ΕΙΔΗΣΕΙΣ

5/6/19

Καταγγελία και Υπόμνημα της ΠΟΠ ΕΚΑΒ στους Υπουργούς Υγείας για τον Δ/ντη ΕΚΑΒ Ιωαννίνων κο Β. Παπαδιώτη

Τετάρτη, 5 Ιουνίου 2019
EKABNews

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ


Καταγγέλλουμε τον Διευθυντή της 7ης Περιφέρειας ΕΚΑΒ κ. Παπαδιώτη Βασίλειο για την συμπεριφορά που επέδειξε στην συνάδελφο κατά την εργασία της στο Α/ Τ κέντρο του Τομέα Άρτας ( 15 Μαϊου). 

Ειδικότερα σε τηλεφωνική επικοινωνία του Διευθυντή με το Α/Τ κέντρο Άρτας, ζητήθηκε από τον κ. Παπαδιώτη ο αριθμός των ασθενοφόρων που συμμετέχουν στην κινητοποίηση της Ομοσπονδίας, η συνάδελφος τον ενημέρωσε ότι μέχρι εκείνη την ώρα 09:30πμ δεν υπήρχε κάρτα για εξιτήριο.

Η συνάδελφος ενημέρωσε τον Διευθυντή υπεύθυνα και με επαγγελματισμό σε όλα τα ερωτήματα που της έθεσε,  ο Διευθυντής απευθύνθηκε με συμπεριφορά που δεν αρμόζει σε δημόσιο λειτουργό στη  συνάδελφο,  την ώρα μάλιστα που εργαζόταν μόνη της στο Α/Τ κέντρο (θέση που για να ανταπεξέλθει χρειάζεται ψυχική ηρεμία) και μη λαμβάνοντας υπόψιν την πρόσφατη σοβαρή περιπέτεια υγείας που είχε η συνάδελφος.   

Με εκφοβισμό προσπάθησε να παρεμποδίσει την κινητοποίηση, τέτοιου είδους πρακτικές είναι μη σύννομες και παραπέμπουν σε άλλες εποχές.
Ο κ. Παπαδιώτης ζητά με το υπ’ αρίθμ 2665/15/5/2019 έγγραφό του να καταθέσει εγγράφως η συνάδελφός μας τις απόψεις της.

Γιατί ο κ. Παπαδιώτης ενοχλείται τόσο πολύ από την Κινητοποίηση μας  ;

Γιατί  ο κ Παπαδιώτης ενοχλείται τόσο πολύ για την εξυπηρέτηση άλλων Κλινικών ;

Γιατί ο κ. Παπαδιώτης θέλει πάση θυσία να παρεμποδίσει την κινητοποίηση των Εργαζομένων στο ΕΚΑΒ

Έκανε ο κ. Παπαδιώτης κάποια συνάντηση με τους Διοικητές των Νοσοκομείων της Περιοχής του για να τους τονίσει ότι τα Εξιτήρια είναι δική τους δουλειά;
   
Πιστεύουμε ότι αυτή η συμπεριφορά δεν είναι καθόλου τυχαία

Με πιο δικαίωμα απευθύνεται κατά αυτόν τον τρόπο σε εργαζόμενους;

Μήπως αυτή η συμπεριφορά απορρέει
 • Από καταγγελίες και διαμαρτυρίες για αυθαίρετες μετακινήσεις εργαζομένων που ο ίδιος κάνει;
 • Για διακομιδές (άνω του ενός ασθενή) σε ένα ασθενοφόρο σε προγραμματισμένες διακομιδές;  
 • Για διακομιδές με έναν Διασώστη παραβιάζοντας τον εσωτερικό κανονισμό;
 • Για την εξυπηρέτηση ιδιωτικού κέντρου αποκατάστασης;
 • Για μετακίνηση εργαζομένων σε άλλους οργανισμούς, το γνωρίζει αυτό η διοίκηση και το υπουργείο; 
Ξέρει ο κ Παπαδιώτης ότι ένα κυλιόμενο πρόγραμμα πρέπει να εξάγει τα ίδια οικονομικά ωφέλει σε εξαιρέσιμα – Εκτός Έδρας Μετακινήσεις για όλους τους εργαζομένους που το   εκτελούν;

Έχει κάνει ποτέ έλεγχο του Προγράμματος ο κ. Παπαδιώτης για να δει εάν ισχύει η παραπάνω πρόβλεψη;
Γιατί πολύ απλά εάν δεν ισχύει η παραπάνω πρόβλεψη τότε αυτό ουσιαστικά είναι παρακράτηση αποδοχών από εργαζόμενο με ότι αυτό συνεπάγετε


Η ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ


 ΥΠΟΜΝΗΜΑ

Του Δευτεροβαθμίου συνδικαλιστικού οργάνου με την επωνυμία «Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού ΕΚΑΒ», που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη, Προξένου Κορομηλά 51 Θεσσαλονίκη  όπως εκπροσωπείται σύμφωνα με το νόμο.

Κ. Διευθυντά

Έπειτα από τις παρεμβάσεις σας σε συναδέλφους μας για την συμμετοχή τους στην κινητοποίηση μας  καθώς και  τις «διαμαρτυρίες συναδέλφων  που συνεχώς αυξάνονται για περιορισμό των Συνδικαλιστικών Ελευθεριών τους με έμμεσους τρόπους,  σας ενημερώνουμε για τα παρακάτω όπως αυτά ισχύουν από τις κείμενες Νομοθεσίες του Ελληνικού Κράτους.

Προστασία της συνδικαλιστικής οργάνωσης
Τα όργανα του Κράτους έχουν την υποχρέωση να εφαρμόζουν τα απαραίτητα μέτρα για τη διασφάλιση της ανεμπόδιστης άσκησης του δικαιώματος για την ίδρυση και αυτόνομη λειτουργία των συνδικαλιστικών οργανώσεων.
Απαγορεύεται στους εργοδότες και σε οποιονδήποτε τρίτο να προβαίνουν σε οποιαδήποτε ενέργεια που σκοπεύει στην παρακώλυση της άσκησης των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων και ιδιαίτερα:
 • Να ασκούν επιρροή στους εργαζόμενους για την ίδρυση ή μη ίδρυση συνδικαλιστικής οργάνωσης.
 • Να επιβάλλουν ή να παρεμποδίζουν με οποιοδήποτε τρόπο την προσχώρηση εργαζομένων σε ορισμένη συνδικαλιστική οργάνωση.
 • Να απαιτούν από τους εργαζόμενους δήλωση συμμετοχής, μη συμμετοχής ή αποχώρησης από συνδικαλιστική οργάνωση.
 • Να υποστηρίζουν ορισμένη συνδικαλιστική οργάνωση με οικονομικά ή άλλα μέσα.
 • Να επεμβαίνουν με οποιοδήποτε τρόπο στη διοίκηση, στη λειτουργία και στη δράση των συνδικαλιστικών οργανώσεων.
 • Να μεταχειρίζονται με ευμένεια ή δυσμένεια τους εργαζόμενους, ανάλογα με τη συμμετοχή τους σε ορισμένη συνδικαλιστική οργάνωση.

Ποινικές διατάξεις: Ο εργοδότης και οποιοσδήποτε τρίτος παραβαίνει αυτές τις διατάξεις τιμωρούνται με φυλάκιση ή και με χρηματική ποινή μέχρι 15.000€  και εφόσον δεν προβλέπεται βαρύτερη ποινή από άλλη διάταξη.

Δεν επιτρέπεται να συμμετέχουν σε συνδικαλιστική οργάνωση εργαζομένων,  εργοδότες.

Ως το επίσημο από την πολιτεία όργανο  εκπροσώπησης των Εργαζομένων στο ΕΚΑΒ και προάσπισης των Δικαιωμάτων τους έχουμε την νόμιμη υποχρέωση να  πράξουμε   τα (αυτονόητα) προβλεπόμενα στην κείμενη Νομοθεσία και να σας ενημερώσουμε ότι οποιαδήποτε παρέμβαση στις συνδικαλιστικές ελευθερίες των Εργαζομένων ευθύνης σας που είναι αντίθετη  με τις ως άνω διατάξεις , μας βρίσκει αντίθετους και για την διασφάλιση των ως άνω  δικαιωμάτων θα κινηθούμε με κάθε Νόμιμο μέσο στα πλαίσια  των Δικαιωμάτων που μας παρέχει η κείμενη Νομοθεσία.

Θεσ-νίκη, 05/06/2019

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΠΕΚΑΒ

Η ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ


Πηγή: popekab.gr

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

2 σχόλια :

 1. Ανεύθυνα άτομα σε υπεύθυνες θέσεις. Το αυτονόητο για τον ασυρματιστή είναι να ξέρει πόσα ασθενοφόρα έχει και πόσα συμμετέχουν στην απεργία, και όταν πάρει τηλέφωνο ο προϊστάμενος, ο διευθυντής ή ο πρόεδρος να του πεις πόσα έχεις. Λέω ανεύθυνα άτομα, γιατί αφού δεν ήξεραν τι να κάνουν, δεν μπήκαν στον κόπο να ρωτήσουν έναν παλιό συνάδελφο που ήταν βάρδια νά τους πεί.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Και που να δείτε τι πάρτι γίνεται,σε παράρτημα της 6ηΥΠΕ που έχει ευθύνη για τέσσερις διαφορετικούς Τομείς ανά Νομό. Λες να ανταλλάσουν τελικά ιδέες, απόψεις, συμβουλές,και συνταγές από τον Τσελεμεντέ μεταξύ τους οι Κοι Διευθυντές......σαν καλοφαγάδες που είναι;;;;;;Ρε τι Διευθυντάρες υπάρχουν.....

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews