ΕΙΔΗΣΕΙΣ

4/6/19

Τρίτη θέση για την ομάδα EMS of Crete σε διεθνή διαγωνισμό πληρωμάτων ασθενοφόρων στην κατηγορία των paramedics στην Τσεχία!
Τετάρτη, 5 Ιουνίου 2019
EKABNews

Μεγάλη επιτυχία για την ομάδα διασωστών του ΕΚΑΒ από την Κρήτη καθώς κατέκτησε την Τρίτη θέση σε διεθνή διαγωνισμό πληρωμάτων ασθενοφόρων στην κατηγορία των paramedics στην Τσεχία.

Την ομάδα EMS of Crete αποτελούσαν οι διασώστες του ΕΚΑΒ Κρήτης: Καρτσώνης Κώστας, Μαρκάκης Μανώλης, Μαρκάκης Μιχάλης, Νιργιανάκης Γιώργος, Ροκαδάκης Μανόλης, Κουγιουμουτζής Αντώνης και Κωστάκης Νίκος.
Παράλληλα ομάδα με συμμέτοχη Έλληνα διασώστη, του Μάριου Σφακιανάκη και μικτό πλήρωμα από Ουγγαρία και Πολωνία κατέκτησε την δεύτερη θέση στην κατηγορία των γιατρών.


Στον φετινό διαγωνισμό ήταν και δύο έλληνες γιατροί,  ο κ Στόκκος Κώστας Καρδιολόγος-Εντατικολόγος στα ΤΕΠ του νοσοκομείου Κοζάνης και  η κ Καλογριδάκη Μαρίνα διευθύντρια του ΤΕΠ στο ΚΑΤ Αθηνών.

Η ομάδα EMS of Crete αποτελείτε από πληρώματα του ΕΚΑΒ Κρήτης και δεν είναι η πρώτη φορά που διακρίνεται  σε αυτόν το  διαγωνισμό καθώς το 2016 είχε κατακτήσει και πάλι την Τρίτη θέση. Αρκετές είναι οι επιτυχίες της συγκεκριμένης ομάδας καθώς στο παρελθόν είχε συμμετάσχει και διακριθεί και σε άλλους διαγωνισμούς όπως στην Κύπρο στην Πολωνία αλλά και στην γειτονική Τουρκία.

Δύσκολος και απαιτητικός διαγωνισμός
Ένας αρκετά δύσκολος και απαιτητικός διαγωνισμός καθώς έχουν να συναγωνιστούν Paramedics από όλο τον κόσμο όπως: ΗΠΑ, Αγγλία, Αυστραλία, Κύπρο, Ελβετία, Πολωνία, Καναδά, Τσεχία, κ.α. Το υψηλό επίπεδο των ξένων ομάδων κάνει ιδιαίτερα δύσκολη την διάκριση, αλλά και το γεγονός ότι η Ελληνική  ομάδα καλείτε να αντιμετωπίσει περιστατικά με  βάση τα διεθνή πρωτόκολλα  που αυτά απαιτούν αυξημένες γνώσεις αλλά και ενέργειες, όπως χορήγηση φαρμάκων, αναγνώριση και αντιμετώπιση καρδιολογικών αρρυθμιών κ.α. Σε αντίθεση με τη  χώρα μας όπου  οι παρεμβάσεις που μπορεί να κάνει ο Έλληνας διασώστης είναι αρκετά περιορισμένες σε σχέση με τους Paramedics του εξωτερικού.
Παρόλα αυτά η ελληνική ομάδα τα κατάφερε να διακριθεί και να αποδείξει ότι με την κατάλληλη προετοιμασία  μπορούμε και στην Ελλάδα να φτάσουμε την προνοσοκομειακή φροντίδα σε επίπεδα ισάξια των καλυτέρων προνοσοκομειακών  συστημάτων του κόσμου.

Πιο συγκεκριμένα ο διαγωνισμός λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο τέλος Μαΐου  στο REJVIZ της Τσεχίας κοντά στα ανατολικά σύνορα με την Πολωνία  όπου  οι συμμετέχοντες καλούνται να αντιμετωπίσουν διάφορα σενάρια επειγόντων περιστατικών με την συμμετοχή θυμάτων –ηθοποιών

Τα σενάρια που αντιμετώπισαν φέτος οι ομάδες είχαν να κάνουν με:
Μαζικό ατύχημα, ανατροπή λεωφορείου με 15 θύματα , δηλητηρίαση παιδιού από τοξική ουσία, πνιγμός παιδιού σε λίμνη, περιστατικό επίθεσης με μαχαίρι με 3 θύματα, αεροδιακομιδή ασθενούς μακράς διάρκειας, τραυματισμός από πτώση σε μεγάλο υψόμετρο, καρδιακή ανακοπή, οξεία ασθματική κρίση αλλά και ένα παιχνίδι ερωτήσεων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι παρόμοια  προσπάθεια και διοργάνωση τέτοιου διαγωνισμού στην χώρα μας από το ΕΚΑΒ είχε γίνει το 2017 στην Κρήτη με μεγάλη επιτυχία (ΚΟΥΡΗΤΕΣ 2017). Ελπίζουμε να συνεχιστεί και στο μέλλον.

Οι συνάδελφοι διασώστες από το ΕΚΑΒ Κρήτης παροτρύνουν όλους τους συνάδελφους από την υπόλοιπη Ελλάδα να προσπαθήσουν να συμμετάσχουν έστω και μια φορά σε τέτοιο  διαγωνισμό καθώς οι εμπειρίες που θα αποκομίσουν είναι αμέτρητες. 
Παραθέτουμε το link του διαγωνισμού  της  Τσεχίας αλλά και του αντίστοιχου διαγωνισμού της Κύπρου που θα γίνει φέτος τον Σεπτέμβρη για όποιον τυχών ενδιαφέρεται. 
Δείτε στο EKABNews
About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

1 σχόλιο :

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews