ΕΙΔΗΣΕΙΣ

10/6/19

ΣΕΣΝΟΧ: «Να στελεχωθεί με προσωπικό το ΕΚΑΒ Χίου»Δευτέρα, 10 Ιουνίου 2019
EKABNews

ΣΕΣΝΟΧ: «Να στελεχωθεί με προσωπικό το ΕΚΑΒ Χίου»
politischios.gr

Την τραγική κατάσταση που επικρατεί στον Τομέα Χίου του ΕΚΑΒ θίγει σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων στο «Σκυλίτσειο» Νοσομομείο, σημειώνοντας ότι μέχρι σήμερα δεν υπάρχει σχεδιασμός για την κάλυψη των αναγκών του νησιού αφού δεν υπάρχει το απαραίτητο ανθρώπινο δυναμικό.

Αναλυτικά ο ΣΕΣΝΟΧ σημειώνει:

«Η κατάσταση που επικρατεί σήμερα στην Υπηρεσία του ΕΚΑΒ Χίου δείχνει την επικρατούσα αντίληψη, διαχρονικά των κυβερνήσεων ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στο ρόλο, που διαδραματίζουν οι λειτουργοί της Υγείας σε κάθε χώρο εργασίας.

Η ζωή του λαού, της λαϊκής οικογένειας, του κάθε Ανθρώπου αποτελεί για τους «εμπόρους» της Υγειονομικής περίθαλψης Κόστος. Όλα τα υπολογίζουν στη λογική Κόστος-Όφελος, αδιαφορώντας για την Υγεία των πολιτών.

Ο νησιωτικός χαρακτήρας, το δύσβατο των περιοχών Αμανής-Πελιναίου, οι μεγάλες αποστάσεις των χωριών, ποτέ δεν αποτέλεσαν στοιχεία του σχεδιασμού για να υπάρχει το απαραίτητο ανθρώπινο δυναμικό.

Ποτέ δεν οργάνωσαν την Υπηρεσία ώστε να έχει την δυνατότητα αντιμετώπισης δύο και τριών επειγόντων περιστατικών.

Ποτέ δεν υπολόγισαν ότι το κάθε λεπτό κρίνει μία Ανθρώπινη Ζωή!

Με δεδομένες τις αυξημένες ανάγκες που επιβαρύνονται και λόγω  της έναρξης τουριστικής περιόδου και της ύπαρξης του προσφυγικού καταυλισμού:

Απαιτείται η στελέχωση της Υπηρεσίας με μόνιμο προσωπικό που θα δίνει την δυνατότητα να υπάρχουν σε ετοιμότητα 3 βάρδιες στη πρωινή ζώνη, 2 βάρδιες στην απογευματινή και 2 βάρδιες στη Νυχτερινή.

Η κυβέρνηση να πάψει να αντιμετωπίζει τους εργαζόμενους του ΕΚΑΒ ως εργαζόμενους Β΄ κατηγορίας.

Τους οφείλει άδειες και ρεπό!

Τους χρωστά τα χρήματα των κόπων τους, για να μπορέσουν να ζήσουν οι ίδιοι και οι οικογένειες τους σύμφωνα με τις  σύγχρονες ανάγκες!». 

Πηγή: politischios.gr

 

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews