ΕΙΔΗΣΕΙΣ

5/6/19

Διασώστες ΕΚΑΒ Δ. Μακεδονίας: «Δεν μπορούμε να κάνουμε τους ταξιτζήδες» – Συνεχίζεται η αποχή από τις δευτερογενείς διακομιδέςΤετάρτη, 5 Ιουνίου 2019
EKABNews

Συνέντευξη ο πρόεδρος του Εργασιακού Σωματείου ΕΚΑΒ Δυτικής Μακεδονίας και οργανωτικός γραμματέας της ΠΟΠ ΕΚΑΒ, Θωμάς Σαραφίδης

Διασώστες ΕΚΑΒ Δ. Μακεδονίας: «Δεν μπορούμε να κάνουμε τους ταξιτζήδες» – Συνεχίζεται η αποχή από τις δευτερογενείς διακομιδές
e-ptolemeos.gr

Μεγάλη έλλειψη προσωπικού – Ανάγκη για νέους τομείς σε Αμύνταιο, Σέρβια, Βόιο!

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους, απέχοντας από τις δευτερογενείς διακομιδές, οι διασώστες του ΕΚΑΒ Δυτικής Μακεδονίας. Με νέα τους ανακοίνωση – εξώδικη πρόσκληση, τονίζουν πως η αποχή θα συνεχιστεί και για το διάστημα από την 11-06-2019 ως και την 22-07-2019.

Η αποχή από αυτές τις διακομιδές (όπως είναι οι μεταφορές ασθενών με τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ για τις επανεξετάσεις, τα ραντεβού, τα εξιτήρια), ξεκίνησε στις 5 Μαΐου. Όπως τονίζει μιλώντας στον «Π» ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ Δυτικής Μακεδονίας, Θωμάς Σαραφίδης, η αποχή δεν θα σταματήσει αν δεν βρεθεί κάποια λύση, γιατί οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν ότι το μόνο που εισπράττουν είναι αδιαφορία από τους αρμοδίους (3η Υ.ΠΕ. και νοσοκομεία), επισημαίνοντας σε υψηλούς τόνους ότι οι «οι διασώστες του ΕΚΑΒ δεν μπορούμε να κάνουμε τους ταξιτζήδες». «Ο μεγαλύτερος όγκος κίνησης των ασθενοφόρων, σήμερα, πάνω από 60%, αφορά δευτερογενείς διακομιδές. Στα 1000 περιστατικά, τα 600-650 αφορά δευτερογενείς διακομιδές  από τα νοσοκομεία», λέει χαρακτηριστικά.

Αναλυτικότερα, ο  κ. Σαραφίδης τονίζει ότι οι κινητοποιήσεις του Σωματείου Ξεκίνησαν από τις 5 Μαΐου και αφορούν την αποχή από δευτερογενείς διακομιδές, όπως είναι επανεξετάσεις, ραντεβού και απλά εξιτήρια. Ξεκαθαρίζει, ωστόσο, ότι στα καθήκοντα των διασωστών του ΕΚΑΒ είναι κανονικά οι διακομιδές των νοσοκομείων, η κάλυψη των επειγόντων και οι διανοσοκομειακές μεταφορές. Κανονικά, επίσης, μεταφέρονται οι ασθενείς που κάνουν αιμοκάθαρση, οι καρκινοπαθείς, οι παραπληγικοί κ.ο.κ..

Αυτή τη στιγμή στη Δυτική Μακεδονία βγαίνουν 9-10 οχήματα ανά βάρδια, σε όλη την περιφέρεια, ενώ υπάρχουν περίπου 95 διασώστες. «Το προσωπικό δεν επαρκεί, εδώ και χρόνια επικρατεί η ίδια κατάσταση», τονίζει χαρακτηριστικά ο κ. Σαραφίδης, τονίζοντας ότι μετά από παρεμβάσεις του σωματείου έχουν περιοριστεί οι παρεμβάσεις για τα κομμένα ρεπό των εργαζομένων, ωστόσο δεν είναι λίγες οι φορές που διασώστες εκτός βάρδιας κάνουν προγραμματισμένες επείγουσες σε άλλα νοσοκομεία, χωρίς να αμείβονται αφού δεν προβλέπεται υπερωριακή απασχόληση.

«Να αλλάξει ο οργανισμός του ΕΚΑΒ»

«Το αίτημά μας είναι να αλλάξει ο οργανισμός του ΕΚΑΒ, η οργανική δύναμη που προβλέπεται και να προσαρμοστεί με βάση τα καθήκοντά μας όπως προβλέπονται με βάση το ΠΔ 62/2007. Αυτό που θέλουμε είναι να μην κάνουμε τους ταξιτζήδες», λέει με νόημα ο ίδιος.

Την ίδια στιγμή, οι ελλείψεις σε προσωπικό είναι εμφανείς σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες, με το πρόβλημα να είναι πιο οξυμένο, σύμφωνα με τον ίδιο, σε Καστοριά και Πτολεμαΐδα, δύο περιοχές όπου έχουν προτεραιότητα να ενισχυθούν. Επίσης, ζητάει σχεδιασμό ώστε να ανοίξουν νέοι τομείς, σε Αμύνταιο, Σέρβια και Βόιο. «Ζητούμε να υπάρχει υπηρεσιακή κάλυψη ώστε να μπορούμε να ανταποκριθούμε άμεσα, όπως προβλέπεται, σε ένα επείγον περιστατικό. Σήμερα το προσωπικό δεν επαρκεί».

Πηγή: e-ptolemeos.gr

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews