίνει με τα νησιά. Η περίπτωση της Αίγινας είναι τελείως διαφορετική. Αντίστοιχο περιστατικό, το Γενάρη του 2019,και με την ίδια επιμονή του κ. Δούκα, για αεροδιακομιδή, η ασθενής μεταφέρθηκε με το flying στις 12 το μεσημέρι, και η εισαγωγή στο Τζάνειο έγινε στις 13.12. Σημειώνουμε ότι το Τζάνειο, όπως και άλλα Νοσοκομεία, δεν διαθέτουν ελικοδρόμιο, με αποτέλεσμα να προσγειώνονται στην Ελευσίνα και από εκεί με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο. Σε σχετική έρευνα με αρμόδιους, εκτιμούμενη καθυστέρηση 1 ώρα και 10 λεπτά.

-Οι αρχικές αντιρρήσεις του εφημερεύοντα ιατρού στο ΚΥ, είχαν να κάνουν με τη σκοπιμότητα της αεροδιακομιδής αλλά και ότι δεν είχε γνώση του περιστατικού. Τελικά η αερομεταφορά έγινε. Αντίστοιχες διακομιδές ασθενών με συμβατά μέσα, δεν απαιτείτε έγκριση του ΚΥ. Να σημειώσουμε εδώ την ευχαριστήρια επιστολή της οικογένειας και προς το ΚΥ.

-Αυτή η επαναλαμβανόμενη προσπάθεια ανάδειξης του ρόλου, της αποτελεσματικότητας του ΕΚΑΒ, της σωστής του λειτουργίας, δεν γνωρίζουμε που αποσκοπεί. Λες και το ΕΚΑΒ δεν ανήκει στο Δημόσιο. Λες και το ΕΚΑΒ είναι θυγατρική της INTERAMERICAN. Ταυτόχρονα όμως, το δημόσιο είναι γραφειοκρατικό, αναποτελεσματικό.

-Έχουμε, επανηλειμμένα αναφερθεί με στοιχεία και αριθμούς. Η λειτουργία του ΚΥ Αίγινας, σήμερα είναι η μέρα με τη νύχτα, της προ 5 χρόνια λειτουργίας του. Υπαρκτά προβλήματα, ναι, και σε αυτό εστιάζουμε τις προσπάθειες μας. -Τέλος, εκφράζοντας τη σύμφωνη γνώμη και ταυτόχρονα αντίδραση του ιατρικού, νοσηλευτικού, διοικητικού και λοιπού προσωπικού του ΚΥ, δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα, ηθελημένα η όχι, να απαξιώνει το ρόλο, τη σημασία,την αναγκαιότητα ενός σύγχρονου Δημόσιου Συστήματος Υγείας.

Ο ΠΡ.ΔΕ ΚΥ ΑΙΓΙΝΑΣ-Κώστας ΑδάμΔημοσιεύτηκε 15/6/2019 

Πηγή: aeginaportal.gr

Δείτε στο EKABNews
About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews