ΕΙΔΗΣΕΙΣ

29/6/19

Υπερσύγχρονα πλωτά «ασθενοφόρα» αποκτά το Λιμενικό
Σάββατο, 29 Ιουνίου 2019
EKABNews

Τα πλωτά ασθενοφόρα, θα είναι υπό την επιχειρησιακή λειτουργία του λιμενικού σε συνεργασία με το ΕΚΑΒ, θα έχουν ως πλήρωμα τρεις λιμενικούς και δύο άτομα από το ΕΚΑΒ και θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη μεταφορά ασθενών σε νοσοκομεία αλλά και για επιχειρήσεις έρευνας-διάσωσης.

Υπερσύγχρονα πλωτά «ασθενοφόρα» αποκτά το Λιμενικό
naftikachronika.gr

Σκάφη κατάλληλα διαμορφωμένα με υγειονομικό εξοπλισμό, τα οποία πρόκειται να αξιοποιηθούν για την εξυπηρέτηση περιστατικών που άπτονται της ανθρωπιστικής κρίσης, όπως περιστατικά περίθαλψης αδύναμων προσφύγων στη θάλασσα και την εξυπηρέτηση περιστατικών διακομιδής βαρέως πασχόντων ασθενών, πρόκειται σύντομα να αποκτήσει το Λιμενικό Σώμα.

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ. ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Φώτης Κουβέλης, ύστερα από διεθνή, ηλεκτρονικό και ανοικτό διαγωνισμό, προχώρησε στην απόφαση ανάδειξης προσωρινού αναδόχου για την προμήθεια τριών σκαφών για το Λιμενικό Σώμα-Ελληνική Ακτοφυλακή, κατάλληλα διαμορφωμένων με υγειονομικό εξοπλισμό. Η υπογραφή της σχετικής σύμβασης ύψους 1.410.000,00 ευρώ, θα γίνει τις επόμενες ημέρες. Τα τρία υπερσύγχρονα πλοία, τα οποία προμηθεύεται για πρώτη φορά το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για τη συγκεκριμένη αποστολή, θα κατασκευασθούν σε ελληνικό ναυπηγείο.

Το ολικό μήκος κάθε σκάφους θα ανέρχεται σε τουλάχιστον 11,00 μέτρα, ο αριθμός των επιβαινόντων θα είναι τουλάχιστον δέκα άτομα και θα περιλαμβάνει ειδικά διαμορφωμένο θάλαμο ασθενών εξοπλισμένο με τον ανάλογο ιατρικό – υγειονομικό εξοπλισμό, όπως φορείο, κάθισμα διακομιδής ασθενούς, σανίδα ακινητοποίησης πολυτραυματία, συσκευή ανάνηψης-τεχνητού αερισμού ασθενούς, απινιδωτή, φορητό αναπνευστήρα, συλλογή χειρουργικών εργαλείων, βαλίτσα πρώτων βοηθειών κλπ. Ο προμηθευτής θα παρέχει εγγυημένη λειτουργία για κάθε σκάφος για τουλάχιστον 6 έτη ή 6.000 ώρες λειτουργίας (ό,τι συμβεί πρώτο), κατά την διάρκεια της οποίας θα ευθύνεται για την καλή λειτουργία την τεχνική υποστήριξη και συντήρηση του κάθε σκάφους και του εξοπλισμού του.

Τα σκάφη θα μπορούν να επιχειρούν κάτω από δυσμενείς καιρικές συνθήκες, είτε αυτόνομα ως μονάδες, είτε σε συνεργασία με τα άλλα επιχειρησιακά μέσα του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής (Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.), καθώς και με τα επιχειρησιακά μέσα των κρατών – μελών της Ε.Ε., και θα βελτιώσουν την επιχειρησιακή ποτελεσματικότητα στην αντιμετώπιση περιστατικών έρευνας και διάσωσης, στην αστυνόμευση των λιμένων, στην εκτέλεση αποστολών και επιχειρήσεων επιτήρησης, αστυνόμευσης, πρόληψης και καταστολής κάθε παράνομης πράξης στον θαλάσσιο χώρο, ενώ ταυτόχρονα θα βρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα για την εξυπηρέτηση διακομιδών βαρέων ασθενών. Η συγκεκριμένη προμήθεια συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και περιλαμβάνεται στην Πράξη «Περίθαλψη Αδύναμων προσφύγων και διακομιδές ασθενών μέσω θάλασσας – Π.Α.Ι.ΩΝ.Α.Σ.» που υλοποιείται στο πλαίσιο του Προγράμματος Συνεργασίας INTERREG V-A «Ελλάδα- Κύπρος 2014-2020»

Φωτό: Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Δημοσιεύτηκε 28/6/2019


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

6 σχόλια :

 1. ΚΑΙ !!!!!!! ΑΥΤΟ ΟΙ ΙΑΤΡΟΙ ΤΟΥ ΕΚΑΒ ΤΟ ΠΡΟΤΕΙΝΑΝ (ΟΠΩΣ Ε/Π ΣΕ ΡΟΔΟ, ΣΥΡΟ, ΑΚΤΙΟ, ΘΕΣ/ΚΗ, ΒΟΡΕΙ ΑΙΓΑΙΟ ) ΣΚΕΨΗ ΑΠΟ 2007 ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗ ΑΠΟ 2012!!!!!!!!!

  ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΑΤΡΩΝ ΕΚΑΒ ΣΠ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ο ΠΟΛΑΚΗΣ ΦΤΕΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑΥΤΟ ΧΡΟΝΙΑΤΟΥ ΠΟΛΛΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΣΥΝΤΡΟΦΕ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. από προτάσεις, ένα φορτηγό γεμάτο!!!
  το θέμα είναι ποιος τις υλοποιεί, ποιος βρίσκει το χρήμα για να το διαθέσει, να πείσει τους υπολοίπους και ότι είναι απαραίτητη η αγορά!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. συγχαρητήρια σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Θα χρειαστεί να επανδρωθει η νεα υπηρεσία με μα`ι`μου διασωτες (οδηγούς κτελ, ταξι, κ.α τραυματιοφορεις) για να γελαει και το λιμενικο μαζι μας οπως στα τεπ οι γιατροι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Υπάρχουν και οι δευτερογενείς διακομιδές από τα νοσοκομεία μην ξεχνιόμαστε!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews