ΕΙΔΗΣΕΙΣ

13/6/19

Ρέθυμνο: Πλήθος κόσμου παρακολούθησε σεμινάριο πρώτων βοηθειών από τους διασώστες του ΕΚΑΒ, ΒίντεοΠέμπτη, 13 Ιουνίου 2019
EKABNews

Ρέθυμνο - Σεμινάριο πρώτων βοηθειών για τα κρίσιμα λεπτά!

Βασικές γνώσεις που μπορούν να σώσουν μια ζωή, απέκτησε το κοινό που παρακολούθησε σεμινάριο από διασώστες του ΕΚΑΒ σε συνεργασία με το κέντρο συμβουλευτικής κακοποιημένων γυναικών Ρεθύμνου. Τα κρίσιμα λεπτά μεταξύ ζωής και θανάτου, είναι σημαντικό να εφαρμοστούν συγκεκριμένα πρωτόκολλα, αλλά και με ψυχραιμία να ενημερωθεί το ΕΚΑΒ για την κατάσταση και μέχρι με ασφάλεια να οδηγηθεί ο ασθενής στη νοσηλεία του στο νοσοκομείο.

Ρέθυμνο - Σεμινάριο πρώτων βοηθειών για τα κρίσιμα λεπτά!
CreteDoc


Δημοσιεύτηκε στις 13 Ιουν 2019


Σεμινάριο από διασώστες του ΕΚΑΒ: Βασικές γνώσεις που σώσουν ζωές
neakriti.gr

Πλήθος κόσμου παρακολούθησε σεμινάριο πρώτων βοηθειών από τους διασώστες του ΕΚΑΒ στο Ρέθυμνο

Από: Ματθαίος Καπετανάκης

Βασικές γνώσεις που μπορούν να σώσουν μια ζωή, απέκτησε το κοινό που παρακολούθησε σεμινάριο από διασώστες του ΕΚΑΒ σε συνεργασία με το κέντρο συμβουλευτικής κακοποιημένων γυναικών Ρεθύμνου.

Τα κρίσιμα λεπτά μεταξύ ζωής και θανάτου, είναι σημαντικό να εφαρμοστούν συγκεκριμένα πρωτόκολλα, αλλά και με ψυχραιμία να ενημερωθεί το ΕΚΑΒ για την κατάσταση και μέχρι με ασφάλεια να οδηγηθεί ο ασθενής στη νοσηλεία του στο νοσοκομείο.

Πλήθος κόσμου παρακολούθησε σεμινάριο πρώτων βοηθειών για να μπορέσει στην κρίσιμη στιγμή για τη ζωή του συνανθρώπου να παρέμβει και να σωθεί μια ζωή.

Εάν κάποιος παρακολουθώντας σεμινάριο, καταρτιστεί στα πρωτόκολλα που εφαρμόζονται στις περιπτώσεις που κινδυνεύει κάποιος άνθρωπος ή και απειλείται η ζωή του, είναι δυνατό να ανατρέψει την κατάσταση, να βελτιωθεί η ψυχολογία του παθόντος και μετά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο από το ΕΚΑΒ, η νοσηλεία του να έχει αίσια έκβαση.

Πολύ σημαντικό μαζί με την παροχή πρώτων βοηθειών, είναι και το να μεταφέρει κάποιος με ψυχραιμία τις απαιτούμενες πληροφορίες στο ΕΚΑΒ, εκείνες τις κρίσιμες στιγμές, ώστε να μην χαθεί πολύτιμος χρόνος.

Οι εκπαιδευτές και διασώστες του ΕΚΑΒ, Μανώλης Λέκκας και Ανδρέας Βουρβαχάκης, επέδειξαν τους τρόπους που μπορεί κάποιος να συνδράμει στη διάσωση κάποιου ανθρώπου, με την υπηρεσία να παραμένει διαθέσιμη για σεμινάρια σε φορείς και συλλογικότητες.

Το σεμινάριο συνδιοργανώθηκε με το κέντρο συμβουλευτικής κακοποιημένων γυναικών Ρεθύμνου.

Η κοινωνιολόγος της δομής, Ελένη Φουρναράκη, επισημαίνει ότι πλέον το κέντρο παρεμβαίνει και σε περιπτώσεις γυναικών από ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες, έχοντας συμπληρώσει αισίως 6 χρόνια λειτουργίας στον δήμο Ρεθύμνου.

Δημοσιεύτηκε 12/6/2019Πηγή: neakriti.gr

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews