ΕΙΔΗΣΕΙΣ

23/6/19

Κ. Τσιτσιλικάκης: Χρόνιο το πρόβλημα των δευτερογενών διακομιδών, ΒίντεοΚυριακή, 23 Ιουνίου 2019
EKABNews

Συνέντευξη ο Δ/ντης ΕΚΑΒ Καβάλας Θωμάς Αγγελόπουλος και ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων 6ου ΕΚΑΒ Κώστας Τσιτσιλικάκης

Πρόβλημα στους εργαζομένους ΕΚΑΒ προκαλούν οι δευτερογενείς μεταφορές
ENA CHANNEL GREECE

Δημοσιεύτηκε στις 22 Ιουν 2019

ΕΚΑΒ Καβάλας: Κάθε φέτος και χειρότερα…
kavalawebnews.gr

Κώστας Τσιτσιλικάκης: Δεν υπήρχε καμιά διάθεση από τη σημερινή κυβέρνηση να λυθεί το πρόβλημα, περιμένουμε μετά τις εκλογές μήπως βγάλουμε άκρη

Ανέστειλαν την Πέμπτη (20/6) την επ΄ αόριστον αποχή τους από τις δευτερογενείς μεταφορές οι εργαζόμενοι του Ε.Κ.Α.Β. Καβάλας, καθώς όπως εξήγησε μιλώντας στον «Ενήμερο» ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων, Κώστας Τσιτσιλικάκης, λόγω των εθνικών εκλογών δεν υπάρχει πολιτικός προϊστάμενος για να επιλύσει το πρόβλημά τους.

Ουσιαστικά με την απόφαση των εργαζομένων του Ε.Κ.Α.Β. δεν εξυπηρετούνταν τα εξιτήρια, οι επανεξετάσεις και οι επιστροφές από τα Τ.Ε.Π. των νοσοκομείων προς στο σπίτι.

«Στη διάρκεια της κινητοποίησής μας δεν υπήρχε καμιά διάθεση από τη σημερινή κυβέρνηση να λυθεί το πρόβλημα…»

«Περιμένουμε μετά τις εκλογές από τη νέα κυβέρνηση που θα προκύψει, να έχουμε συναντήσεις με τον νέο πολιτικό μας προϊστάμενο, τον υπουργό Υγείας δηλαδή κι αν δεν βγάλουμε και πάλι άκρη, τότε θα αρχίσουμε και πάλι την επ’ αόριστον αποχή μας από τις δευτερογενείς διακομιδές. Στη διάρκεια της κινητοποίησής μας δεν υπήρχε καμιά διάθεση από τη σημερινή κυβέρνηση να λυθεί το πρόβλημα, το ίδιο βέβαια και από τον διοικητή του νοσοκομείου που αδιαφορεί πλήρως για το όλο θέμα. Το πώς οι ασθενείς έφευγαν από το νοσοκομείο και πήγαιναν στο σπίτι ή πως πήγαιναν στο νοσοκομείο για να κάνουν τις επανεξετάσεις τους, είναι κάτι που δεν το γνωρίζουμε», τόνισε αρχικά στις δηλώσεις του ο κ. Τσιτσιλικάκης.

«Για εμάς εξελίσσεται σε χρόνιο πρόβλημα αυτό των δευτερογενών διακομιδών, το οποίο εντείνεται ιδιαίτερα στη διάρκεια του καλοκαιριού κι αυτό διότι έχουμε πολλά καρπούζια κάτω από μια μασχάλη…»

«Βέβαια όλο αυτό το διάστημα, περίπου από τον Μάρτιο και μετά, εξυπηρετούσαμε από το νοσοκομείο συγκεκριμένα περιστατικά, τα οποία είχαμε προαναφέρει ότι θα εξυπηρετούμε, τα οποία αφορούσαν τετραπληγικούς, καρκινοπαθείς, αιμοκαθαρόμενους κλπ. Για εμάς εξελίσσεται σε χρόνιο πρόβλημα αυτό των δευτερογενών διακομιδών, το οποίο εντείνεται ιδιαίτερα στη διάρκεια του καλοκαιριού κι αυτό διότι έχουμε πολλά καρπούζια κάτω από μια μασχάλη, αφού πρέπει να εξυπηρετούμε και το νοσοκομείο, αν και δεν είναι στο έργο μας, για αυτό λέω για εξυπηρέτηση. Δεν θα αφήσουμε σε καμιά περίπτωση τον βασικό μας ρόλο, ο οποίος είναι η επείγουσα προνοσοκομειακή φροντίδα για να εξυπηρετούμε τα περιστατικά του νοσοκομείου. Σε πολλές περιπτώσεις είτε έχουμε αποχή, είτε όχι, πολλά περιστατικά δεν μπορούμε να τα εξυπηρετήσουμε, λόγω του αυξημένου όγκου εργασίας στα επείγοντα περιστατικά. Φυσικά το καλοκαίρι έχουμε περισσότερες διακομιδές προς άλλα νοσοκομεία», συμπλήρωσε στη συνέχεια ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων του Ε.Κ.Α.Β. Καβάλας.

Προβλήματα και με την κάλυψη του τομέα της Χρυσούπολης

Ο κ. Τσιτσιλικάκης, αναφέρθηκε με την ευκαιρία και στο ότι ένας μεγάλος τομέας, όπως αυτός της Χρυσούπολης, παραμένει χωρίς ασθενοφόρο.

«Τον Σεπτέμβριο ο ένας από τους δυο υπαλλήλους που είναι εκεί (πλήρωμα ασθενοφόρου) βγαίνει στη σύνταξη, άρα το Κέντρο Υγείας Χρυσούπολης δεν θα έχει κανένα ασθενοφόρο. Πρέπει να πούμε επίσης ότι ο τομέας αυτός καλύπτει και το νησί της Θάσου, ειδικά το καλοκαίρι οπότε και τα περιστατικά είναι πολύ περισσότερα. Αυτό που εμείς λέμε είναι ότι τα ασθενοφόρα δεν πρέπει να απασχολούνται στα δευτερογενή περιστατικά και θα πρέπει τουλάχιστον ένα από τα ασθενοφόρα που έχουμε εμείς, θα μπορούσε να πάει κάλλιστα στον τομέα της Χρυσούπολης και να καλύπτει μαζί και το νησί της Θάσου», τόνισε χαρακτηριστικά.

«Το Ε.Κ.Α.Β. Καβάλας δεν πήρε την αναμενόμενη στήριξη για το καλοκαίρι για να μπορέσει να αντεπεξέλθει στα επείγονται περιστατικά – Η κατάσταση φέτος είναι λίγο χειρότερη από πέρυσι

Όσον αφορά το προσωπικό, ο κ. Τσιτσιλικάκης υπογράμμισε ότι «το Ε.Κ.Α.Β. Καβάλας δεν πήρε την αναμενόμενη στήριξη για το καλοκαίρι για να μπορέσει να αντεπεξέλθει στα επείγονται περιστατικά. Αναμένονταν τέσσερις μεταθέσεις, οι οποίες δεν ήρθαν ποτέ. Κάθε χρόνο τα προηγούμενα χρόνια γινόταν πρόσκληση ενδιαφέροντος για την περιοχή της Τούζλας, της Καβάλας, της Χρυσούπολης, φέτος έως και σήμερα κάτι τέτοιο δεν έγινε και δεν προβλέπεται να γίνει, διότι δεν μπορεί να μεταφερθεί κόσμος από άλλα παραρτήματα λόγω εκλογών. Δυστυχώς ένα πρόγραμμα που «έτρεχε» με το ΚΕΕΛΠΝΟ για άτομα που θα μας βοηθούσαν στο προσφυγικό κι αυτοί δεν έχουν έρθει, κάποιο άλλο πρόγραμμα που θα «έτρεχε» από την Υ.ΠΕ. με δυο τρία άτομα κι αυτό δεν έχει προχωρήσει, οπότε η κατάσταση φέτος είναι λίγο χειρότερη από πέρυσι. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να έχουμε τεράστιο φόρτο εργασίας και γι’ αυτό κάναμε πρόταση στον διευθυντή μας λέγοντάς του ουσιαστικά να ενημερώσει τον διοικητή του νοσοκομείου ότι δεν θα μπορούμε να εξυπηρετήσουμε τις δευτερογενείς διακομιδές, ώστε πρωί και απόγευμα να μπορέσουμε να στέλνουμε ένα από τα ασθενοφόρα στην Χρυσούπολη. Δυστυχώς έχει περάσει πάνω από μισός μήνας και δεν έχει προχωρήσει το θέμα».

Πηγή: kavalawebnews.gr

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews